Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi pārcietis operāciju, rehabilitācija ilgs 90 dienas

Rosi pārcietis operāciju, rehabilitācija ilgs 90 dienas
Valentīno Rosi
Foto: AFP/Scanpix

Pagājušajā nedēļas nogalē Itālijā pleca operāciju pārcietusi ''Moto GP'' zvaigzne Valentīno Rosi, kurš tagad uzsāks 90 dienu ilgu rehabilitāciju.

Šī gada aprīlī Rosi treniņos piedzīvoja kritienu, kā rezultātā sportists guva pleca locītavas skrimšļa savainojumu. Lai arī Rosi turpināja startēt sacensībās, ārsti sportistam ieteica sezonas beigās veikt operāciju. Lai arī bija plānots operāciju veikt uzreiz pēc sezonas, Rosi vēl iepauzēja un aizvadīja divas testu dienas, kur viņš testēja jaunās "Ducati" komandas motociklu. Taču svētdien Itālijā Cervesi di Cattolica slimnīcā Rosi tika veikta divu stundu ilga operācija.

''Pleca stāvoklis bija ļoti kritisks,'' saka Rosi ārsts. ''Rosi, ja nebūtu veicis šo operāciju, būtu bijis ļoti grūti turpināt braukt. Kopumā operācija aizritēja labi, nekādu sarežģījumu nebija. Rehabilitācijas process parasti pēc šādas operācijas ilgst 90 dienas, taču mēs centīsimies darīt visu to labāko, lai palīdzētu viņam atgriezties pēc iespējas ātrāk.''

Jāatzīmē, ka sezonas beigās bija plānots veikt operāciju vēl vienam ''Moto GP'' braucējam - Dani Pedrosam, taču ir nolemts, ka spāņu pilotam neveiks operāciju. Tā vietā viņam ieteikta četru nedēļu atpūta.

Izmantotie resursi:
MotoGP | The Official MotoGP Website