Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro: "Man ir atgriezusies pārliecība par saviem spēkiem un ātrumu"

Karro: "Man ir atgriezusies pārliecība par saviem spēkiem un ātrumu"
Matīss Karro
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijā, Udevallas trasē, notiekošajā pasaules čempionāta desmitajā posmā no Latvijas motobraucējiem vislabāk klājās Matīsam Karro, kurš divu braucienu summā ieņēma 15. vietu. Pēc sacensībām sportists atzina, ka ir atguvis pārliecību pār saviem spēkiem.

Jau ziņojām, ka pirmajā braucienā Karro, vienu brīdi atrodoties pat desmitajā vietā, izstājās motocikla defekta dēļ, bet otrajā braucienā tika izcīnīta desmitā vieta, kas divu braucienu summā deva 15. rezultātu.

''Otrajā braucienā starta momentu uztvēru samērā labi, bet tomēr mans ''Suzuki'' nav tik spēcīgs kā rūpnīcu komandu čaļiem, tāpēc pirmajā līkumā man mazliet ''pievēra durvis”,'' iesāk Karro. ''Braucienu sāku kā piecpadsmitais. Ātrums un pašsajūta bija ļoti laba, lai gan pirmos divus apļus kaut kā nevarēju atrast labu ritmu, bet pēc tam jau bija viss kārtībā. Trase bija dubļaina. Pa sausu segumu es šeit noteikti varētu uzrādīt labāku sniegumu, taču apstākļi visiem bija vienādi.

''Apdzīšanu veikt bija praktiski neiespējami, jo visi brauca pa vienu špūri. Jutu, ka ir jāmēģina kaut ko darīt lietas labā, jo ātrums man bija labs. Apmēram brauciena vidū man izdevās apdzīt angli Melu Poku. Tālāk priekšā bija Kristofs Čārlijs, un viņu man sanāca apdzīt tikai ar zināmām viltībām un veiklību. Mēs visi, sākot no septītās vietas līdz aptuveni trīspadsmitajai vietai, braucām vienā rindiņā un tas nozīmēja tikai vienu - ''Ja neapdzīsi tu, apdzīs tevi.”

''Man priekšā bija Lupino un KTM rūpnīcas braucējs Šauns Simsons. Lupino apdzinu samērā viegli, atlika Simpsons. Viņš brauca ļoti labi – labi sedzās, vēlu bremzēja. Bet tomēr es jutu, ka varu viņu apdzīt. Vienā no līkumiem mēģināju pēc iespējas vēlāk bremzēt un apdzinu angli, līdz ar to finišēju desmitais. Žēl, ka pirmajā braucienā man bija nulle punktu. Bet man noteikti ir atgūta iekšēja pārliecība par saviem spēkiem un ātrumu. Paldies visiem kas mani atbalstīja.''

Šajā nedēļas nogalē Matīss piedalīsies Anglijas ''Redbull Pro nationals'' kārtējā posmā, tad sekos īsa atpūta un tad jau sāksies īsts ''motomaratons” vairāku mēnešu garumā - sacensības būs katru nedēļas nogali, līdz pat Oktobra sākumam.

Izmantotie resursi:
moto-x.lv