Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP kvalifikācijā Kairoli smags kritiens, Jonass ieņem 15. vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP kvalifikācijā Kairoli smags kritiens, Jonass ieņem 15. vietu
Pauls Jonass. Foto: Roman Borák

Sardīnijā aizvadītajā pasaules motokrosa čempionāta kārtējā posma kvalifikācijā MXGP klasē Pauls Jonass ierindojās 15. vietā, bet ļoti smagu kritienu piedzīvoja Antonio Kairoli.

Jau šo pēcpusdien Riolas Sardo trasē tiks aizvadīti finālbraucieni, bet kvalifikācijā ātrāko rezultātu uzrādīja "KTM" vienības braucējs Džefrijs Herlingss, kura tuvākie sekotāji bija komandas biedrs Horhe Prado un Kalvins Vlānderens.

Jonass veica astoņus apļus, labāko rezultātu uzrādot otrajā aplī, taču pirmajā desmitniekā tikt neizdevās - latviešu motosportists no Herlingsa atpalika nepilnas trīs sekundes, kas deva 15. vietu. Pirms tam brīvajos treniņbraucienos arī ātrākais bija Herlingss, bet Jonass - 14. vietā. Kopumā šajā posmā MXGP klasē gatavojas startēt 28 sportisti.

Tikmēr kvalifikācijā smagu kritienu pēc tramplīna piedzīvoja vecmeistars Antonio Kairoli. Sportists ir guvis savainojumus, un ārsti pie viņa ilgi darbojās, pirms aizgādāja Kairoli prom no trases.

"Trases segums ir nelīdzens, un visas manas lūgšanas šobrīd ir par Toniju," sacīja viņa komandas biedrs Herlingss. "Ceru, viņam nekas nedraud un no augšas par viņu rūpējas. Es pats šodien izskatos labā formā, ceru uz diviem labiem startiem, drošiem braucieniem un tikšanu uz pjedestāla vai uzvaru."

Pasaules čempionāta līderis Tims Gajsers, kurš nesen guva atslēgas kaula lūzumu, spēja sasniegt tikai 18. labāko rezultātu.