Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Eiropas čempions Lapuči pirms debijas MXGP krīt un gūst traumu

Eiropas čempions Lapuči pirms debijas MXGP krīt un gūst traumu
Nikolass Lapuči. Foto: Roberto Tommasini

Pagājušās sezonas Eiropas motokrosa čempions EMX250 klasē Nikolass Lapuči, kuram šogad paredzēta debija pasaules čempionātā, uzreiz pievienojoties MXGP kategorijai, treniņa laikā iedzīvojies savainojumā.

Vairs tikai mazliet vairāk par mēnesi atlicis līdz pasaules motokrosa čempionāta sezonai, kas startēs ar posmu 20. februārī Anglijā. "Fantic Racing" rūpnīcas komandas sastāvā MXGP debijas sezonu plāno aizvadīt Lapuči.

Tomēr gatavošanās lielajai debijai viņam beigusies ne tā, kā bija cerēts. Aizvadot treniņu ar 450cm3 motociklu, itāļu motosportists piedzīvojis kritienu, kā rezultātā lauzis lāpstiņu un ribu.

Savainojuma sadziedēšana visticamāk ilgu laiku neprasīs, paredzams, ka viņš būs gatavs startēt pasaules čempionāta pirmajā posmā. Pirms tam Lapuči bija paredzēta dalība Itālijas atklātajā čempionātā, kur vēl pirms MXGP starta gaidāmas sacensības Algēro un Riolas Sardo trasēs. Pats sportists ir cerību pilns, ka varēs būt uz starta jau Sardīnijā.

Pagājušajā gadā Lapuči pārliecinoši triumfēja Eiropas čempionātā, uzvarot četros posmos no desmit un pirmajā vietā finišējot 12 braucienos. Tuvāko sekotāju Kevinu Horgmo no Norvēģijas viņš pārspēja par 52 punktiem.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...


Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Polijā notiks Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionāts motokrosā

4. un 5. maijā Polijas pilsētā Oborņikos notiks Eiropas čempionāta pirmais posms MX65 un MX85 klasei un Eiropas čempionāta trešais posms MX Dāmu klasei. No Latvijas uz šīm sacensībām ceļā devušies 20 šo trīs klašu dalībnieki, tai skaitā MX Dāmu klases mEiropas čempionāts MX65cc, MX85cc klasei ir sadalīts četrās Eiropas zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļaustrumu un Centrālajā. Latvija iekļauta Ziemeļaustrumu zonā, kurā ir Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Polija, Somija, Zviedrija un Norvēģija. No šīm četrām zonām katrā klasē TOP 8 dosies uz finālu, kas 21. jūlijā norisināsies Čehijā.otosportiste, pagājušā gada Latvijas čempione Patrīcija Bērziņa.
Foto: WSC

Brāļu Lielbāržu ekipāža uzvar Igaunijā

Trešdien, 1. maijā, Igaunijas pilsētā Pelvā aizvadīts motokrosa seriāla "MX Liiga" otrais posms, blakusvāģu kategorijā uzvaru izcīnot Daniela un Bruno Lielbāržu ekipāžai. Startēja arī citi latviešu sportisti, Uldim Freibergam gūstot otro vietu "MX Pro" klasē.
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct Honda

Šonedēļ Portugālē MXGP un EMX sacīkstes ar latviešu sportistu piedalīšanos

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. maijā Portugālē, “Agueda” mototrasē norisināsies Pasaules čempionāta piektais un Eiropas čempionāta trešais posms morokrosā. Šajā posmā piedalīsies pieci latviešu motokrosisti – Pauls Jonass, Edvards Bidzāns, Kārlis Alberts Reišulis, Markuss Ozoliņš un Jēkabs Kubuliņš.