Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa sezona Latvijā atklāta

Jānis Celmiņš

Visas Latvijas motokrosa speciālisti un līdzjutēji Lieldienu rītā kuplā skaitā bija pulcējušies “Laumas” trasē, lai atklātu 2010. gada motokrosa sezonu ar starptautiskajām motokrosa sacensībām "Kurzemes Katls 2010", kurās piedalījās vairāk kā 95 sportisti no Baltijas un Somijas.

Sacensību organizatori sadarbībā ar atbalstītājiem bija krietni pastrādājuši, lai sagatavot trasi visaugstākajā līmenī. Neskatoties uz to, ka starp braucieniem trase tika līdzināta ar diviem traktoriem, kā jau ierasts „Lauma” bija īsts pārbaudījums sportistiem. Pašas sacensības norisinājās brīnišķīgos laika apstākļos un tās apmeklēja aptuveni 1500 skatītāju.

"MX PRO" klasē bezkompromisa cīņa norisinājās starp Latvijā pazīstamajiem motokrosa meistariem Dāvu Līvu no “AP Motokurzeme” komandas un Dāvi Ivanovu, kurš pārstāvēja “MOTO-X” komandu. Pirmajā braucienā par uzvarētāju kļuva “smilšu karalis” Dāvis Līvs, apsteidzot savu konkurentu vairāk kā par piecpadsmit sekundēm. Otrajā braucienā vietējais matadors visu braucienu atradās vadībā, taču tā izskaņā pieļāva kļūdu, kā rezultāta, Dāvis Ivanovs viņu panāca un abi finišu sasniedza vienlaicīgi, tādejādi abi sportisti savā īpašumā ieguva „Kurzemes Katla 2010” čempiona titulus MX Pro klasē. Šajās klasē teicamu sniegumu nodemonstrēja vecmeistars Leons Kozlovskis, kurš abos braucienos un arī kopvērtējumā izcīnīja 3. vietu. „MX Ādaži” komandas līderis ir labi sagatavojies sezonai, un šosezon motokrosa trasēs konkurentiem liks pasvīst.

"Kvadri Pro" klasē „Kurzemes Katla 2010” čempiona titulu izcīnīja motokluba „Bieriņi” pārstāvis Agris Neija, kurš pārliecinoši uzvarēja kvadru meistaru no Ogres - Miku Neško. Šajā klasē vecmeistars Raimonds Baltgalvis pirmajā braucienā startēja no neizdevīgās otrās rindas, bet tas neliedza viņam uzrādīt augstvērtīgu rezultātu, un finiša līniju viņš šķērsoja kā trešais. Diemžēl brauciena laikā motociklam bija gadījusies tehniska ķibele, un otro braucienu sportistam bija jāvēro no trases malas. Teicams sezonas sākums izdevās jaunajam sportistam Kārlim Meldrājam, kurš ir pieņēmis izaicinājumu un šosezon startē Kvadri Pro klasē. Jau pirrmajās sacensībās Kārlis apliecināja, ka ir pilntiesīgs šīs klases pārstāvis, un stājās uz Kvadri Pro pjedestāla trešā pakāpiena.

MX 85 klasē organizatoriem izdevās piesaistīt sevišķi spēcīgu sastāvu. Uz sacensībām bija ieradušies Pauls Jonass, Kārlis Sabulis, Arminas Jasikonis un daudzi citi spēcīgi sportisti. Vislabāk veicās„AP Motokurzeme” pārstāvim Paulam Jonasam, kuram šī ir gandrīz kā mājas trase, un viņš arī pārliecinoši uzvarēja. Pirmajā braucienā finišu otrais sasniedza Lietuvas pārstāvis Arminas Jasikonis, jo Kārlis Sabulis brauciena laikā piedzīvoja kritienu, bet otrajā braucienā ātrāks bija “Motodroms” kluba pārstāvis Kārlis Sabulis, kas arī kopvērtējumā deva viņam otro vietu.

Intriģējošas sacensības norisinājās arī citās klasēs. Par MX 13+ klases uzvarētāju kopvērtējumā kļuva „AP Motokurzemes” pārstāvis Jānis Riters, savukārt MX30+ klasē „Motosports-Elkšņi Racing team” sportists Lauris Ērmanis. Kvadri 14+ klasē uzvaru izcīnīja Kristaps Smiltnieks no “Rodeo MX Racing Team”.

Pēc sacensībām sekoja solītais saldais ēdiens skatītājiem – tāllēkšanas sacensības motokrosā, kur galvenā intriga bija, vai Dāvis Līvs spēs labot sev piederošo rekordu 59,5 m? Šajās sacensībās Dāvis arī uzvarēja, un savā īpašumā ieguva organizatoru sarūpēto naudas balvu. Finālā lēciens izdevās virs piecdesmit metriem, kas nozīmē, ka rekorda pārspēšana savu skatītāju priekšā noteikti ir nākamo sacensību uzdevumu sarakstā. Lielu pārsteigumu visiem sarūpēja Leons Kozlovskis, kurš šajās sacensībās izcīnīja otro vietu, apsteidzot somu sportistu Akseli Kulanpaa par 50 cm.

Visi interesenti ar braucienu rezultātiem var iepazīties mājas lapā motokurzeme.lv, kā arī apskatīt bilžu galeriju rekurzeme.lv .

Informāciju sagatavoja:
Agnis Skrebs

  -2 [+] [-]

, 2010-04-06 16:00, pirms 14 gadiem
Elvijs P uzvarēs visus!!!

     [+] [-]

, 2010-04-06 16:00, pirms 14 gadiem
(y)

     [+] [-]

, 2010-04-06 16:38, pirms 14 gadiem
Fans 3 rakstīja: Elvijs P uzvarēs visus!!!
Joki galvā!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-06 18:24, pirms 14 gadiem
kāpēc katls? Kāpēc ne Cietoksnis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja