Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Vaidavas kausu" Apē izcīna Augusts Justs

Andrejs Siliņš

"Vaidavas kausu" Apē izcīna Augusts Justs
Augusts Justs

Apē norisinājās 38. "Vaidavas kausa" izcīņa motokrosā, kas notika vienlaikus ar Latvijas čempionāta motokrosā otro posmu. Sacensībām Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē bija starptautisks skanējums, jo tajās piedalījās ne vien visu triju Baltijas valstu, bet arī Krievijas, Polijas, Baltkrievijas un Somijas pārstāvji. Sacensības divu dienu garumā sagādāja daudz pārsteigumu un negaidītus notikumu pavērsienus.

Sīvā cīņā ar sarežģīto trasi un spēcīgajiem konkurentiem uzvaru kopvērtējumā MX-1 klasē un prestižāko „Vaidavas kausu” mājās aizveda Augusts Justs .Otro vietu izcīnīja Toms Macuks , bet trešo - lietuvietis Vytautas Bučas. Lauris Freibergs pirmajā braucienā bija otrais, tomēr turpināt cīņu par godalgotu vietu neļāva tehniska kļūme.

MX-2 klasē pārliecinoši triumfēja Priit Ratsep (Igaunija). Jānis Kārkliņš tika sveikts uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, pie tam viņam izdevās pārspēt Laura Freiberga pērn uzstādīto tālākā lēciena rekordu, aizlidojot 42 metrus. Trešajā vietā - Vjacheslav Golovkin (Krievija). Par Vaidavas kausu pacīnīties šoreiz neizdevās Robertam Justam, kurš satraumējās jau kvalifikācijas braucienā.

Mini- MX klasē uzvarēja igauņu motosportists Henri Remma. Dramatiskā cīņā otrajā vietā - mājinieku pārstāvis Emīls Karro, bet trešais - Claus Oliver Pajuli no Igaunijas. Spraigas sacīkstes notika arī Kvadru Open klasē, kur pirmo vietu izcīnīja Kārlis Meldrājs. Godalgotajā trijniekā arī Edgars Meņģelis un Mikus Neško.

Kā vienmēr, interesants un atraktīvs bija „Zelta mopēda” balvas izcīņas brauciens. Skatītāju atbalsta pavadīti, trasē devās ap simts lielu un mazu braucēju . Standarta mopēdu klasē uzvarēja, bet sporta mopēdu klasē otrais bija Latvijas ātrākā motokrosa braucēja Matīsa Karro tēvs Ainārs Karro. Sporta mopēdu klasē veiksmīgākais bija Dagnis Skurulis. Divātrumu mopēdu vērtējumā uzvarēja Agris Supe.

Senioru vērtējumā solo motocikliem pirmo vietu izcīnīja Saulius Stankus no Lietuvas, veterāniem nepārspēts palika Atis Alžāns, bet dāmu konkurencē- Samanta Josta.

Informāciju sagatavoja
Astra Binde,
Motokluba „Ape” preses sekretāre

  +1 [+] [-]

, 2011-05-16 16:34, pirms 13 gadiem
Sacensību kvalitāte tiešām bija augsta, taču līdzjutēji ļoti neaktīvi!