Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Freibergs: "Pēdējam posmam gatavošos ļoti nopietni"

Jānis Celmiņš

Freibergs: "Pēdējam posmam gatavošos ļoti nopietni"
Foto: Sandris Kuzmickis

14. augustā Kuldīgā Upīškalna moto trasē notika ''Battery Superkauss'' 2011.gada sezonas pirmspēdējais - piektais posms. Par uzvarētāju prestižajā MX Pro klasē pārliecinoši kļuva Lauris Freibergs (Pure Chocolate FFF Vītols), uzvarot divos braucienos un palielinot savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Dāvi Līvu līdz septiņiem punktiem.

„Trase bija neticami labā stāvoklī,” pēc sacensībām komentēja Lauris Freibergs, norādot, ka sagatavošanas procesā Upīškalna trasē vēl piektdien starts bijis zem ūdens. „Trases pārveidošanu uz pretējo pusi vērtēju kā veiksmīgu, jo tagad otrais starta līkums ir daudz drošāks.” Savu sniegumu „Battery Superkauss” 5.posmā Freibergs vērtē lakoniski, ar humora devu: „Sezonas laikā savu ātrumu esmu uzbraucis, un savus braucienus varu veikt stabili. Trešajā braucienā ne tik droši iebraucu starta līkumā, līdz ar to 2.vieta, bet īpaši nepārdzīvoju. Lielākais pārdzīvojums par to, ka brilles un forma ar dubļiem, būs jāmazgā.” Lauris ar gandarījumu novērtē, ka Kuldīgā par prieku skatītājiem sanākusi laba mačošanās starp līderiem. Jautāts par Fināla posmu, sportists ir nelokāms: „Uz pēdējo posmu, protams, trenēšos un gatavošos, jo mērķis ir uzvarēt un kļūt par Superkauss sporta meistaru.”

2.vietu MX Pro klasē Kuldīgā izcīnīja Toms Macuks (Rodeo MX Racing Team), 3.vietā – Freiberga sīvākais konkurents par čempiona titulu Dāvis Līvs (Motokurzeme), 4.vietā Dāvis Ivanovs (MX Moduls), 5.vietā Ranar Uusna (Rodeo MX Racing Team).

Pirms “Battery Superkauss” 2011.gada sezonas Fināla MX Pro klases kopvērtējuma Top5:

Lauris Freibergs – 588 punkti
Dāvis Līvs – 581
Dāvis Ivanovs – 553
Toms Macuks – 449
Andris Štendenbergs – 435

Kvadri Pro klasē ātrākais bija Edgars Meņģelis (Rodeo MX Racing Team), kurš uzvarēja divus braucienus. „Pirmajā braucienā bija, ko iesvīst,” apliecina Edgars. „Otrajā un trešajā braucienā sanāca labi starti, līdz ar to varēju braukt savā tempā līdz galam. Tomēr kaut kā īsti labi nejutos šajā trasē – piekusu ļoti ātri, lai gan par pašu trasi neko sliktu nevaru teikt,” savu Kuldīgas posma sniegumu komentē Edgars, kurš vienlaicīgi arī paspēja pastāstīt par savās izjūtām, kuras piedzīvoja pirms nedēļas Ķegumā, uzrādot ātrāko apļa laiku notikušajā Eiropas čempionātā kvadricikliem: „Man pašam bija pārsteigums par to visu. Nebiju cerējis sevi tik labi parādīt. Kvalifikācijā braucu aiz līdera – paskatījos viņa trajektorijas, savas trajektorijas, izdevās vienu apli labi salikt kopā. Braucienos tā gāja, kā gāja. Pirmais starts bija neveiksmīgs, kamēr aizkapājos līdz 4.vietai – spēka vairs nebija.” Attiecībā uz „Battery Superkauss” Fināla posmu, Edgars saka, ka „pēc šodienas sacīkstes jāsaliek pa plauktiem viss kopvērtējums, bet mērķis viens – uzvarēt.”

Kvadri Pro klasē 2.vietu izcīnīja lietuvietis Imantas Tamuliunas (Motosports-Elkšņi Racing Team), 3.vietā Agris Neija (Pure Chocolate FFF Vītols), 4.vietā Rinalds Dišlers-Kirilko (Motosports – Elkšņi Racing Team), 5.vietā Kārlis Meldrājs (Tolmets Racing Team).

MX 30+ klasē ''Battery Superkauss'' piektā posma kopvērtējumā pārliecinoši 1.vietu izcīnīja Jurijs Kovgers (Pure Chocolate FFF Vītols), uzvarot visos trīs braucienos.
„Kuldīgā iepriekš nebiju startējis. Tajā laikā, kad es braucu sacensībās, šāda trase nemaz nebija izveidota. Trase – forša! Elementi nebija sarežģīti, bet nebija arī viegli. Izdevās startiņi, izdevās arī braucieni. Kā bija plānots, tā arī izdarīju – atrauties un tad mierīgi pabraukt,” savu uzvaru komentē Jurijs, atklājot, ka visticamāk viņš ņems dalību arī Fināla posmā Saldū.

2.vietā Kuldīgā ierindojās Arvis Sanders (Rodeo MX Racing Team), trešais Ainārs Soks (Rodeo MX Racing Team), 4.vietā Gints Uzars (Pure Chocolate FFF Vītols), 5.vietā Raivis Krastiņš (MX4 Dobele).

