Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Publicēts 2024. gada PČ blakusvāģu motokrosā oficiālais kalendārs

Juris Grīns
Juris Grīns

Publicēts 2024. gada PČ blakusvāģu motokrosā oficiālais kalendārs
Foto: WSC

Pasaules motokrosa čempionāta blakusvāģiem rīkotāji publiskojuši 2024. gada sezonas gala oficiālo kalendāru, kurā iekļauti desmit posmi.

Sezonas starts tiks dots 20. un 21. aprīlī Portugālē, bet noslēgsies 21. un 22. septembrī Itālijā. Sacensības tiks aizvadīts arī Nīderlandē, Francijā, Čehijā, Polijā, Beļģijā un Vācijā. Francijā un Vācijā norisināsies pa diviem posmiem.

Šogad pasaules čempionāts vairs nenotiks Igaunijā, kur Langes trasē viens no posmiem tika rīkots vēl pērn. Savukārt Latvijas kalendārā nav vairs kopš 2019. gada, kad sacīkstes risinājās Stelpē.

No 2024. gada kalendāra izņemts posms, kas bija iecerēts 31. augustā un 1. septembrī. Vēl nebija nosaukta iespējamā norises vieta, taču tagad zināms, ka vienošanos nav izdevies panākt, tādēļ posms ir svītrots.

Arī šogad pasaules čempionātā piedalīsies brāļi Daniels un Bruno Lielbārži, kuri pērn pārsteidza ar izcīnītu piekto vietu kopvērtējumā.

Nāciju kausa izcīņa blakusvāģiem un kvadricikliem notiks 29. un 29. septembrī Čehijā, Loketas trasē. Savukārt Eiropas čempionātā kvadricikliem būs pieci posmi.

PČ kalendārs blakusvāģiem:

EČ kalendārs kvadricikliem: