Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Čehijā triumfē Lorenso

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Čehijā triumfē Lorenso
Horhe Lorenso ("Yamaha")
Foto: AFP/Scanpix

Moto GP Čehijas Lielās balvas sacīkstēs uzvaru izcīnīja Horhe Lorenso no ”Yamaha”. Otrais finišēja "Honda" pārstāvis Dani Pedrosa, bet trešo goda pjedestāla pakāpienu aizņēma "Ducati" pilots Keisijs Stouners.

Startā neapšaubāmi ātrākie bija pole position ieguvējs Pedrosa un sestdienas otrais ātrākais braucējs Bens Spaiss – tikai ar grūtībām spāņu pilots noturēja aiz muguras ”Yamaha Tech 3” pārstāvi. Nākamajā līkumā kvalifikācijas uzvarētājam veiksme vairs nestāvēja klāt, un ”Honda” braucējs noslīdēja divas vietas zemāk. Spaisam līdera gods bija ļoti īsu brīdi – amerikānim garām pabrauca čempionāta līderis Lorenso. Uz trešo vietu nokritušais Pedrosa negribēja padoties, un apli vēlāk tika garām Spaisam. Priekšā braucošais spāņu duets no pārējiem pamazām atrāvās, vienīgi trešās pozīcijas īpašnieks turēja līdzi favorītu uzstādītajam tempam. Pirmajos apļos sacīkstes ar kritienu beidzās Lorisam Kapirosi, bet divus apļus vēlāk līdzīgs liktenis piemeklēja kvalifikācijas sesto ātrāko pilotu Dovicioso. Līdz ar to, no ”Honda” komandas pārstāvjiem trasē riņķoja tikai Pedrosa.

Kad līdz finiša karogu izkāršanai bija atlikuši 15 apļi, pirmais divnieks no Spaisa atradās trīs sekunžu attālumā. Trešās vietas īpašnieka ātrums bija samazinājies, un viņam uz papēžiem mina eksčempions Stouners. ”Ducati” pilots sāka veikt apdzīšanas manevrus, liela pretestība no ”Yamaha Tech 3” pārstāvja nesekoja, un austrālietis pakāpās vietu augstāk. No trijnieka izkritušajam amerikānim pamazām sāka tuvoties aizmugurē esošie Rosi, Haidens un Edvardss. Tikmēr priekšā visiem droši riņķoja Lorenso ar Pedrosu.

Pirmās vietas īpašnieks, tuvojoties sacīkšu beigām, brauca aizvien ātrāk, palielinot pārsvaru pār aizmugurē braucošo tautieti līdz nepilnām trim sekundēm. ”Yamaha” braucējs turpināja palielināt pārsvaru pār konkurentiem, tuvojoties septītajai uzvarai sezonā. Trešajā vietā esošais Stouners no Pedrosas atpalika par piecām sekundēm, savukārt kvalifikācijas otrais ātrākais braucējs Spaiss atradās divas sekundes aiz pirmā trijnieka. Amerikānis varēja justies droši, jo aimugurē braucošais Rosi bija samazinājis ātrumu un nespēja pietuvoties labāko četriniekam. Pirmais piecinieks, viens no otra, līdz Grand Prix beigām brauca drošā atstatumā, un tā vietu izkārtojumu nemainījās - uzvarēja Lorenso, otro vietu aizņēma Pedrosa, bet trešo pozīciju izcīnīja Stouners.

Čehijas posma uzvarētājs Lorenso, pateicoties šai uzvarai, kopvērtējumā iekrājis 235 punktus, tuvāko sekotāju Pedrosu apsteidzot par 77 punktiem. Čempionāta līderis bijis vienlīdz ātrs visas sezonas garumā. Šogad vēl atlikuši astoņi posmi, kuru laikā vēl var notikt visdažādākie brīnumi. Ja Lorenso arī turpmāk brauks tikpat veiksmīgi un pārliecinoši kā līdz šim, tad 23 gadus veco spāni varēs droši kronēt par čempionu, bet, ja "Yamaha" pilotam atlikušie posmi izcelsies ar pamatīgiem fiasko un ja Pedrosa uzvarēs vairākas reizes pēc kārtas, tad 2010. gada uzvarētāja tituls var nonākt Lorenso sīvākā konkurenta rokās. Reāli spriežot, visdrošākās izredzes čempiona titulu izcīnīt ir Horhem Lorenso, bet kā nākamais pretendents varētu būt Dani Pedrosa. Lai kāds arī būtu līdera pārsvars, pārējie braucēji noteikti nepadosies un cīnīsies līdz pēdējam, tādēļ atlikušajos posmos ir gaidāma skaista cīņa par uzvarām un neatlaidīgi mēģinājumi likt šķēršļus Lorenso ceļā uz pirmo Moto GP uzvarētāja titulu. 2008. gadā spānis kopvērtējumā palika ceturtais, pirms gada - otrais. Vai progresija turpināsies?

Pilotu cīņas atsāksies pēc divām nedēļām Indianapolisā, ASV.

Čehijas Grand Prix rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Horhe LorensoYamaha Factory43:22.638
2.Dani PedrosaHonda HRC+05.494
3.Keisijs StounersDucati MotoGP+11.426
4.Bens SpaissYamaha Tech 3+13.723
5.Valentino RosiYamaha Factory+17.930
6.Nikijs HaidensDucati MotoGP+26.815
7.Kolins EdvardssYamaha Tech 3+33.396
8.Marko MelandriHonda Gresini+39.406
9.Hektors BarberaDucati Aspar+39.639
10.Rendijs de PunjēHonda LCR+40.893
11.Marko SimončelliHonda Gresini+42.032
12.Aleikss EspargaroDucati Pramac+47.091
13.Alekss De AngelisHonda Interwetten+51.368

Nefinišēja

PilotsKomanda
Alvaro BautistaSuzuki MotoGP
Mika KallioDucati Pramac
Andrea DoviciosoHonda HRC
Loriss KapirosiSuzuki MotoGP

Pilotu kopvērtējums, Top 5

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Horhe LorensoYamaha Factory235
2.Dani PedrosaHonda HRC158
3.Keisijs StounersDucati MotoGP119
4.Andrea DoviciosoHonda HRC115
5.Valentino RosiYamaha Factory101

     [+] [-]

, 2010-08-15 16:12, pirms 14 gadiem
vareja jau kopvertejuma tabulinu ielikt
bet paldies par operativitati