Jaunāko dalībnieku klasē MX 7+ 1.vietu, uzvarot divos braucienos, izcīnīja sportists no Krievijas Dmitriy Uritskiy (Motosports-Elkšņi Racing Team), kurš uzreiz pēc apbalvošanas augsti novērtēja Upīškalna trasi, ierindojot to Top3 starp Latvijas moto trasēm. „Konkurence šodien bija pat ļoti laba, lai gan daudzi sportisti ir aizbraukuši uz Pasaules čempionātu Itālijā. Uzskatu, ka Latvija ir labākā valsts Baltijā, varbūt pat Eiropā moto trašu, sportistu un trašu sagatavošanas ziņā. 5 apļu formāts ir ļoti interesants, jo visu laiku ir jābrauc uz pilnu jaudu,” Dmitriy atklāj, ka, lai gan konkurence tāda līmeņa braucējiem kā viņš ir pietiekama arī Krievijā, Latvijā viņš piedalās sacensībās tieši trašu kvalitātes dēļ, turklāt visticamāk viņš piedalīsies arī „Battery Superkauss” Finālā Saldū.

2.vietā MX 7+ klasē Nauris Miķelsons (Rodeo MX Racing Team), 3.vietā Ralfs Guļevskis (VV Moto Racing Team), 4.vietā Rihards Bārenis (Motoparks Kandava), 5.vietā Joviltas Cibas (Tolmets Racing Team).

Pateicoties Latvijas dzelzceļa Ritošā sastāva servisa atbalstam, MX7+ klases sportisti, kuri startē ar 65ccm motocikliem, tiek vērtēti atsevišķi un: 1.vietā Kaspars Puzāks, otrais Gatis Gruntmanis, trešais Jakubas Januskevicius.

MX 13+ klasē ''Battery Superkauss” piektā posma kopvērtējumā uzvarēja Gints Filipsons (Motokurzeme). Komentējot savu sniegumu Kuldīgā, Gints vērtē, ka pirmais starts viņam izdevies vislabāk, savukārt otrajā braucienā izdevies aizcīnīties no 7.vietas līdz pat 2.vietai. „Trase bija sagatavota ļoti labi. Otrajā braucienā cīnoties no 7.vietas dažas situācijas manā izpildījumā bija uz kritiena robežas,” Gints atzīst, ka cīņa par uzvaru bijusi azarta piesātināta. „Sasniedzot labus rezultātus iepriekšējās sacensībās, man ir radusies pārliecība par sevi, un tagad braucu tikai ar vienu mērķi – uzvarēt. Protams, uzvara būs mans mērķis arī Finālā Saldū,” sportists, kurš pār savu tuvāko sekotāju Jāni Igauni pirms fināla iekrājis 19 punktu handikapu, ir apņēmības pilns.

Gintam Filipsonam Kuldīgā piekāpās Jānis Igaunis (MX Ādaži), kurš izcīnīja 2.vietu, 3.vietu ieguva Jānis Riters (Motokurzeme), 4.vietā Reinis Čudarāns (MX Ādaži), 5.vietā Jurģis Žukas (VV Moto Racing Team).

Jauniešu ''Battery Superkauss'' Specbalvu, pateicoties Latvijas dzelzceļa Ritošā sastāva servisa atbalstam, izcīnīja Renārs Vilnis, otrais Uldis Spulle, trešais Eduards Rozenbergs, ceturtais Roberts Kronbergs, piektais Matīss Siliņš. Šī balva izveidota ar nolūku veidot vidi, kur bērniem un jauniešiem ir iespēja attīstīt savu meistarību motokrosā.

Kvadri 14+ klasē Kuldīgas ''Battery Superkauss'' posmā savā mājas trasē ātrākais bija kuldīdznieks Ralfs Reinfelds (MX Sumata – Vilders Team). „Kopumā rezultāts mani apmierina. Lai gan starti īsti nesanāca, cīnījos pēc tam. Trase, manuprāt, pēc pārveidošanas ir labāka kā pagājušajā gadā,” komentē Reinfelds. Jautāts, ko Ralfs grasās darīt, lai uzlabotu savus startus, it sevišķi ņemot vērā, ka nākamajā gadā viņam ir plāns startēt Kvadri Pro klasē, sportists mērķtiecīgi norāda: „Vairāk jātrenējas!” Arī Kvadri 14+ līderim uz Fināla posmu Saldū ir tikai viens mērķis – uzvara.

2.vietā Kvadri 14+ klasē kopvērtējumā ierindojās Valters Dišlers-Kirilko (Motosports-Elksņi Racing Team), 3.vietu izcīnīja Reinis Purvēns (Motosports-Elksņi Racing Team), 4.vietā Renārs Drežis (Pure Chocolate FFF Vītols). 5.vietā Vitālijs Meļķis (Pure Chocolate FFF Vītols).

Komandu kopvērtējums „Battery Superkauss” Kuldīgas posmā: 1. Rodeo MX Racing Team, 2.Pure Chocolate FFF Vītols, 3.Motokurzeme, 4.Motosports-Elksņi Racing Team, 5.MX Ādaži.

Ar sacensību rezultātiem iespējams iepazīsties šeit: MYLAPS Results

Visi tie, kas piedalās „Herbalife” foto konkursā, kā arī fanu konkursā “Kā izskatās īsts motokrosa fans?” ir aicināti savas fotogrāfijas iesūtīt uz e-pastu superkauss@inbox.lv. Informācija par konkursiem šeit: Herbalife balva par Foto Mirkļiem | Superkauss un šeit: Kā izskatās īsts Motokrosa fans? | Superkauss

„Battery Superkauss” Fināla posms Saldū, Bērzu moto trasē 4.septembrī

Seko līdzi jaunumiem Superkauss