Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss apdzen Fevru un kļūst par MXGP čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss apdzen Fevru un kļūst par MXGP čempionu
Džefrijs Herlingss. Foto: KTM Factory Racing

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šodien kļuva par 2021. gada pasaules motokrosa čempionu MXGP klasē, noslēdzošajā posmā uzvarot abos braucienos un izšķirošajā cīņā apdzenot savu galveno konkurentu Romēnu Fevru.

Pirmais brauciens

Pirms noslēdzošā posma Itālijā, Mantovas trasē, kur sacīkstes notika arī svētdien, līderis bija "Monster Energy Kawasaki" komandu pārstāvošais Fevrs, kurš par trim punktiem pārspēja "Red Bull KTM" braucēju Herlingsu. Izredzes uz titulu saglabāja arī Tims Gajsers no "Team HRC", taču viņš pēc ne tik veiksmīga snieguma iepriekšējā posmā no līdera atpalika jau 15 punktus.

Pirmajā braucienā šodien startu izcēla Horhe Prado, aiz viņa iekārtojās Fevrs, tālāk sekoja Džeremijs Sīvers, kamēr kvalifikācijas uzvarētājs Herlingss sākotnēji bija ceturtais. Gajsers sākumā atradās pirmā desmitnieka otrajā pusē. Pēc dažiem apļiem kritienu piedzīvoja Sīvers, zaudējot pozīcijas, līdz ar to Herlingss pacēlās uz trešo vietu, bet pēc tam apdzina Fevru. Ātri viņam izdevās nokļūt vadībā, bet drīz Prado garām tika arī Fevrs, nonākot otrajā vietā.

Tobrīd Herlingss bija jau aptuveni piecas sekundes priekšā, bet Fevrs spēja viņam pietuvoties un finišēja pāris sekundes aizmugurē, lai gan pirms tam bija piebraucis aptuveni sekundes atstatumā. Arī Gajsers prata progresēt, tika garām vairākiem konkurentiem un galu galā finišēja trešais, lai gan tas nozīmēja, ka cerības uz titulu nu kļuva vēl vājākas. Pirms pēdējā brauciena Herlingsam un Fevram bija vienāds punktu skaits, bet Gajsers zaudēja jau 17 punktus.

Sadursmi piedzīvoja Sīvers un pēdējo MXGP posmu karjerā aizvadošais Antonio Kairoli, kā rezultātā abi krita. Sīvers atguvās, apdzina Prado un finišā sasniedza ceturto vietu, kamēr Kairoli iebrauca boksos un izstājās.

Otrais brauciens

Otrā brauciena startā atkal ātrākais bija Prado, bet šoreiz Fevrs un Herlingss iekārtojās nākamajās divās pozīcijās. Ātri vien Fevrs apdzina Prado un pārņēma vadību, un sākotnējais līderis neaizkavēja arī komandas biedru Herlingsu, ļaujot viņam nokļūt otrajā pozīcijā. Kādu laiku braucis aiz Fevra, otrajā aplī Herlingss apdzina savu sāncensi un uzreiz sāka attālināties. Fevram tuvu bija nokļuvis Gajsers, kamēr līderis turpināja atrauties. Piektajā aplī Fevrs krita, palaižot Gajseru priekšā, bet turpināja braukt trešajā pozīcijā.

Turpinājumā situācija vairs nebija tik saspringta, jo Fevrs sāka atpalikt, kamēr Gajsers mazliet pietuvojās līderim. Fevrs vairs varēja cerēt tikai uz konkurenta neveiksmi, bet Herlingss atlikušos apļus izturēja godam un guva uzvaru, lieliskā veidā kļūstot par šīs sezonas čempionu. Gajsers guva otro vietu, bet Fevrs finišēja trešais, sezonas kopvērtējumā piekāpjoties Herlingsam par pieciem punktiem. Gajsers šogad palika trešais.

Herlingsam šis ir piektais pasaules čempiona tituls - iepriekš viņš trīsreiz kļuvis par MX2 klases čempionu, bet MXGP klasē bija triumfējis arī 2018. gadā. Piecas reizes par pasaules čempioniem motokrosā savulaik kļuvuši arī Rodžers de Kosters, Džoels Smetss, Žoržs Džobe un Eriks Gebērss, bet vairāk titulu ir vienīgi Džoelam Robertsam (6), Antonio Kairoli (9) un Stefanam Evertsam (10).

Kā ziņots, Pauls Jonass pēdējos sezonas posmus izlaiž, jo atgūstas savainojuma. Pjetramuratas trasē viņš kritienā lauza trīs ribas. Sezonas kopvērtējumā "Standing Construct GasGas" komandas sportists šogad ieņēmis astoto pozīciju.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-10 14:37, pirms 3 gadiem
Brauciena vai posma?

  +6 [+] [-]

, 2021-11-10 14:54, pirms 3 gadiem
Unikums. Visa sezona aiz muguras , bet tituls izškirās pēdējā posma pēdējā braucienā. Vai vispār kaut ko tādu ir iespejams paredzēt un atkārtot

  -3 [+] [-]

, 2021-11-10 15:24, pirms 3 gadiem
Cikos otrais brauciens ibio autorel?!!

     [+] [-]

, 2021-11-10 15:39, pirms 3 gadiem
Madzigais rakstīja: Cikos otrais brauciens ibio autorel?!!
16.10

     [+] [-]

, 2021-11-10 15:56, pirms 3 gadiem
Paldies!

     [+] [-]

, 2021-11-10 16:00, pirms 3 gadiem
Ja nu kas pa eurosport 2 rāda! Un ja kādam nav, tad livetv.ru arī ir linki!

     [+] [-]

, 2021-11-10 16:01, pirms 3 gadiem
viss vēl varbūt, pat Slovēnis vinnēt

     [+] [-]

, 2021-11-10 16:58, pirms 3 gadiem
Pelnīti!!! Planētas ātrākais braucējs ir un paliek Herlings!!
Ja Herlings tiek cauri bez lielām traumām sezonas laikā, tad NEVIENS viņam nestāv klāt!!! Bet šis tikai padarīja sezonu interesantāku!!!

     [+] [-]

, 2021-11-10 16:58, pirms 3 gadiem
Biju par Febrē, bet nu nenoliedzami Hērlings ir ātrākais braucējs šobrīd MXGP ja ne pasaulē.

     [+] [-]

, 2021-11-10 17:07, pirms 3 gadiem
Herlings būtu nepārspējams čempions jau entos gadus un vel 10 nākamos tik.....Viņš brauc uz riska robežas un bieži smagi krīt pat trenniņos. Jau no mx2 laikiem viņš nevienu pilnu sezonu nav nobraucis. Katru gadu traumas. Jācer ka nākamsezon būs mierīgāks....

     [+] [-]

, 2021-11-10 17:23, pirms 3 gadiem
skaisti apdzina, stabili nobrauca, bija daudz daudz ātrāks - izcili!

  -1 [+] [-]

, 2021-11-10 17:38, pirms 3 gadiem
Plus, šī tomēr ir Herlinga trase. Te arī nāciju kausā viņš bija stabili ātrākais.
Bet forši, pelnīti, pēc sezonas sākuma un negaidītās traumas biku atkrita atpakaļ, bet panāca pirmo vietu izcili, ar ntajām uzvarām pēc kārtas. Pats beigā suztaisīja intrigu, pats arī visu nokārtoja. Nu pats nosacīti, lai arī beigās uzvara vairāk kā par diviem Kairoli uzdāvinātajiem punktiem, trasē pēdējos posmos Kairolī ļoti palīdzēja Herlingam.

     [+] [-]

, 2021-11-10 17:39, pirms 3 gadiem
Pirmajā braucienā Prado gan palīdzēja, ka ātrajā špūrē nobremzēja Febru un palaida pa ārmalu garām Herlingsu, otrajā arī izskatījās, ka to pašu gribēja izdarīt, bet tas kā viņš nobrauca pagājušo posmu pēc kritiena bija kas fenomenāls.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-10 18:51, pirms 3 gadiem
Gaidām rīt Raimonda G stāstu par Gasjēru un Fevruē

     [+] [-]

, 2021-11-10 19:10, pirms 3 gadiem
Herlings monstrs uz moča!Pelnīti!💪

  +1 [+] [-]

, 2021-11-10 20:15, pirms 3 gadiem
Jā, nu šī tiešām bija izcila MXGP sezona - vadošais trio plēsās līdz pat pēdējai gonkai! Prieks par Herlingu, jo viņš šķiet visātrākais no šī trio, tikai biežāk sanāk lielākas traumas. Taču jebkurš, kurš būtu uzvarējis, būtu pelnījis. Sīveram arī šī ļoti laba sezona, īpaši otrajā pusē ieskrējās. Paulam šogad būtu bijis ļoti grūti tikt top6 kopvērtējumā, pat ja ne traumas. Tad nu to top6 arī novēlu nākošajai sezonai!

     [+] [-]

, 2021-11-11 06:47, pirms 3 gadiem
Kairoli aiziet... Jonasam paliek tikai 5 nopietni konkurenti - Herlings, Fevbre, Gajser, Prado un Seewer .