Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvija nākamgad rīkos Eiropas čempionāta posmu enduro

Agris Suveizda

Latvija nākamgad rīkos Eiropas čempionāta posmu enduro
FIME kongress Maltā
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē no 2. līdz 4.jūlijam Maltā norisinājās divdesmit pirmais FIME (Eiropas Starptautiskās motosporta federācijas) kongress. Latvijai šis kongress bija īpašs ar to, ka LaMSF piešķirtas tiesības organizēt Eiropas čempionāta posmu enduro jau nākamajā, 2016.gada vasarā, savukārt tiesības organizēt Eiropas čempionāta posmu triālā izteiktas 2017.gadā.

Latviju kongresā pārstāvēja deviņi delegāti dažādās sporta un moto drošības komisijās un paneļos. Kā atzina LaMSF ģenerālsekretārs Kaspars Kuļikovs, trijās dienās tika diskutēts par ļoti daudz svarīgiem un tajā pašā laikā politiski jūtīgiem jautājumiem. Tā, piemēram, uzsākta diskusija par apdrošināšanas polišu automātisku iekļaušanu FIM sportistu licencēs, apstiprināts atsevišķi jauns Disciplinārās un Arbitrāžas kodeksa projekts Eiropas čempionātiem motošosejā, daudz diskutēts par vides drošības uzlabošanu motosporta sacensībās.

Zviedrijas federācijas priekšlikums par Eiropas čempionāta atcelšanu 65cc klasēm (bērniem līdz 12 gadu vecumam) tika atlikts uz gadu līdz detalizētākai jautājuma izpētei. “Lielākajai daļai federāciju nebija skaidra zviedru motivācija. Mūsuprāt, 65cc klases izņemšana no Eiropas čempionāta kalendāra atstātu lielu negatīvu atspaidu gan uz 85cc klasi, gan arī Eiropas bērnu čempionāta organizatoriem. Latvija iestājās pret šo priekšlikumu.”

Pozitīvi pavirzījies arī FIME Tūrisma komisijas darbs, kurā par vadītāju pērn izraudzīts LaMSF pārstāvis Nils Freivalds. “Tūrisma komisija izskatīja potenciālo moto draudzīgo viesnīcu līguma projektu un plānots, ka drīzumā FIM Eiropas federācijas varēs slēgt līgumus ar ieinteresētajām viesnīcām. Informāciju par šīm viesnīcām plānots ievietot fim-europe.com mājas lapā un ceļotājiem, plānojot savu ceļojumu, būs iespējas izvēlēties tieši motociklistiem draudzīgās,” gandarījumu pauž FIME un LaMSF Tūrisma komisijas vadītājs Nils Freivalds. Tūrisma komisijā notika arī Moto Tūrisma gidu pasniedzēju apmācība un šobrīd ir 4 sertificēti pasniedzēji, kas var vadīt apmācības un licencēt moto tūrisma gidus. Sertificētie gidi informāciju par sevi arī varēs ievietot fim-europe.com mājas lapā un ceļotājiem būs iespēja izvēlēties viņu pakalpojumus.

Kongresā kopumā piedalījās 250 delegāti no 38 nacionālajām federācijām, atskatoties uz 2014.gadā paveikto un pieņemot lēmumus par 2015.gadu. FIM prezidents Wolfgang Srb atzinis, ka kongress bijis produktīvs un ar tā norisi ir apmierināts. Nākamais FIME kongress norisināsies nākamgad, laika posmā no 30. jūnija līdz 2.jūlijam Grieķijā.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs,
Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) ģenerālsekretārs