Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" komandas izvēlas braucējus nākamajai sezonai

"MotoGP" komandas izvēlas braucējus nākamajai sezonai
Marko Melandri un Horhe Lorenso
Foto: AFP

Pamazām veidojas "MotoGP” komandu braucēju sastāvi nākamajai sezonai. Itāļu motozvaigzne Marko Melandi nākamgad atgriezīsies "Gresini Honda” komandā, savukārt Alvaro Batista dosies uz "Suzuki” vienību.

Melandi atgriezīsies "Gresini Honda” komandā pēc triju gadu pārtraukuma. Itālis jau reiz pārstāvēja šo komandu - no 2005. līdz 2007. gadam. Pēc tam viņš devās uz "Ducati Corse”, bet šogad brauc "Hayate” vienībā. Līdz ar to nākamsezon komandā vairs neviens no pašreizējiem braucējiem – Toni Eliašs un Alekss de Andželis. Kā zināms, jau agrāk par vienošanos ar komandu uz nākamo sezonu paziņoja pašreizējais 250 kubikcentimetru klases pasaules čempions Marko Simonkelli.

Savukārt šī gada 250 kubikcentimentru klases pagaidu otrās vietas īpašnieks Batista 2010. un 2011. gadā brauks "Suzuki” komandā, svētdien paziņoja vienības pārstāvji. Spānis ir 2006. gada pasaules čempions 125 kubikcentimentru klasē un pagājušā gada vicečempions 250 kubikcentimetru klasē.

Batistas ierašanās "Suzuki” varētu nozīmēt, ka Krisa Vermēlena vieta komandā ir apdraudēta, jo Loriss Kapirosi apgalvo, ka ir tuvu līguma pagarināšanai.

Pirms dažām dienām uz diviem gadiem ar saviem braucējiem Dani Pedrosu un Andrea Doviciozo līgumus pagarināja "Repsol Honda”, tikmēr daļa "MotoGP” braucēju vēl ir neziņā par savu nākotni. Līgumi uz nākamo sezonu ar savām komandām arī ir Valentino Rosi ("Fiat Yamaha”) un Keisijam Stouneram ("Ducati”). Šobrīd vislielākā ažiotāža ir ap Horhi Lorenso, kurš pagaidām nespēj vienoties ar "Yamaha”. Baumo, ka "Ducati” piedāvājuši Lorenso septiņus miljonus eiro lielu vienošanos.

Izmantotie resursi:
motogp.com
bbc.co.uk
crash.net