Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro: "Sezonas starts izdevies"

Karro: "Sezonas starts izdevies"
Matīss Karro
Foto: Russell Gorky Harper

Anglijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā, kurš svētdien norisinājās Little Silver trasē, otro vietu MX2 klasē trīs braucienu summā izcīnīja latviešu motobraucējs Matīss Karro. Little Silver trase ir dabīga reljefa un ar daudziem kalniem, tāpēc šāda tipa trasēs Matīsam nebija lielas pieredzes.

Jaunajai motokrosa sezonai Karro vispirms gatavojās ASV. Pēc tam sportists Kaspara Stupeļa pavadībā trenējās tepat Latvijā, bet tad sekoja divas sacensības Francijā. Pirmajās sacīkstēs Matīss palika trešais, bet otrajās - ceturtais, no trešās vietas atpaliekot par nieka diviem punktiem. Vakar Karro startēja Anglijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā, kur trīs braucienu summā mūsu sportists izcīnīja otro vietu.

''Svētdien piedalījos Anglijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā,” iesāk Matīss Karro. ''Ja pagājušajā gadā šeit notiekošajā Anglijas čempionāta pirmajā posmā bija jābrauc pa dubļiem, tad šoreiz trase bija sausa. Kvalifikācijā sākotnēji biju trešais, taču tad atkritu uz ceturto vietu. Pēc tam notika Superpole kvalifikācija, kurā uz starta stājās 12 ātrākie MX2 klases braucēji. Katram braucējam bija iespēja veikt vienu lidojošo apli, kurā paliku trešais.”

''Jāsaka, ka treniņbraucienos manam motociklam pazuda sajūgs, taču līdz pirmajam braucienam šis tehniskais defekts tika novērsts. Pirmā brauciena starta moments man neizdevās labs. Blakus man brauca Džeiks Nikolss, kurš nogrieza man ceļu, tāpēc atkritu uz beigām. Turpinājumā braucu diezgan ātri, kā rezultātā no apmēram 20. vietas aizcīnījos līdz piektajai pozīcijai,” pirmā brauciena notikumus komentē Karro.

''Otrajā braucienā starts bija labāks. Pēc pāris apļiem biju ceturtajā vietā. Tad noķēru Nikolsu un sāku ar viņu cīnīties par trešo vietu. Cīņa bija sīva, taču pieļāvu kļūdu (līkumā gāzu moci, bet tajā brīdī priekšējā riteņa bremzes saskārās ar smilšu valni, kā rezultātā nobloķējās priekšējais ritenis) un nokritu. Turpināju braukt, bet trešo vietu tā arī vairs nenoķēru un beigās braucienā paliku ceturtais,” turpina Karro.

''Trešā brauciena starta moments bija labs, taču tad, izejot no pirmā līkuma, pieļāvu nelielu kļūdiņu, tāpēc braucienu turpināju no astotās vietas. Apdzinu vairākus braucējus, līdz nonācu līdz ceturtajai vietai. Tad vienam braucējam saplīsa motocikls un es pakāpos uz trešo vietu. Pašās beigās izdevās apdzīt arī trešajā vietā esošo braucēju, kā rezultātā beigās paliku otrais, ar ko biju ļoti apmierināts, lai arī pieļāvu vairākas kļūdas, jo bija pārāk daudz sasprindzis (smejas). Līdz ar to, saskaitot visu trīs braucienu rezultātus, beigās MX2 klasē paliku otrajā vietā, kas ir ļoti labs rezultāts,” prieku neslēpj Karro.

''Šo čempionātu nevar uzvarēt, aizvadot tikai vienu labu posmu, tāpēc pirms starta mans galvenais uzdevums bija visus trīs braucienus aizvadīt vienlīdz stabili, kas arī izdevās. Esmu apmierināts ar sezonas startu,” tā Karro.

''Paldies visiem, kas atbalstīja un turēja īkšķus par mani!”

Pirmā posma rezultāti

VietaBraucējsKopāR1R2R3
1 .Arnaud Tonus69222225
2 .Matīss Karro 56 16 18 22
3 .Jake Nicholls56202016
4.Zachary Osborne502525--
5.Elliott Banks Browne48121620
6 .Luke Hawkins39141510
7 .Mel Pocock3715715
8 .Bryan Mackenzie32--1418

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses sekretārs

     [+] [-]

, 2011-03-07 16:52, pirms 13 gadiem
Malacis

     [+] [-]

, 2011-03-07 17:36, pirms 13 gadiem
juhūūūū!! Mafija!

     [+] [-]

, 2011-03-08 14:04, pirms 13 gadiem
malacis visu cieņu.