Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Viens no spēcīgākajiem LaMSF motoklubiem - ''Motosports Racing Team''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Viens no spēcīgākajiem LaMSF motoklubiem - ''Motosports Racing Team''
Foto: Motosports Racing Team

Šis ir Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) svētku gads, tāpēc uzzināsim vairāk par motokluba “Motosports Racing Team” pirmsākumiem. Tas ir viens no ilggadējiem LaMSF biedriem. Par tā izveidošanu, dibināšanu un attīstību stāsta motokluba vadītājs, pieredzējušais enduro sportists Lauris Ermanis.

2007. gadā trīs motosportisti – Lauris Ermanis, Ivo Ģermanis un Leons Kozlovskis nodibināja motoklubu “Motosports Racing Team”. Šogad rit 17. gads, kopš tas aktīvi, ar augstiem panākumiem turpina savu darbību. Kluba vadītājam ir sava īpašā pieeja, lai klubā valdītu laba un draudzīga atmosfēra.

“Mūsu kluba komanda ir startējusi gandrīz visās motosporta disciplīnās, kas ir LaMSF struktūrā, izņemot moto triālā. No pirmās dienas piedalāmies – enduro, motokrosā, skijoringā, motošosejā, supermoto. Motošosejā tajā laikā brauca Bruno Rožkalns, Edgars Džeriņš. Tā līdz šai dienai esam darbojušies,” stāsta kluba vadītājs, motosportists Lauris Ermanis.

Pēdējos gados motoklubs “Motosports Racing Team” vairāk dzirdēts un redzēts enduro un cross country pasākumos, taču tas savulaik daudzus gadus aktīvi brauca motokrosā un guva ievērojami augstus panākumus. “Tajā laikā bijām ar kluba nosaukumu “Motosports Elkšņi”. Trīs reizes izcīnījām lielo kausu, kā arī uzvarējām Latvijas čempionātā motokrosā. Startējām arī motokrosa seriālā “Superkausā”. Mūsu komandas menedžeris bija Fīlips Kempelis, kurš kādreiz profesionāli brauca motokrosā. Par godu LaMSF simtgadei, 2024. gadā mēs atgriežamies motokrosā. Paralēli enduro komandai, mums būs arī motokrosa komanda. Tas ir mūsu šī gada jaunums. Jau tagad ir zināms komandas sastāvs. Fīlips Kempelis ir piekritis sadarbībai, kā menedžeris atgriežas motokrosā, būs atbildīgs par šo sadaļu. Kārlis Sabulis nodarbosies ar jauniešu trenēšanu. Ja dara, tad dara,” atzīst Lauris Ermanis.

Motoklubu “Motosports Racing Team” ir pārstāvējuši Latvijā zināmi vadošie motosportisti
Brāļi Augusts un Roberts Justs, Rainers Žuks, Ralfs Edgars Ozoliņš, Kārlis Kalējs, Tomass Šileika. Motokrosa seriāla “Superkausa” posmos mūsu komandā startēja Tanel Leok, Indrek Megi, Gerts Krestinovs, tā laika vadošais Pasaules čempions motokrosā Jevgēņijs Bobriševs. Kopumā sportistu loks ir plašs, kas ir braukuši motokrosā, pārstāvot šo klubu.

“Man tituli nav tik nozīmīgi, cik svarīga ir komanda. Mūsu komandā vissvarīgākais ir cilvēciskums. Svarīgi, ka esi komandas cilvēks, draudzīgs. Gan enduro, gan motokrosā mēģinām rast to sajūtu, lai esam kā viena liela ģimene. Nevis pamatā sportiskie rezultāti un tad viss pārējais. Nē, mums tā pieeja ir savādāka. Kāds pienāk, kāds aiziet prom, bet tas kodols ir nemainīgs. Mūsu tā sauktie top braucēji komandā ir visus šos 15, 16 gadus. Visi esam kopā kā viena liela enduro ģimene. Motokrosā tas nav tik viegli, taču mēs mēģinām un arī vēlamies, lai tā būtu arī šajā disciplīnā. Motokrosā uzvarējām gan Latvijas čempionātu, gan arī trīs reizes pēc kārtas ieguvām lielo kausu kā spēcīgāka komanda. Tajā brīdī, kad izcīnījām šo visu, zuda motivācija turpināt, sagurām un paņēmām pauzi,” atklāj Lauris Ermanis.

Runājot par enduro un cross country, šo gadu laikā motoklubs ir izcīnījis ļoti daudz titulus.

“Pagājušo un aizpagājušo gadu uzvarējām Baltijas Latvijas čempionātā enduro.

Mēs kopā kā komanda katru gadu izbraucam ārpus Latvijas uz šiem lielajiem hard enduro pasākumiem. Pagājušajā gadā bijām uz hard enduro “Red Bull Erzberg”, kurā startējām ar Aivaru Kukoju. Šogad oktobrī plānojam doties uz hard enduro “Sea to sky”. Mēs komandu saprotam tā, ka svarīgākais nav iegūtais rezultāts, bet gan kopīgie šāda veida pasākumi. Ar komandu 16 gadus ziemas mēnešos no rītiem kopā vingrojam. Tas arī veido to komandas piederības sajūtu. Arī Kārlis Sabulis, kurš pagājušo gadu pirmo sezonu brauca enduro, plāno startēt arī šogad, arī viņam patīk komandas atmosfēra. Tā ir pilnīgi savādāka un dod motivāciju palikt enduro komandā,” saka Lauris.

Novēlējums LaMSF un komandai
“Ar gadiem vērtības mainās, paliec gudrāks. Protams, ka bez sportiskajiem panākumiem komandā, ir vajadzīga stipra veselība un veiksme, jo sevišķi šajā tehniskajā sporta veidā, draudzīgas attiecības starp sportistiem un klubiem. Skaidrs, ka kopā varam daudz vairāk.

LaMSF es gribētu, lai ir vēl labāka komunikācija ar klubiem un sportistiem. Tas ir pamats augstākiem rezultātiem. Ne tikai trasē, bet arī ārpus tās. Iecietību vienam pret otru, pret citiem. Daudz gadus, lai vienmēr LaMSF ir sportisti, kas piedalās sacensībās, kas ir arī labi un vērtīgi biedri. Enerģiju LaMSF komisijām un cilvēkiem, kas veido sacensības un visu šo procesu kopumā,” novēl kluba vadītājs Lauris Ermanis.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)