Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi uzvar Lemānas kvalifikācijā

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Rosi uzvar Lemānas kvalifikācijā
"Yamaha" braucējs Valentīno Rosi Lemānas trasē
Foto: AFP/Scanpix

Moto GP Francijas Lielās balvas izcīņas kvalifikācijā visātrāko apļa laiku uzrādīja titulētias "Yamaha" pilots Valentīno Rosi. No otrās starta vietas sacīkstes rīt sāks viņa komandas biedrs Horhe Lorenso, bet trešais ātrākais šodien bija Dani Pedrosa no "Honda".

Pirms kvalifikācijas cikla sākuma kļuva zināms, ka treniņos gūtā savainoja dēļ par rītdienas starta vietām necīnīsies ”Suzuki” braucējs Alvaro Bautista. Jebkurā gadījumā, tas intrigu nemazināja, jo par kvalifikācijas favorītiem tika uzskatīti sestdienas treniņu ātrākais pilots Keisijs Stouners un abi ”Yamaha” piloti Valentīno Rosi un Horhe Lorenso. Pirmajās sesijas minūtēs labus apļa laikus uzrādīja Lorenso, tomēr drīz viņu apsteidza eksčempions Stouners. Nepagāja ilgs laiks, un par sevi atgādināja Spānijas kvalifikācijas uzvarētājs Dani Pedrosa, tomēr austrālietis nosargāja vienas sekundes desmitdaļas pārsvaru. Lorenso brauca ļoti ātri, taču līdz Stounera sasniegtajam pietrūka nepilnas astoņas sekundes simtdaļas. Pāris minūtes vēlāk spānis panāca savu, un kļuva par kvalifikācijas līderi. Par sevi nelika aizmirst seškārtējais Moto GP čempions Valentīno Rosi, kurš ieņēma otro pozīciju. Pieredzējušais ”Yamaha Tech” braucējs Kolins Edvards veica lieliskus lidojošos apļus, un sasniedza piekto labāko rezultātu, drīz gan viņu pārspēja mājinieks Rendijs De Punjē. Trešajā un ceturtajā vietā esošie Pedrosa un Stouners regulāri apmainījās ar ieņemtajām pozīcijām, tomēr pirmajā pusstundā abiem tā arī neizdevās aizsniegt ”Yamaha” pilotus.

Kad līdz kvalifikācijas beigām bija palikušas 30 minūtes, "Honda LCR" braucējs Rendijs De Punjē, tautiešu atbalstīts, ielauzās pirmajā četriniekā, uz leju nobīdot Dani Pedrosu. Diezgan negaidīti labāko apļa laiku sasniedza Kolins Edvards, piesakot cerības uz pirmo starta vietu rītdienas sacīkstēs. Drīz lielisku rezultātu uzrādīja De Punjē, ieņemot trešo pozīciju. 22 minūtes pirms kvalifikācijas beigām savu braukšanas māku apliecināja "Ducati" pilots Keisijs Stouners, pārspējot Edvardsu. Ilgi ātrākā pilota godā austrālietim palikt neizdevās, jo ļoti ātrs aplis padevās Valentīno Rosi. Cīņa izvērtās ļoti sīva un aizraujoša, un katra sekundes desmitdaļa varēja izšķirt pirmās starta vietas likteni.

