Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Daideri ātrākie savā kvalifikācijas grupā, Vilemsenam nepieciešams "pēdējās cerības" brauciens

Jānis Celmiņš

Daideri ātrākie savā kvalifikācijas grupā, Vilemsenam nepieciešams "pēdējās cerības" brauciens
Jānis un Lauris Daideri
Foto: teamdaiders.lv

Pasaules čempionāta blakusvāģiem šīs sezonas noslēdzošajā posmā Rudersbergas trasē Vācijā šodien tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības. Ātrākie B grupā bija latviešu brāļi Jānis un Lauris Daideri, bet deviņ kārtējam pasaules čempionam Danielam Vilemsenam, lai kvalificētos sacensībām, bija nepieciešams tā sauktas „pēdējās cerības” brauciens.

Jau ziņojām, ka pirms nedēļas Dānijas posmā ar 13. vietu pasaules čempiona titula izcīnīšanai pietika Danielam Vilemsenam un Svenam Verbrugem. Tādejādi Vilemsens nodrošināja jau devīto čempionu titulu. Nīderlandes sportists pasaulē labākais bijis arī 1999., 2003.-2008. un 2010.-2011., gados. Savukārt Verbruge pasaules čempiona godā trešo reizi.

Šodien tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības sezonas noslēdzošajā posmā Rudersbergas trasē Vācijā. Deviņ kārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens startēja kvalifikācijas B grupā un darīja to ļoti neveiksmīgi, ierindojoties vien 24. vietā, vēlāk vietu pie sacensību starta barjeras nodrošinot vien tā sauktajā „pēdējās cerības” braucienā. Uzvaru A grupā svinēja Jans Hendrikss un Tims Smeninkss, otrie ātrākie Endijs Burglers un Rafaels Markerts, trešie – Daniels un Džo Milardi. Ceturtā ātrākā A grupā bija Krievijas un Latvijas apvienotā ekipāža Jevgēņijs Ščerbiņins / Haralds Kurpnieks.

Tikmēr B grupā ātrākie bija latviešu brāļi Jānis un Lauris Daideri. Cita Latvijas ekipāža Māris Rupeiks / Kaspars Stupelis ierindojās 19. vietā, arī esot spiesti startēt „pēdējās cerības” braucienā, kur viņi uzvarēja.

Sacensībām nekvalificējās latviešu kantētājs Elvis Mucenieks, kurš startēja kopā ar beļģi Bodevinu Gomerenu.

Sacensības Rudersbergas trasē risināsies svētdien.