Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro vietu Latvijas izlasē Nāciju kausam ieņem Freibergs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Karro vietu Latvijas izlasē Nāciju kausam ieņem Freibergs
Lauris Freibergs
Foto: Ritvars Raits

18. septembrī Francijā paredzētājā Nāciju kausā motokrosā Latvijas komandā savainotā Matīsa Karro (mugura) vietā startēs Lauris Freibergs.

Latvijas motokrosa komandas vadītājs Arvīds Šteinbergs: „Motokrosā notikumu attīstības gaitu prognozēt brīžiem ir ļoti grūti un Karro gadījums tam šogad ir kā spilgts piemērs. Kandidāti Karro vietā MX-1 klasē bija vairāki – Augusts Justs, Toms Macuks, Dāvis Līvs un Lauris Freibergs. Jutu, ka jaunie nav fiziski gatavi, tādēļ gala rezultātā izšķīrāmies par pieredzi un aicinājām komandā Freibergu, kuram šī trase Francijā ir labi zināma. Lauris piekrita cīnīties izlasē un aizstāvēt Latvijas godu.”

„Šogad neiet tik spoži kā gribētos. Mūsu labākos braucējus, kuri piedalās pasaules augstākajā divīzijā vajā regulāras traumas un neveiksmes. Neviena sportista sagatavotība un forma šobrīd mani īsti līdz galam neapmierina. Tāpat jāņem vērā, ka daudzi no mūsu puišiem ir gan fiziski, gan psiholoģiski noguruši no garās sezonas. Regulāri braukt un piedalīties pasaules augstākajā divīzijā nav viegli. Sezona iet uz beigām, kopumā aizvadīti 14 pasaules posmi, pēdējais – 15. šonedēļ būs Itālijā, kur piedalīties plāno gan Dāvis, gan Ivo. Šīs sacensības būs kā pēdējais lielais treniņš pirms Nāciju kausa Francijā,” par mūsu sportistu pašreizējo formu stāsta Šteinbergs.
Pērn Nāciju kauss notika Denverā, tad Latvija ar Karro, Freibergu un Ivo Šteinbergu sastāvā ieņēma 17. vietu. Šogad izvirzīts tāds pats mērķis, proti, iekļūt A finālā. Latviju Francijā bez Freiberga pārstāvēs vēl arī Šteinbergs un Dāvis Ivanovs.

Latvijas izlase Nāciju kausa sacensībās piedalās no 1992.gada. Kopš tā laika izlaists tikai viens čempionāts – 1999. gadā, kad sacensības norisinājās tālajā Brazīlijā. Visaugstākā sasniegtā vieta ir 11., kas iegūta 1992. gadā Austrālijā, toreiz startējot 16 komandu konkurencē. Pēdējos gados komandu skaits ir dubultojies, un 32 komandu konkurencē augsto 15. vietu Latvijas izlase izcīnīja ASV 2007. gadā, kad Latviju pārstāvēja Līvs, Šteinbergs un Freibergs. Joprojām Top 3 valstis pasaules motokrosā ir ASV, Beļģija un Itālija.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs
LaMSF sabiedrisko attiecību speciālists

     [+] [-]

, 2011-09-06 13:14, pirms 13 gadiem
labi, sapratigs lēmums no Šteinberga puses, lai gan zobs uz Freibi pēc ASV Nācijām bija.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-06 14:34, pirms 13 gadiem
Bez Matīsa A fināls nav diez ko reāls! Bet jebkurā gadījumā pasākums būs ļoti skatāms! nevaru jau sagaidīt 17, 18 septembri!

     [+] [-]

, 2011-09-06 16:34, pirms 13 gadiem
Labākais iespējamais variants. Pēc pāris gadiem izlasē būs Pauls, Matīss un trešais jau kuram nu labāk ies vot tad būs reāli jau par desmitnieku cīnīties!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-06 17:45, pirms 13 gadiem
Norther rakstīja: Bez Matīsa A fināls nav diez ko reāls! Bet jebkurā gadījumā pasākums būs ļoti skatāms! nevaru jau sagaidīt 17, 18 septembri!
nu nu,,tas pats Livs ieliktu patreiz vinam man ta liekas,jo ir loti labu formu dabujis,iedod tik calim Matisa tehniku un redzes zilus brinumus!

     [+] [-]

, 2011-09-06 18:26, pirms 13 gadiem
.....arī šogad kā citus gadus komandai tika piesaistīts ilggadējais komandas finansiālais menedžeris Mareks Segliņš, kurš atbildīgs par finansiālā atbalsta nodrošināšanu Latvijas izlases komandai motokrosā....
tāds teksts ir mxk.lv lapā, no kā var secināt, ka sportacentram nepatīk reklamēt M.Segliņu, vai arī otrādi, jo LVM nauda , kas domāta Nāciju Kausam vai vienam pietuvinātajam izlases dalībniekam, galamērķi sasniedz 25% izskatā, vai labākajā gadījumā 45%.
Vēl interesanti, kāda loma tad šai izlasē ir A.Šteinbergam?
Motokrosa komisija

  +2 [+] [-]

, 2011-09-06 21:44, pirms 13 gadiem
Radzinsh rakstīja: nu nu,,tas pats Livs ieliktu patreiz vinam man ta liekas,jo ir loti labu formu dabujis,iedod tik calim Matisa tehniku un redzes zilus brinumus!
Līvs ir labs un dulls, šaubu nav, bet var pietrūkt dukas visām 35-40 minūtēm. starp citu, tāpat kā Freibim. pasaulē braucieni 2x ilgāki, nekā parasti LV, par Superkausu nerunājot.

     [+] [-]

, 2011-09-07 00:23, pirms 13 gadiem
Radzinsh rakstīja: nu nu,,tas pats Livs ieliktu patreiz vinam man ta liekas,jo ir loti labu formu dabujis,iedod tik calim Matisa tehniku un redzes zilus brinumus!
Nespried pēc superkaussa. Neticu ka Līvs kvai ar to paša Karro tehniku varētu tā maukt kā pats Karro .Reāli ,pagaidām neviens no mūsu valsts braucējiem nav sīksts konkurents Matīsam

     [+] [-]

, 2011-09-12 14:22, pirms 13 gadiem
kashels rakstīja: Nespried pēc superkaussa. Neticu ka Līvs kvai ar to paša Karro tehniku varētu tā maukt kā pats Karro .Reāli ,pagaidām neviens no mūsu valsts braucējiem nav sīksts konkurents Matīsam
Pilnīgi piekrītu.....