Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenco MotoGP titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru Kataras kvalifikācijā

Rolands Eliņš

Lorenco MotoGP titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru Kataras kvalifikācijā
Horhe Lorenco
Foto: AFP/Scanpix

2016. gada sezonas pirmajā „MotoGP” posmā Katarā kvalifikācijā ātrākais bija pašreizējais pasaules čempions Horhe Lorenco. Otrajā vietā palika 2013. un 2014. gada čempions Marks Markess, bet trešā starta pozīcija būs citam spānim Maverikam Vinjalesam.

Horhe Lorenco „pole-position” izcīnījis 36. reizi karjerā, taču tuvāko sekotāju Marku Markesu viņš apsteidza mazāk nekā par sekundes desmitdaļu. Lorenco pēc kvalifikācijas beigām atzina, ka daudz netrūcis, lai viņš būtu piedzīvojis kritienu, turklāt viņš bijis pārsteigts, ka uzvarai pieticis ar tādu laiku – Lorenco paredzējis, ka līderi būs tuvāk 1:54 sekunžu robežai, bet viņš uzvarēja ar 1:54.5. Markesam savukārt daudz netrūka, lai paliktu arī trešais, jo Maveriku Vinalesu viņš apsteidza par pavisam niecīgu laiku – 0.004 sekundēm.

Markess pirms pāris dienām pirmajos treniņos Katarā piedzīvoja elektronikas problēmas un atzina, ka sezonas sākumā viņa motociklam vēl tiek plānoti dažādi tehniski eksperimenti. Šodienas kvalifikācijā Markess esot uzrādījis arī laiku 1:54.2, kas būtu devis viņam pirmo vietu, taču tas netika paveikts atbilstošā lidojošajā aplī un līdz ar to netika ieskaitīts.

Trim Spānijas sportistiem sekoja trīs Itālijas sportisti ar Andrea Ianoni priekšgalā, kamēr piekto vietu vietu ieņēma slavenais Valentīno Rosi. Viņš nesen pagarināja līgumu ar „Movistar Yamaha” uz vēl divām sezonām, un jaunais līgums paredz, ka Rosi MotoGP sacensību seriālā kopā būs pavadījis 18 sezonas.

„Esmu priecīgs par savu lēmumu palikt „Yamaha” sastāvā uz vēl diviem gadiem,” sacīja Rosi. „Es biju domājis nedaudz nogaidīt un nesasteigt, taču izrunājos ar komandas pārstāvjiem, viss bija kārtībā un piekritām līgumam. Tagad varam koncentrēties sacīkstēm.”

Kataras GP posms rītvakar sāksies 20:00 pēc Latvijas laika. Jāpiezīmē, ka līdz ar šo sezonu kā oficiālais "MotoGP" riepu nodrošinātājs atgriežas "Michelin", un šodienas kvalifikācija bija pirmais lielais pārbaudījums sportistiem ar jaunajām riepām.

Kataras MotoGP kvalifikācija

V.SportistsValstsLaiks
1.H. LorencoSpānija1:54.543
2.M. MarkessSpānija1:54.634
3.M. VinjalessSpānija1:54.638
4.A. IanoneItālija1:54.693
5.V. RosiItālija1:54.815
6.A. DoviziosoItālija1:54.963

Izmantotie resursi:
MotoGP™

  +1 [+] [-]

, 2016-03-20 00:48, pirms 9 gadiem
Sporta centram - ceru, ka visu sezonu laicīgi liksiet info par Moto GP, ne tā kā iepriekš, pat ar nedēļas nobīdi - kauns!

Fani, aicinu vairāk komentus likt šogad. Arī es centīšos. Dalamies iespaidos!

Moto GP, atšķirībā no F1 ir viss, ko var vēlēties - apdzīšanas, cīņa, emocijas, meistarības virsroka pār tehniku ( vismaz daudz vairāk kā F1)...

Lielais jautājums šobrīd - ko Ducati un Suzuki iespēs sačos, būtu tikai vēl interesantāk no intrigas viedokļa, ja spētu, kaut epizodiski, izrādīt reālu konkurenci Yamahām un Hondām.

Forza Vale 46!