Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro notikumiem bagāts sezonas pēdējais motokrosa posms

Karro notikumiem bagāts sezonas pēdējais motokrosa posms
Matīss Karro
Foto: Ray Archer, www.steveturnerracing.com

Aizvadītajās brīvdienās Nīderlandē norisinājās pasaules motokrosa čempionāta pēdējais posms, kurā latviešu braucējs Matīss Karro divu braucienu summā MX1 klasē izcīnīja augsto 11.vietu.

Pirmajā braucienā, kurā Matīss piedzīvoja divus kritienus, sportists ierindojās 14.vietā, taču otrajā braucienā tika sasniegts 12.rezultāts, kas divu braucienu summā deva 11.vietu.

''Sestdien kvalifikācijas braucienā padevās lielisks starts, taču nedaudz vēlāk kritu un beigās paliku 12. vietā. Taču kopumā jutos labi, arī emocionāli viss bija kārtībā, jo šajā trasē esmu aizvadījis vienus no saviem pirmajiem pasaules čempionāta posmiem, tāpēc atmiņas bija ļoti pozitīvas,” iesāk Matīss Karro.

''Pirms svētdienas sacīkstēm nolija, kas trasi padarīja smagu un ļoti bedrainu. Pirmā brauciena starts bija vienkārši fantastisks, jo aizbraucu kā ceturtais. Pirmo apli finišēju kā sestais un likās, ka viss būs kārtībā, taču tad otrajā aplī pieļāvu rupju kļūdu un nokritu. Taču izdevās ātri piecelties un turpināt braukt, taču nedaudz vēlāk atkal nokritu, kā rezultātā salocīju stūri. Šī iemesla dēļ braucu boksos, lai iztaisnotu stūri. Trasē atgriezās pie beigām, taču ātri atguvu ritmu un beigās aizcīnījos līdz 14.vietai,” pirmā brauciena notikumus atceras Karro.

''Otrajā braucienā arī padevās labs starts, taču tad man priekšā nokrita viens sportists, kā rezultātā nedaudz iesprūdu aiz viņa un zaudēju pāris pozīcijas. Turpināju braukt un beigās finišēju 12.vietā.”

''Jāsaka, ka kopumā ar aizvadīto dienu nebiju priecīgs. Starti fantastiski, arī fiziski jutos ļoti labi, bet šoreiz nebija ātrums un nevarēju atrast pareizo ritmu. Domāju, ka reāli man bija iespēja šajā posmā iebraukt desmitniekā,” turpina Matīss.

Lai arī rezultāts nav tāds, kādu vēlējās Matīss, sportists pauda prieku par to, ka pasaules čempionāta sezonu izdevies pabeigt bez traumām. „Vismaz prieks par to, ka pasaules čempionāts beidzies bez traumām. Tagad atlikušas dažas sacensības, kuras arī būs ļoti svarīgas. Jācer, ka arī atlikušajos posmos izdosies veiksmīgi sasniegt finišu, lai varētu sākt gatavoties sezonai nevis ārstēt traumas, kā tas noticis iepriekš.”

Vēl Karro šosezon piedalīsies četrās sacensībās. Par galvenajiem startiem sportists min Saldus Superkausa posmu un Anglijas čempionātu. „Tagad atkal varēšu braukt mājās, tāpēc gribas uzvarēt un palīdzēt MX Moduls
komandai Saldus posmā. Par savu galveno startu jāmin Anglijas čempionāta noslēdzošais posms, kurā centīšos noturēties Top 3 un, iespējams, lielas veiksmes gadījumā pakāpties uz otro vietu,” nobeidz Karro.

Līdz ar to šosezon Karro pasaules motokrosa čempionātā ar 187 punktiem finišēja 16.vietā, kamēr viņa komandas biedrs Džonatans Baragans palika 18.pozīcijā. Jāpiezīmē, ka trijos posmos Karro šosezon nestartēja, jo tobrīd tika ārstēti savainojumi.

Matīsa Karro sportiskajām gaitām var sekot līdzi:
https://twitter.com/MatissKarro
facebook.com
Lapas - Matīss Karro - KARRO the ARROW -...

     [+] [-]

, 2013-09-10 15:12, pirms 11 gadiem
Saldus posms jau tuvojas !!! Būs interesanti!