17 minūtes pirms finiša karogu izkāršanas Lorenso uzrādīja trešo ātrāko apļa laiku. Pagalam neveicās Stounera komandas biedram Nikijam Haidenam, kuram bija grūti nostabilizēties pirmajā desmitniekā. Dani Pedrosa centās atkārtot Heresas sasniegumus, tomēr augstāku rezultātu par ceturto vietu desmit minūtes pirms kvalifikācijas cikla beigām spānim uzrādīt neizdevās. Pāris minūtes netika sagaidīti ātri lidojošie apļi, līdz savam pieredzes bagātajam komandas biedram pogas izgrieza Horhe Lorenso, un jaunais spānis ieņēma pirmo pozīciju. Drīz viņa uzrādīto laiku par nepilnām deviņām sekundes simtdaļām pāspēja Keisijs Stouners, apliecinot cerības uz lielisku sniegumu Lemānā. Pēdējās piecas kvalifikācijas minūtes solījās būt īpaši aizraujošas. Patīkams pārsteigums bija visiem "Ducati" faniem, kad uz ceturto vietu pacēlās Nikijs Haidens, nobīdot uz leju Pedrosu. Tomēr tas nebija viss - Dani Pedrosa pēkšņi sasniedza pirmo vietu, kamēr Haidens ieņēma trešo pozīciju. Prieki Spānijas kvalifikācijas uzvarētajam nebija ilgi, jo atkal uzdevumu augstumos bija Valentīno Rosi, kurš savu konkurentu pārspēja par piecām sekundes simtdaļām. Ātrus lidojošos apļus sesijas beigās veica pārējie pirmā četrinieka piloti, tomēr apsteigt Rosi nevienam neizdevās,un pieredzējušais itālis savu uzvaru nosargāja.

Zīmīgi, ka šodien Valentīno Rosi izcīnīja pirmo pole position šajā sezonā, un paredzams, ka starts no pirmās pozīcijas būs liela priekšrocība cīņā par uzvaru. Pirmajos divos sezonas posmos abas uzvaras izcīnījuši "Yamaha" braucēji, un viņi ir uzskatāmi par neapšaubāmiem sacīkšu favorītiem. Gulēt uz lauriem kvalifikācijas pirmo divu vietu īpašniekiem noteikti neļaus trešajā vietā esošais Dani Pedrosa, kā arī "Ducati" braucēji Stouners un Haidens. Arī parējie piloti var radīt negaidītus pavērsienus, un lielas cerības tiek saistītas ar francūzi Rendiju De Punjē un pieredzējušo amerikāni Kolinu Edvardsu.

Sacīkstes sāksies rīt plkst. 14.55.

Francijas Moto GP Kvalifikācijas rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Valentino RossiYamaha Factory1:33.408
2.Jorge LorenzoYamaha Factory+00.054
3.Dani PedrosaHonda HRC+00.165
4.Casey StonerDucati MotoGP+00.416
5.Nicky HaydenDucati MotoGP+00.437
6.Randy de PunietHonda LCR+00.666
7.Andrea DoviziosoHonda HRC+00.796
8.Colin EdwardsYamaha Tech 3+00.896
9.Loris CapirossiSuzuki MotoGP+00.898
10.Aleix EspargaroDucati Pramac+01.106
11.Marco MelandriHonda Gresini+01.115
12.Ben SpiesYamaha Tech 3+01.512
13.Marco SimoncelliHonda Gresini+01.534
14.Hiroshi AoyamaHonda Interwetten+01.571
15.Hector BarberaDucati Aspar+01.915
16.Mika KallioDucati Pramac+02.402
17.Alvaro BautistaSuzuki MotoGPNestartēja

Vai Rosi rīt uzvarēs?

  • 25

  • 8


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: demarkus

  -3 [+] [-]

, 2010-05-22 17:42, pirms 14 gadiem
Rosi ir Dievs uz Diviem riteniem.

  -2 [+] [-]

, 2010-05-22 17:45, pirms 14 gadiem
RO | berts rakstīja: Rosi ir Dievs uz Diviem riteniem.
kā visi cenšas kautko gudru uzrakstīt ka tik dabūtu vairāk plusus un līdz ar to iegūt burn

     [+] [-]

, 2010-05-22 18:09, pirms 14 gadiem
Buhanka rakstīja: kā visi cenšas kautko gudru uzrakstīt ka tik dabūtu vairāk plusus un līdz ar to iegūt burn
Man tas burn ta isti ir vienalga, lai neteiktu vairak.
Slēpts komentārs: veciits
Slēpts komentārs: wildo

  -2 [+] [-]

, 2010-05-22 23:38, pirms 14 gadiem
nevis rosi,bet rossi!
Slēpts komentārs: wildo

 +21 [+] [-]

, 2010-05-23 21:22, pirms 14 gadiem
ha uzvarēja kvalifikācījā , bet sacīkstēs neuzvarēja