Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļi Lielbārži Stelpē pārspēj PČ blakusvāģiem līderus Variku un Kunnasu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Brāļi Lielbārži Stelpē pārspēj PČ blakusvāģiem līderus Variku un Kunnasu
Daniela un Bruno Lielbāržu blakusvāģu ekipāža. Foto: Andris Smilšarājs

Svētdien, 14. augustā, “Pīlādžu mototrasē” Stelpē notiekošajā Latvijas amatieru čempionāta pirmspēdējā posmā rekordliels dalībnieku skaits bija blakusvāģos, kur pie starta barjeras stājās 26 ekipāžas. Blakusvāģu Open klasē divu braucienu summā uzvarēja dvīņu brāļi Daniels un Bruno Lielbārži, uzveicot pat pasaules čempionāta kopvērtējuma līderus Kertu Variku un Lari Kunnasu (Igaunija/Somija).

Lielbāržiem no “KTM Motofavorīta” un Varikam pēc abiem aizvadītajiem braucieniem bija vienāds punktu skaits. Bet tā kā latviešu ekipāža otrajā braucienā bija veiksmīgāki par Variku/Kunnasu, viņi kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Otrie palika Kerta Varika pilotētā ekipāža ar līdzbraucēju Lari Kunnasu, bet 3. vietu izcīnīja Jānis un Pēteris Jegorovi (Rambas R).

Blakusvāģu Veterānu ieskaitē visātrākā izrādījās apvienotā Lietuvas un Latvijas ekipāža Liutauras Variakojis/Mārtiņš Antons, kura uzvarēja abos braucienos. Variakoji un Antonu jau tagad diezgan droši var apsveikt ar Latvijas amatieru čempionāta zelta medaļu sezonas kopvērtējumā, jo viņi pirms izšķirošajiem posmiem no tuvākajiem sekotājiem atrāvušies jau par 167 punktiem. Vienādu punktu skaitu šajā posmā izcīnīja Jānis Sedlenieks/ Ģirts Indrijaitis (Rambas R) un Darius Sabockis/Evaldas Valma. Bet tā kā otrajā braucienā Sedlenieka pilotētā ekipāža bija veiksmīgāka, viņiem sudrabs, bet lietuviešiem – bronza.

Blakusvāģu Gaiss klasē goda pjedestāls bez latviešiem. Uz pirmajiem diviem pakāpieniem kāpa Lietuvas ekipāžas – Algimantas Urbonas/Arnas Puodžonas un Algimantas Spundzevičus/Domantas Spundzevičus. 3. vietu izcīnīja igauņi Kristjans Lomps/Ennarts Kunglamae.

Blakusvāģos Amatieriem 1. vieta Imantasam Seputim/Remigijum Namiķim, otrie palika Roberts Liepa/Helvijs Brants (Rambas R), trešie – igauņi Mareks Kore/Markuss Kore.

Prestižākajā no solo motociklu klasēm MX Open uzvaras laurus plūca Tomass Šileika (MX Druvas). Par posma vicelīderi tika kronēts Rūdolfs Aumeistars (CAMK Latgale), kurš dienu iepriekš Latvijas junioru čempionāta ietvaros triumfēja MX2 junioru klasē. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Tomass Šaicāns (Rodeo MX), kurš iepriekšējā dienā bija ātrākais 125 cc klases ieskaitē. Toties pašreizējais Latvijas amatieru čempionāta sezonas kopvērtējuma līderis Andis Valts (Moto Mafia) ieņēma 4. vietu.

MX18+ grupā nepārspēts palika Artjoms Trofimovs (CAMK Latgale), apsteidzot Ansi Anševicu (Rodeo MX), kurš ir pašreizējais sezonas kopvērtējuma līderis šajā klasē. Tāpat uzveikts tika Dāvids Rjabovs (Rodeo MX), kuram šoreiz ir bronza. Jāpiezīmē, ka Rjabovs ir piedalījies tikai vienā no pieciem aizvadītajiem posmiem un viņam nepastāv par teorētiskas iespējas paspēkoties par Latvijas amatieru čempionāta kopvērtējuma godalgotajām vietām.

MX30+ abos braucienos visiem pa priekšu brauca Artūrs Treija (Moto Mafia), izcīnot pārliecinošu uzvaru. Aiz viņa uz goda pjedestāla atlikušajiem pakāpieniem kāpa Edgars Rutkis (Moto Mafia) un Gundars Cibuļskis (KTM Motofavorīts).

MX40+ klasē uzvarēja Jānis Gražulis no moto kluba “ASB”. Viņam šī bija pirmā uzvara Latvijas amatieru čempionātā šosezon. Ar otro vietu bija spiests samierināties Andris Jonaitis (GF Racing Team), kurš pirms pēdējā posma Pilsblīdenē MX40+ grupā saglabā kopvērtējuma līdera statusu. 3. vietu divu braucienu summā izcīnīja Agris Jauntēvs (Rambas R).

MX45+ klasē pārāks par konkurentiem bija Leons Kozlovskis (MX Ādaži), kurš uzvarējis visos aizvadītajos posmos un šobrīd ir stabils kopvērtējuma līderis. Šajā posmā sudraba medaļu kaklā kāra Intars Janbergs (Saldus motoklubs), bet bronza tika Raimondam Kalniņam (DAKO Ziemeļkurzeme).

MX50+ klasē uzvarēja Raimonds Baltgalvis (Saldus motoklubs), 2. vieta – Arvim Sanderam (Rodeo MX), bet trešais palika Jurijs Kovgers (DAKO Ziemeļkurzeme). Interesanti, ka šie sportisti šādā secībā izkārtojušies arī sezonas kopvērtējuma tabulā.

MX55+ klasē visiem “pogas izgrieza” lietuvietis Sauļus Stankus, otrajā pozīcijā atstājot sezonas kopvērtējuma līderi Jāni Mironovu (CAMK Latgale). Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Egidijus Maciunas no Lietuvas.

MX Iesācēju klasē visvairāk punktu divu braucienu summā savāca Tomass Randa (Motoklubs “Litene”), uz otro vietu aizbīdot Mārtiņu Deksni (AMK “Bieriņi”), bet trešais palika privāti startējošais Gatis Bizūns.

Kvadriciklos, lai arī pie vienas starta barjeras stājās Open, Amatieru, Iesācēju un Veterānu klases braucēji, par uguņošanu parūpējās Amatieru klases braucējs Kārlis Neija (KTM Motofavorīts), kurš abos braucienos bija ātrāks pat par visiem Q Open pārstāvjiem. Amatieros 2. vietā palika Gedaminas Volkavičus no Lietuvas, bet trešais viņa tautietis Rītis Suopis.

Q Open klasē uz augstākā pjedestāla pakāpiena kāpa Atis Breds (Gulbenes moto), otrais palika Reinis Bicāns (JTSC “Eriņi”), trešais – Laurinas Mikalauskas no Lietuvas.

Q Veterānu ieskaitē dominēja lietuvieši, kuri TOP3 ieņēma pirmā divas vietas. Uzvarēja Arūnas Sukis, aiz sevis atstājot savu tautieti Evaldu Bujanausku. Bronzas medaļa divu braucienu summā – Jānim Kirilko no “MX Ādaži” komandas.

Q iesācēju grupā nepārspējams bija Iļja Dektjarjovs (KTM Motovaforīts), kurš pateicoties šai uzvarai Stelpē nostiprinājies sezonas kopvērtējuma tabulas pašā augšgalā. 2. vietu izcīnīja Arnis Logins, kuram šīs bija pirmā sacensības Latvijas amatieru čempionātā šogad, bet trešais palika sezonas kopvērtējuma vicelīderis Keits Kalvāns (MK “Aloja”).

Pēdējais Latvijas amatieru čempionāta posms notiks 3. septembrī Pilsblīdenē. Pēc šī posma tad arī tiks noskaidroti šī sacensību seriāla godalgoto vietu ieguvēji sezonas kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/brali-lielbarz...

     [+] [-]

, 2022-08-18 07:07, pirms 2 gadiem
Nu ko tagad jādodas iekarot pasauli.Jācer ka Latvijā atgriezīsies kāds pasaules etaps .Sergim aizstavetāji ir atradusies.