Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Septiņi latvieši dodas uz Eiropas motokrosa čempionāta posmu Ukrainā

Juris Grīns
Juris Grīns

Septiņi latvieši dodas uz Eiropas motokrosa čempionāta posmu Ukrainā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Šajā nedēļas nogalē, 8. un 9. maijā Ukrainas pilsētā Koveļā norisināsies Eiropas motokrosa čempionāta pirmais posms MX65 un MX85 klasēm, uz starta stājoties arī latviešu motosportistiem.

Eiropas čempionāts MX65 un MX85 klasēm ir sadalīts četrās Eiropas zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļrietumu un Ziemeļaustrumu. Mūsu MX65 un MX85 braucēji pārstāv Ziemeļaustrumu zonu, kurā ietilpst Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Krievija, Baltkrievija un Polija. No šīm četrām zonām katrā klasē MX65 un MX85 labākie astoņi dosies uz finālu, kurš šogad septembra vidū norisināsies Itālijā, Riolas Sardo trasē.

Eiropas čempionāta pirmajā posmā no Latvijas startēs trīs MX65 klases braucēji – Jēkabs Hudolejs ("K.Serģa Motoklubs"), Toms Dankerts ("AMK Bieriņi") un Denijs Bogdānovs ("CAMK Latgale").

Pirms gaidāmā posma, Bogdānovs saka: "gribas apskatīties, kā tas viss notiek dzīvē.” Šoreiz jaunajam sportistam iekšējais uztraukums ir vēl lielāks. “Pat lielāks nekā braucot uz Francijā notiekošajām sacensībām "MX Kids" Verdunā,” tā Denijs.

Par Eiropas čempionāta pirmā posma uzvarām cīnīsies arī četri MX85 klases latviešu sportisti – Jānis Mārtiņš Reišulis ("KTM Motofavorīts"), Emīls Solovjevs (privāti), Markuss Kokins ("MX Moduls") un Jēkabs Kubuliņš ("K.Serģa Motoklubs").

Mūsu jaunie motobraucēji jau ir iesildījušies sacensībās Lietuvā. Kubuliņš, tāpat kā Reišulis, Bogdānovs un Hudolejs, iepriekšējā nedēļas nogalē startēja Lietuvas čempionātā motokrosā, tas deva lielisku iespēju iesildīties Eiropas čempionāta posmam Ukrainā. Jēkabs Kubuliņš Lietuvā izcīnīja trešo vietu un viņš saka: "ceru, ka viss būs labi un izdosies iekļūt starp "Top 3" arī Eiropas čempionāta pirmajā posmā."

Eiropas čempionāta MX65 un MX85 klasēm zonas noslēdzošais, piektais posms notiks 15. augustā Latvijā, Alojā.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv