Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nepieciešams valsts atbalsts nozīmīgu motosporta čempionātu sarīkošanai

Andrejs Siliņš

Nepieciešams valsts atbalsts nozīmīgu motosporta čempionātu sarīkošanai
Matīss Karro
Foto: Aleksandrs Sokolovs

Lai Latvija 2012. gadā un 2014. gadā varētu sarīkot augstākā līmeņa motokrosa sacensības, valdība šodien nolēma lūgt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas piekrišanu finansējuma palielināšanai budžeta programmā „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Ja Saeimas komisija neiebildīs, Finanšu ministrija no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” piešķirs Izglītības un zinātnes ministrijai 351 402 latus, kas pārskaitāmi biedrībai „Latvijas Motosporta federācija”, lai segtu 2012.gada pasaules čempionāta motokrosā MX1 klasē Latvijas Grand Prix licences maksājumu 210 841 lata apmērā un 2014.gada Nāciju Motokrosa licences maksājuma pirmo daļu 140 561 lata apmērā.

Biedrības „Latvijas Motosporta federācija” un sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Baltijas Kausa Fonds” motocentra „Zelta Zirgs” līdzšinējās veiksmīgās sadarbības rezultātā Latvijai ceturto reizi ir dota iespēja no 2012.gada 13. līdz 15.jūlijam sarīkot augstākā līmeņa motokrosa sacensības – pasaules čempionātu motokrosā MX1 klasē Latvijas Grand Prix. Tāpat, Latvijai ir dota līdz šim vēl nebijusi iespēja – 2014.gadā organizēt gada nozīmīgāko notikumu pasaules motokrosa apritē – 2014.gada Nāciju Motokrosu. Šajās sacensībās, kuras varētu pielīdzināt olimpiskajām spēlēm motosporta veidos, spēkiem mērojas pasaules spēcīgāko motosportistu komandas no Eiropas, Amerikas Savienotajām valstīm, Dienvidamerikas valstīm, Kanādas, Austrālijas un Dienvidāfrikas.

Gan 2012.gada čempionāta sarīkošana, gan 2014.gada Nāciju Motokross dos ieguldījumu ne tikai motosporta attīstības veicināšanā, bet arī pozitīvu ekonomisko efektu (vairāki desmiti tūkstoši sacensību apmeklētāji no ārvalstīm). Tāpat akcentējams ieguldījums Latvijas vārda popularizēšanā, jo šo pasākumu norise tiek plaši atspoguļota lielākajā daļā pasaules valstu gan tiešajās TV un interneta translācijās, gan arī reproducētajos TV raidījumos.

Sabiedrībai ar ierobežotu atbildību „Baltijas Kausa Fonds” kā sacensību organizatoram līdz 2011.gada beigām ir jāinformē kompānija „Youthstream” par piekrišanu vai atteikšanos Latvijā organizēt 2012.gada čempionātu un piekrišanu vai atteikšanos 2014.gadā Latvijā organizēt Nāciju Motokrosu. MX1 Latvijas Grand Prix un 2014.gada Nāciju Motokrosa organizēšana bez valsts atbalsta, ja netiek apmaksātas šo pasākumu licences, ir praktiski neiespējama.

Informāciju sagatavoja
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

  -2 [+] [-]

, 2011-12-13 17:17, pirms 13 gadiem
Es arī lūgšu šmeli jumta remontam, jo tik neparedzēts gadījums vēl nav bijis manā zālē...

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 18:15, pirms 13 gadiem
uz priekšu ,uz priekšu meklējam un maksājam naudu !!! es nomiršu ja GP un Nacijs nebūs Latvijā..... Igauņi tā tik vien gaida kad Latvija nevarēs pavilkt šos lieliskos un adrenalīna pilnos svētkus ! izlaidīsim no rokām šos tusiņu un mums tādu iespēju nedos vairāk nekad !!!! dafai ,naudu,naudu,naudu !!!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 18:55, pirms 13 gadiem
tur kādam mazāk vajag vilkt nāsīs ! Lielāko daļu federācijas darbinieku vajadzeetu padzīt !

     [+] [-]

, 2011-12-13 19:34, pirms 13 gadiem
riniss rakstīja: uz priekšu ,uz priekšu meklējam un maksājam naudu !!! es nomiršu ja GP un Nacijs nebūs Latvijā..... Igauņi tā tik vien gaida kad Latvija nevarēs pavilkt šos lieliskos un adrenalīna pilnos svētkus ! izlaidīsim no rokām šos tusiņu un mums tādu iespēju nedos vairāk nekad !!!! dafai ,naudu,naudu,naudu !!!!!
Cerams, ka testamentu vēl neesi sācis rakstīt...

     [+] [-]

, 2011-12-14 10:37, pirms 13 gadiem
Šajā valstī atbalsts ir tikai basketbolam un hokejam tālākais, kā sakari valdībā.

     [+] [-]

, 2011-12-14 16:43, pirms 13 gadiem
Atlicis pavisam maz laika šim jautājumam! Līdz gada beigām nav tālu!
Bet cerība ir!

     [+] [-]

, 2011-12-16 21:20, pirms 13 gadiem
Paldies Dievam, ka piķi piešķīra. Citādi būtu jocīgi - diviem basketbola klubiem Latvijas Meži var iešķiebt gandrīz miljonu latu kopsummā, bet te vēl štukoja vai atbalstīt ar 350 štukām pasākumu, kas kopsummā vietējā ekonomikā un valsts atpazīstamībā būs vairāku miljonu vērts.

     [+] [-]

, 2011-12-19 08:51, pirms 13 gadiem
Cienījamie Latvijas iedzīvotāji!
Mūsu valstī dzīvo viens no Latvijas talantīgākajiem Latvijas motokrosa jauniešiem, kurš šogad atkārtoti izcīnīja Latvijas čempiona titulu un parādīja teicamu rezultātu Pasaules čempionāta. Motosports RT vēlas Jūs aicināt atbalstīt Jūsu novadnieku Tomasu Šileiku, kurš šobrīd piedalās projektā Labiedarbi.lv - labdarība - Labie Darbi . Apmeklējot šo mājas lapu, Jums ir iespējams nobalsot par viņu un tādejādi, Jūs palīdzēsiet uzvarēt šajā projektā, kas dos viņam nepieciešamās finanses, lai Tomass Šileika varētu uzvarētu Pasaules čempionātā junioriem 2012. gadā. Atbalstīsim šo jauno talantu, jo Ziemassvētki ir dāvāšanas laiks, un Jūs ar savu balsi varat uzdāvināt viņam iespēju piepildīt viņa sapni!!!
Instrukcijas papildus šeit:

Balsošana notiek DIVOS veidos -

1) autorizējoties ar daugiem.lv un nospiežot pogu BALSOT
2) saņemot BEZMAKSAS kodu uz savu telefona numuru, un ierakstot to attiecīgajā ailītē

Atbalsts Tomasam Šileikam motokrosā |...

draugiem.lv

Un atceries, ka jānobalso ir ABOS iespējamajos balsošanas veidos, jo viena persona var atstāt tikai divas savas balsis, tāpēc varbūt tieši Tava balss var būt izšķirošā! (split) Un cerams, ka kopīgiem spēkiem mēs spēsim sniegt tik ļoti nepieciešamo atbalstu!

Mūsu jaunatne ir mūsu nākotne, tādēļ nepaliec vienaldzīgs un atbalsti mūs!

p.s. Iesaistiet arī savus draugus, paziņas un radus. Nododiet šo vēstuli tālāk saviem draugiem.