Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Andris Grīnfelds pasaules čempionātā Super Enduro Polijā izcīna 2.vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Andris Grīnfelds pasaules čempionātā Super Enduro Polijā izcīna 2.vietu
Publicitātes foto

Polijā, Krakovā, Tauron arēnā notika Pasaules čempionāta Super Enduro pirmais posms. Tajā startēja Andris Grīnfelds, kurš Open klasē divu braucienu kopsummā ieguva godalgoto otro vietu, bet Artis Alksnis, kurš startēja Junioru klasē, fināla braucieniem nekvalificējās.

Super Enduro trase tiek veidota stadionā vai arēnā, tajā ir iekļauti dažādi sarežģīti šķēršļi – akmeņi, baļķi, riepas u.c. elementi. Šo grandizo un sportistiem tik fiziski grūto pasākumu vēro daudzi tūkstoši skatītāji. Parasti šīs sacensības notiek ziemas periodā.

Sarunā ar Andri Grīnfeldu (“KTM Orange Racing”) par aizvadīto posmu, viņš atzina, ka ''Pasaules čempionātā Super Enduro Open klasē otrā vieta – glaimojošs sākums pilnas arēnas – 14 tūkstošu skatītāju priekšā.” No rīta bija kvalifikācija, bet vakarā divi finālbraucieni. Pirmajā finālbraucienā Grīnfelds izcīnīja pirmo vietu. “Startēju no pirmās rindas, pirmā apļa beigās biju otrais, bet pēc neilga laika izdevās veiksmīgi izvirzīties priekšā un tā arī finišēt, stabili līdz galam. Otrajā braucienā trešā vieta. Starts bija apgriezts, līdz ar to startēju no otrās rindas. Pieļāvu vairākas kļūdas, kā rezultātā līdz finišam saķert pirmo un otro vietu neizdevās,” saka sportists, kurš uz šo Super Enduro posmu devies bez lielām ekspektācijām jeb gaidām par rezultātu vai ko citu.

Andris Grīnfelds TAURON arēnā ir aizvadījis trīs pilnas Super Enduro sezonas – vienu Eiropas kausā, otru Pasaules Junioru čempionātā un trešo Pasaules čempionātā. “Esmu uzkrājis un ieguvis labu pieredzi. 2020./2021. gads, Covid-19 dēļ, aizvadīts bez sacensībām. 2021./2022. gada sezonā nestartēju. Šogad sapratu, ka vēlos braukt un izbaudīt šo pasākumu. Kas ir mainījies no iepriekšējiem gadiem? Pasaules čempionātā ir izveidota jauna klase – OPEN. Tajā var startēt no 23 gadu vecuma. Tas ir “forši”. Pasaules čempionātā Super Enduro konkurence ir ļoti sīva un tajā 10 spēcīgākie tā sauktie “rūpnīcas” braucēji automātiski tiek finālā bez kvalifikācijas. Četriem braucējiem ir jācīnās, lai piedalītos Pasaules čempionātā. Open klasē braucēji ir pieredzējuši un spēcīgi, tāpēc ar šiem braucējiem ir interesanti cīnīties.

''Sacensības man ļoti patika. Polijas posms vienmēr ir īpašs ar to, ka tajā ir ļoti laba atmosfēra, arēna ir pilna. Tas dod papildu emocijas un odziņu šim pasākumam. Formāts ir pretstats klasiskajam enduro, kurā ir jābrauc pa mežiem, pļavām, praktiski bez skatītājiem.''

''Kopumā ļoti labs un baudāms pasākums. Savā ziņā ļoti smags. Trase bija netipiski sarežģīta. Varbūt elementi nebija tik grūti, bet pats trases segums bija tāds lipīgs un mālains. Veidojās dziļas “špūres”. Nebija fiziski viegli nevienam, pat ne līderiem. Paldies atbalstītājiem,” tā Andris Grīnfelds.

Rezultāti ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
LaMSF Enduro komisija