Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sestdien pirmo reizi tiks dots starts enduro sprintam

Andrejs Siliņš

Sestdien pirmo reizi tiks dots starts enduro sprintam
Foto: LaMSF Enduro komisija

Sestdien, 24. martā, Silciemā, Inčukalna novadā no pulksten 12:00, norisināsies LAMSF Kausa izcīņas Enduro sprintā pirmais posms. Pasākums norisināsies pirmo reizi Latvijā un ļaus motobraucējiem pārbaudīt savas braukšanas spējas jaunā un vēl nepieredzētā veidā.

Enduro sprints ir veidots uz klasiskā Enduro bāzes. Sacensības tiek organizētas dabīgajā reljefā ar atsevišķiem ātrumu posmiem. No klasiskā Enduro tās atšķiras ar to, ka ir vienas dienas pasākums un notiks marķētā trasē, kurā netiks izmantoti koplietošanas ceļi. Viena apļa garums būs apmēram 20-40 km, dienā sportistiem jānobrauc 3-4 apļi. Katrā aplī paredzēti divi ātrumposmi un divi laika kontroles punkti.

Sacensībās var piedalīties ar krosa un CSDD nereģistrētiem motocikliem. Nav nepieciešama autovadītāja apliecība, bet sportistiem jābūt apdrošinātiem. Kopumā tas ir lielisks veids, kā jebkuram sportistam ar jebkādu motociklu atvieglotā režīmā iepazīties ar enduro. Un jau pieredzējušajiem enduro braucējiem iesildīties pirms Latvijas čempionāta enduro sezonas sākuma.

Enduro sprinta trase tiek veidots tā, lai arī skatītājiem un līdzjutējiem tā būtu interesanta un labi pārskatāma. Un kā jau ierasts klasiskajā Enduro, arī Enduro sprintā interesantākās cīņas norisināsies tieši speciālajos ātruma posmos.

"Ir laiks pārbaudīt savus spēkus motosportā un pieņemt Enduro sprinta izaicinājumu," tā R. Kurpnieks.

Informācijai

1. Sacensības notiek slēgtā trasē. Piedalīties var arī sportisti ar krosa motociklu.
2. Enduro sprints notiek vienu dienu – starts, finišs, testi un dalībnieku laukums ir izvietoti viens otram blakus, kas atvieglo dalību sacensībās.
3. Sportistam nav nepieciešams specifiskas enduro braukšanas iemaņas. Distance veidota ar pietiekamu laika rezervi.
4. Enduro sprinta grūtības pakāpe piemērota arī sportistiem, kuri nav braukuši enduro, bet ir vēlme pamēģināt.
5. Jauniešu klase no 85cc – 250 cc 4t līdz 16 gadu vecumam. Šajā klasē ir iespēja startēt arī motokrosa pārstāvjiem, gūstot pirmo enduro pieredzi ne tikai braucējam, bet arī vecākiem un mehāniķiem.
7. Enduro klasē startē sportisti ar CSDD reģistrētu motociklu, kas ir aprīkots ar tuvās gaismas un bremžu signālu, FIM aizmugurējo riepu, sānu vai centrālo motocikla balstu (kājiņu).

Plašāka informācija par sacensībām un pieteikšanos pieejama mājas lapā endurosports.lv

Informāciju sagatavoja
Agnese Evarsone
LaMSF Enduro komisija

     [+] [-]

, 2012-03-21 13:56, pirms 12 gadiem
Galvenais, lai katram ir ģimenes ārsts.