Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis - ātrākais starp jauniešiem Igaunijas čempionātā

Jānis Pārums

Sabulis - ātrākais starp jauniešiem Igaunijas čempionātā
Kārlis Sabulis

Kārlis Sabulis arī šajā sezonā sevi apliecinājis, kā viens no Latvijas jaunās paaudzes perspektīvajiem sportistiem. Šis sezonas galvenais uzsvars tika likts dalībai sacensībās Igaunijā un tajās ir sasniegti labi rezultāti. Otro sezonu pēc kārtas ir izcīnīts Igaunijas čempiona tituls, uzvarēts prestižajās Baltijas izaicinājuma kausa sacensībās un "Dynamit Superkross" sacensībās.

Kārļa Sabuļa pārdomas par aizvadīto sezonu: Šogad bija raiba un panākumiem bagāta sezona un 19. septembrī Igaunijas trasē Kosē tika aizvadīts pēdējais motokross poms ar 85ccm klasē. Mājās tika pārvests Igaunijas čempiona tituls otro sezonu pēc kārtas. Pateicoties tam, ka šajā valstī piedalos gandrīz visās sacensībās otro sezonu pēc kārtas, Igauņi jau mani daļēji uzskata par savējo, un tāpēc ir vairāk labu piedāvājumu no kaimiņrepublikas kā no savējiem.

Skats sezonas sākumā nebija iepriecinošs, jo krīze skāra arī manu ģimeni, kas motokrosam draudēja pielikt lielu punktu, bet pateicoties "Motodroma" piedāvājumam, es piedalījos sacensībās 2010.gada sezonā. Šogad pirmais panākums man bija "Baltijas Izaicinājuma Kauss" tituls, ko ieguvu otro gadu pēc kārtas. Gribējās jau piedalīties sacensībās visur, arī "Superkauss", bet tā kā sezonas sākumā biju apsolījis igauņiem braukt "Dynamit Superkrosu", tad šo seriālu nācās izlaist, bet superkrosa sacensībās izcīnīju uzvaru kopvērtējumā, kā arī Igaunijas čempionātā. Iespēju piedalīties visās sacensībās bija maz, bet sekoju "Superkausa" norisei līdzi un īpaši par pēdējo posmu Kandavā dzirdēju ļoti labas atsauksmes.

Informāciju sagatavoja:
Agnis Skrebs, motosporta žurnālists