Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro: "Lai arī esmu nedaudz noguris, Nāciju kausā braukšu par 110%"

Karro: "Lai arī esmu nedaudz noguris, Nāciju kausā braukšu par 110%"
Matīss Karro

Aizvadītajā nedēļas nogalē Itālijā norisinājās Pasaules čempionāta motokrosā pēdējais posms, Itālijas GP izcīņa. ''Suzuki MVR-D'' komandas sastāvā šajās sacīkstēs piedalījās arī latviešu motosportists Matīss Karro, kurš divu braucienu summā izcīnīja 21. vietu.

Fermo trasē Pasaules čempionāta posms notika pirmo reizi. Trases segums bija ļoti ciets un pati trase ļoti tehniska ar daudz tramplīniem. Matīss tajā brauca pirmo reizi. Īsi pirms šīm sacensībām turpat Itālijā ''Suzuki MVR-D'' komanda aizvadīja treniņus un motocikla testus, lai izmēģinātu jaunas itāļu aizdedzes. Kā atzina Matīss, tad uz to mirkli motocikli beidzot gāja tā, kā tam vajadzētu būt.

Sestdien no rīta tika aizvadīti brīvie treniņi, bet mazliet vēlāk sekoja kvalifikācijas brauciens. Brīvajos treniņos jaunā aizdedze sāka niķoties, līdz ar to motocikls negāja. Tika pieņemts lēmums, ka drošāk būs, ja motociklam liks atpakaļ veco aizdedzi. Tas nozīmēja tikai to, ka tik labu rezultātu, kā bija cerēts, neizdosies uzrādīt. Rezultātā kvalifikācijā Matīss finišēja 17. vietā.

Matīsa komentārs par kvalifikācijas braucienu:
''Viss it kā bija normāli. Biju apmierināts ar to, kā gāja motocikls. Nebija par ko sūdzēties. Arī trase man ļoti patika, bet kaut kas tomēr pietrūka, lai būtu labāks ātrums.”

Svētdienas rīts sākās ar iesildīšanās treniņu un trasē nebija ne miņas par to, ka piektdien lija stiprs lietus, jo trase bija sausa un cieta kā klons.

Matīsa komentārs par braucieniem:
''Pirmajā braucienā startu uztvēru labi un pirmajā līkumā iebraucu kā vienpadsmitais. Tā kā ātrums nebija pietiekošs, mani apdzina pāris sportisti un es finišēju kā sešpadsmitais. Pēdējā tramplīnā mani apdzina KTM rūpnīcas komandas braucējs Šauns Simsons, par ko man bija mazliet škrobe. Otrajā brauciena iepazīšanās aplī bija redzams, ka daudzviet trase ir nolaistīta un ļoti slidena, tāpēc uz šāda seguma bija jābūt ļoti uzmanīgam. Starts bija līdzīgs kā pirmajā braucienā, bet pirmajos divos apļos pamanījos divas reizes nokrist, kā rezultātā biju atkritis uz pašām beigām. Bija jāsāk pakaļdzīšanās, kas man arī sanāca samērā labi. Līdz brauciena pēdējam aplim biju aizcīnījies līdz astoņpadsmitajai vietai, taču vienā vietā es piebraucu pārāk tuvu žogam un ar to pietika, lai šis žogs aptītos apkārt motocikla pakaļējam ritenim. Pagāja vairākas minūtes, kamēr kopā ar trases personālu mums izdevās atpiņķerēt šo ķemuru. Finiša līniju šķērsoju kā divdesmit piektais...''

''Šis bija pēdējās sacensības šī gada pasaules čempionātā, un teikšu atklāti, esmu mazliet noguris. Vēl ir pāris sacensības Anglijā un, protams, Nāciju kauss, kur man būs tas gods pārstāvēt Latvijas izlasi. Tur es braukšu par visiem 110%, bet Pasaules čempionāts šogad man ir beidzies. Paldies visiem, kas fanoja un atbalstīja mani. Bet vēl pāris sacīkstes gan paturiet īkšķus.''

Informāciju sagatavoja:
Juris Sirmais
100#SIMC
Matiss Karro Web