Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Saldus posmā triālā uzvar Vērnieks un Griškovs

Andrejs Siliņš

Saldus posmā triālā uzvar Vērnieks un Griškovs
Foto: Latvijas Motosporta federācija

Ar ideāliem laika apstākļiem noslēgušās triāla sacensības Saldū, kur 5.jūnijā notika Latvijas atklātā čempionāta 2.posms. Silavotiņu mototrase teju 40 dalībniekus pārsteidza ar 9 iekštelpu (indoor) tipa kontrolposmiem kā moto, tā velo disciplīnās.

Pasākumā piedalījās vairāki sportisti no Igaunijas, kā ieradās triāla pārstāvis no Lietuvas, kurš klātienē vēroja latviešu sniegumu kā no sportiskā, tā organizatoriskā viedokļa. Spēcīgākajā moto A/B klasē uzvaru izcīnīja Agarska TK sportists un pagājušā gada čempions Kaspars Vērnieks(Jelgava), aiz sevis atstājot Andri un Artūru Grīnfeldus (Jelgava). Šajā klasē dalību ņēma arī šobrīd viens no vadošajiem Stuntriding motobraucējiem Latvijā- Lauris Klēbahs, kurš pārstāvēja AKA Team komandu. C grupā uzvara AKA Team līderim Agrim Kibaram (Rīga), otrā un trešā vieta Guntaram Mateusam (Grobiņas MK) un Mārtiņam Laugalim (Grobiņas MK). Iesācēju jeb tā saucamajās tautas klasēs D un D mini nepārspēti palika Igaunijas sportisti, vien uzvaru D mini grupā izcīnot Grobiņas MK šī gada debitantam Kristeram Einasam (Grobiņa).

Velo elites grupā šoreiz pārsteigumu sagādāja Pāvels Griškovs (Ugāle), kuram ar vienu punktu starpību izdevās apbraukt Ansi Dermaku (Usma) un pagājušā gada čempionu Kristapu Skudru (Ugālē). Šajā grupā startēja arī pagājušā gada vadošie velo ekspertu grupas sportisti. Velo ekspertu un rūķīšu grupās uzvaru attiecīgi izcīnīja Valters Pāvelsons (Ugāle) un Kaspars Kuļikovs (Liepāja).

Saldus posma atbalstītāji Tautas kustība „Par Labu Latviju” un enerģijas dzēriens Monster Energy drink visiem sportistiem sagādāja lieliskas balvas – enerģijas dzērienus, cepurītes, krekliņus, somas un termosus. Detalizētāki sacensību rezultāti, Latvijas čempionāta kopvērtējums un bildes pieejamas trial.lv Nākamais Latvijas čempionāta 3.posms triālā jau 17.jūlijā, velotriāla galvspilsētā Ugālē, Ventspils novadā, kuru organizēs triāla klubs Karters.

Rezultāti (pirmais trijnieks)

Moto A/B

Kaspars Vērnieks (Agarska TK, LAT) – 58 s.p.
Andris Grīnfelds (Agarska TK, LAT) – 79 s.p.
Artūrs Grīnfelds (Agarska TK, LAT) – 88 s.p.

Moto C

Agris Kibars (AKA Team, LAT) – 17 s.p.
Guntars Mateuss (Grobiņas MK, LAT) – 25 s.p.
Mārtiņš Laugalis (Grobiņas MK, LAT) – 30 s.p.

Moto D

Margo Novikov (MK Panter, EST) – 18 s.p.
Vallo Poder (Gas Gas MK, EST) – 18 s.p.
Jaak Ojala (Gas Gas MK, EST) – 28 s.p.

Moto D mini

Kristers Einass (Grobiņas MK, LAT) – 40 s.p.
Aleksander Eberr (Gas Gas MK, EST) – 43 s.p.
Keity Meier (MK Panter, EST) – 53 s.p.

Velo E elite

Pāvels Griškovs (Karters, LAT) – 4 s.p.
Ansis Dermaks (Karters, LAT) – 5 s.p.
Kristaps Skudra(Karters, LAT) -11 s.p.

Velo E eksperti

Valters Pāvelsons (Karters, LAT) – 27 s.p.
Armands Paupers (Karters, LAT) – 54 s.p.

Velo E rūķīši

Kaspars Kuļikovs (AKA Team, LAT) – 25 s.p.
Rihards Grantiņš (Karters, LAT) – 25 s.p.
Bruno Langemanis (Karters, LAT) – 41 s.p.

Informāciju sagatavoja
Kaspars Kuļikovs
Latvijas Motosporta federācijas
Triāla komisijas vadītājs

     [+] [-]

, 2010-06-06 17:48, pirms 14 gadiem
Vēļ vakar pilsētas svētkos Griškovs dievojās, ka viņš jau neko velotriālā nemāk, a šodien es lasu ka viņš ir labākais nejaušība?

     [+] [-]

, 2010-06-06 22:38, pirms 14 gadiem
Pāvels pēc dabas nav lielīgs! Lai arī čalis pēdējā pusotra gada laikā praktiski netrenējas, jo mēģina realizēt savu talantu citās sabiedriskās aktivitātēs, kā redzams meistarība nezūd. Ja Pāvels šosezon atradīs laiku piedalīties vēl atlikušajos 4 Latvijas čempionāta posmos, prognozēju, ka viņš varētu pacīnīties par čempiona titula atgūšanu 2010.gadā. Laiks rādīs un lai viņam veicas!