Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro: "Pirmajā braucienā biju pat līderis, taču tad kļūdījos..."

Karro: "Pirmajā braucienā biju pat līderis, taču tad kļūdījos..."
Matīss Karro
Foto: Jason Calder

Aizvadītajā nedēļas nogalē labākais latviešu motokrosa braucējs Matīss Karro Anglijā piedalījās ''Hawkston park international” tradīcijām bagātajās sacensībās. Šo sacīkšu ietvaros bija plānots izmēģnāt motocikla uzlabojumus, lai varētu labāk sagatavoties Pasaules un Anglijas čempionātiem. Divu braucienu summā mūsu sportists MX2 klasē ierindojās devītajā vietā, bet Superfinālā, kurā startēja gan MX1, gan MX2 braucēji, Matīss palika otrais starp MX2 braucējiem.

Tikai piektdien Matīss oficiāli noslēdza līgumu ar angļu motokrosa komandu ''Route77 energy MVR-D Honda'', kuras sastāvā viņš šogad brauks gan pasaules, gan Anglijas čempionātā. Aizvadītajā svētdienā norisinājās Anglijas internacionālas sacensības, kuras pulcēja spēcīgu dalībnieku sastāvu. Finišā Karro divu braucienu summā MX2 klasē ierindojās devītajā vietā, bet Superfinālā Matīss bija otrais labākais starp MX2 klases braucējiem.

''Šajās sacensībās brauca daudz spēcīgu braucēju, kuri startē arī pasaules čempionātā,” pēc sacīkstēm teica Matīss. „Kvalifikācijā MX2 klasē uzrādīju septīto ātrāko laiku, ar ko īsti nebiju apmierināts. Pirmā brauciena starts bija ļoti labs, jo no pirmā līkuma izbraucu kā otrais. Līderis tobrīd bija Tommy Searle, kuru nedaudz vēlāk apdzinu. Nākamo apli nobraucu kā līderis, taču tad viņš mani apdzina. Burtiski pēc pāris sekundēm vienā no trases posmiem motocikla pakaļējo ratu izmeta no špūres un es kritu, kā rezultātā sasitu gūžu. Tobrīd biju atkritis uz apmēram 24. vietu, bet, laikam ritot, aizcīnījos jau līdz 13. vietai, taču tad tiesneši atcēla braucienu, jo viens sportists bija nokritis un guvis traumas. Tobrīd vēl bija jābrauc apmēram desmit minūtes, kuru laikā domāju, ka varēju aizcīnīties līdz astotajai vietai.”

''Otrā brauciena starts bija viduvējs – no pirmā līkuma izbraucu kā piektais. Visu braucienu turējos ap šo pozīciju, taču jāsaka, ka šis brauciens man bija ļoti neveiksmīgs – nebija ritms, izmantoju nepareizas trajektorijas, braucu pa lielākajām bedrēm. Braucienā beigās vēl pamanījos atsisties pret sienu, kā rezultātā zaudēju ātrumu un ļoti saguru. Lai vai kā, bet beigās paliku sestais, kas divu braucienu summā man MX2 klasē deva devīto rezultātu, ar ko, protams, neesmu apmierināts,” otrā brauciena notikumus komentē sportists.

''Pēc tam sekoja Superfināls. Kā pirmie uz starta līnijas stājās MX2 braucēji, bet uzreiz pēc viņiem trasē devās MX1 braucēji. Pēc starta biju otrais, taču nedaudz vēlāk atkritu uz trešo pozīciju. Tad mūs noķēra MX1 braucēji, kuri bez šaubām bija ātrāki. Beigās paliku sestais absolūtajā kopvērtējumā, bet otrais MX2 klasē,” turpina Matīss.

''Noteikti gribētu pateikt lielu paldies par atbalstu kompānijai LDz Cargo, kā arī daudzajiem latviešu faniem, kuri šajās sacensībās mani ļoti skaļi atbalstīja. Tagad gatavošos otrajam Anglijas čempionāta posmam, kurš startēs jau šīs nedēļas beigās,” tā Karro.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses sekretārs

  +3 [+] [-]

, 2011-03-21 17:05, pirms 13 gadiem
Lai puikam izdodas, mocis beidzot ir labs, tagad tikai jaizmanto savs talants