Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pedrosa, visticamāk, izlaidīs arī Malaizijas posmu, Lorenso tuvāk titulam

Pedrosa, visticamāk, izlaidīs arī Malaizijas posmu, Lorenso tuvāk titulam
Dani Pedrosa
Foto: AFP/Scanpix

Jau šajā nedēļas nogalē Sepangas trasē Malaizijā tiks aizvadīts kārtējais ''Moto GP'' posms, kurā, visticamāk, mēs uz starta neredzēsim spāņu braucēju Dani Pedrosu.

Jau ziņojām, ka Japānā Motegi trasē notiekošajos treniņbraucienos kritienu piedzīvoja Dani Pedrosa, kurš trijās vietās salauza atslēgas kaulu. Šī neveiksme ļāva priecāties Horhem Lorenso no ''Yamaha'' vienības, kurš tagad ir ļoti tuvu tam, lai šogad kļūtu par ''Moto GP'' čempionu.

Pēc gūtā savainojuma sportists devās atpakaļ uz Spāniju, kur viņam tika veikta operācija. Šobrīd vēl nav zināms, vai Pedrosa brauks Malaizijas posmā, taču viņš pats ir pārliecināts, ka noteikti braukšot Austrālijā. ''Man pēc šīs avārijas un operācijas joprojām ir stīvs plecs un kakls, tāpēc mans mērķis ir atgriezties uz Austrālijas posmu,'' saka sportists. ''Šobrīd pastāv ļoti maza iespēja, ka došos uz Malaiziju, jo reālistiskāk izskatās, ka varēšu startēt tikai Austrālijā.''

Pedrosa ir vienīgais, kurš vēl kopvērtējumā var apsteigt Lorenso, taču šobrīd abus sportistus šķir 69 punkti. Ja tiešām Pedrosa izlaidīs Malaizijas posmu, tad Lorenso, lai pirmo reizi kļūtu par ''Moto GP'' čempionu, būs nepieciešami tikai seši punkti (10. vieta).

''Man šodien (vakar) būs nākamās pārbaudes, pēc kurām zināsim, vai mans atveseļošanās process pēc operācijas iet uz labo pusi. Kopumā mans veselības stāvoklis šajās pēdējās dienās ir uzlabojies un es šobrīd strādāju ar savu fizioterapeitu. Šobrīd joprojām pats nevaru pakustināt plecu, taču ar masāžu palīdzību kļūst labāk. Žēl, ka tā notika, taču ar to ir jāsamierinās,'' tā Pedrosa.

Moto GP pilotu kopvērtējums, Top 10

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Horhe LorensoYamaha Factory297
2.Dani PedrosaHonda HRC228
3.Keisijs StounersDucati Marlboro Team180
4.Andrea DoviciosoHonda HRC159
5.Valentīno RosiYamaha Factory156
6.Bens SpīssTech 3 Yamaha139
7.Nikijs HaidensDucati Marlboro Team129
8.Rendijs De PunjēHonda LCR88
9.Marko SimončelliGresini Honda84
10.Kolins EdvardssTech 3 Yamaha81

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...