Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

DĀR motobraucējs Binders uzvar "MotoGP" sacensību posmā Austrijā

Agris Suveizda

DĀR motobraucējs Binders uzvar "MotoGP" sacensību posmā Austrijā
Breds Binders. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases sacensībās svētdien Austrijas "Grand Prix" uzvaru izcīnīja DĀR braucējs Breds Binders.

KTM braucējs riskēja nemainīt riepas noslēdzošajos apļos, kad sāka līt spēcīgs lietus. Atšķirībā no sāncenšiem, kas nomainīja riepas, Binders izvēlējās palikt trasē un prasmīgi noturējās tajā, svinot uzvaru "MotoGP" sezonas 11.posmā.

Otrais Špīlbergā, kur sacensības notika otro nedēļas nogali pēc kārtas, finišēja itālis Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"), atpaliekot par 12,991 sekundi, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa spānis Horhe Martins ("Ducati-Pramac"), kurš no DĀR braucēja atpalika par 14,570 sekundēm.

"Dažreiz jums ir jāriskē, un šodien tas izdevās," pēcsacensību preses konferencē sacīja KTM braucējs Binders. Itālietis Banjaja pārsēdās uz sava slapjā laika motocikla un pēdējā aplī pabrauca garām sešiem braucējiem, finišējot otrais. Martins, kurš pagājušajā nedēļā uzvarēja Štīrijas "Grand Prix", un šīs sacīkstes sāka no "pole position", trešo reizi sezonā kāpa uz goda pjedestāla pēc braucamā nomaiņas pēdējos apļos.

Kad lietus sākās četrus apļus pirms sacensību beigām, pieci no sešiem vadošajiem braucējiem - Banjaja, spānis Marks Markess ("Repsol Honda"), francūzis Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"), Martins un spānis Hoans Mirs ("Suzuki Ecstar") -, iegriezās boksos, lai nomainītu motociklus. Binders vienīgais palika trasē.

"Aizmugurējās riepas gandrīz nebija. Katru reizi, kad bremzēju, tā izslīdēja," teica Dienvidāfrikas braucējs. "Kad es redzēju, ka sāk līt lietus un redzēju, ka puiši vēlas doties boksos, pēdējā brīdī nolēmu, ka man ir jāmēģina to nedarīt," teica uzvarētājs, kuram šī bija astotā uzvara posmā. Francūzis Kvartararo finišēja tikai septītais, taču tas netraucēja viņam palielināt savu pārsvaru pasaules čempionāta kopvērtējumā no 40 līdz 47 punktiem. Viņš guva labumu no tautieša Žoana Zarko ("Ducati-Pramac") kritiena, esot otrajā vietā.

Kopvērtējumā līderis ar 181 punktu ir Kvartararo, uz otro vietu ar 134 punktiem ir pakāpies Banjaja, tikpat punktu ir arī Miram, bet Zarko ar 132 punktiem ieņem ceturto vietu. Binders ar 98 punktiem pakāpies uz sesto vietu. Nākamais posms 29.augustā notiks Silverstonas trasē, kur norisināsies Lielbritānijas "Lielās balvas" izcīņa. 2020.gada sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Spānijas motobraucējs Hoans Mirs no "Suzuki Ecstar" komandas.

Šosezon paredzēti 18 "MotoGP" posmi.

Izmantotie resursi:
LETA