Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijā dzīvojošais itāļu motosportists izcīna 2.vietu ''Africa Eco Race''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Aizvadīts 14. Āfrikas sacensības jeb ''Africa Eco Race'', kas risinājās no Monaco līdz Dakārai. Kopā Dakāras rallija braucējiem bija jāuzveic 12 posmi, katru dienu mērojot vairākus 100 kilometru pa bezceļiem tuksnesī.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja jelgavnieks Stefano Kjusi (Stefano Chiussi), kuram šīs bija trešās Āfrikas sacensības. Kādreiz tās tika dēvētas par “Parīze – Dakāra”. Šogad Stefano Chiussi 450+ klasē izcīnīja godalgoto otro vietu.

“Lai gan Dakārā braucu trešo reizi, šis bija visgrūtākais rallijs, kādā esmu braucis. To atzina arī Pro klases braucēji,” saka Stefano, kurš pavadīja divas nedēļas uz motocikla, braucot 69 stundas speciālos posmus. Kopā viņš ar motociklu nobrauca 80 stundas un 5500 kilometrus pa bezceļiem, braucot pa akmeņiem, kāpām, šķērsojot divus kontinentus un piecas valstis, vidēji naktī guļot 3,5 stundas, un tā divas nedēļas no vietas. Protams, neiztika arī bez dažādām tehniskām ķibelēm, taču, neskatoties uz to, Stefano ieradās Dakārā, neizlaižot nevienu no ceļa punktiem.

Stāvot uz goda pjedestāla Dakārā pie Rozā ezera, Stefano bija saviļņots par to, ka trešo reizi ir aizvadījis visgrūtāko ralliju pasaulē, kurā pirms dažiem gadiem brauca un augstus rezultātus guva arī Latvijas čempions Jānis Vinters.

“2016. gadā 450+ klasē ieguvu 1. vietu, bet šogad iegūtais rezultāts – 2. vieta 450+ klasē ir vēl vērtīgāks. Man ir 54 gadi, es braucu ar vecu motociklu. Esmu piedzīvojis vairākas smagas traumas, tāpēc šī man ir īsta uzvara un atkal nespēju slēpt savas prieka asaras par paveikto. Pasaulē nav tādas vietas un sacensības, kas varētu braucējam dot tik lielu adrenalīna devu un tik lielu lepnumu, kā atbraukšana uz Dakāru, kurā dzimst rallijreida leģendas. Paldies par šo sasniegumu saku arī savai mammai Rosalba, kura kopš bērnības mani iemācīja nekad nepadoties,” saka Stefano.

Āfrikas sacensības – Africa ECO Race ir visgrūtākais rallijreids pasaulē. Tas norisinās pa tām pašām Parīze-Dakāra trasēm. Divu nedēļu garajā braucienā tas šķērso pasaulē rūdītāko tuksnesi – bezgalīgo Sahāru. Starts notiek greznajā Montekarlo un ierašanās leģendārā Rozā ezera krastos Dakārā.

Šis posms ir noslēdzies, bet nākamais 15. Āfrikas brauciens jau pa visam drīz – 2023. gadā no 13. līdz 28. martam. Izaicinājums paliek atklāts un mēs sagaidām, ka šajā neticamajā rallijreidā startēs vairāki braucēji no Latvijas.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv