Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bastianini jāizlaiž trīs "MotoGP" posmi, Banjaja varēs startēt jau šonedēļ

Juris Grīns
Juris Grīns

Bastianini jāizlaiž trīs "MotoGP" posmi, Banjaja varēs startēt jau šonedēļ
Enea Bastianini krīt un izraisa masveida sadursmi. Foto: gp-inside.com

Pēc piedzīvotā negadījuma "MotoGP" sacensībās Barselonas trasē, Enea Bastianini būs spiests izlaist nākamos trīs posmus, kamēr otrs "Ducati" komandas braucējs Frančesko Banjaja pēc smagā kritiena visticamāk varēs startēt jau šonedēļ gaidāmajā Sanmarīno GP.

Bastianini Spānijas posma pirmajā līkumā uzslīdēja virsū Žoanam Zarko, pēc kā krita arī Fabio di Džianantonio, Alekss Markess un Marko Bedzeki. Avārijas vaininieks tika nogādāts medicīnas centrā un atkārtotajā startā piedalīties nevarēja.

Bastianini konstatēti lūzumu kreisās kājas potītē un rokā. Sportists jau pārcietis operāciju, kas bijusi veiksmīga, bet viņam nāksies izlaist gan šonedēļ Misano trasē gaidāmo "MotoGP" posmu, gan pēc tam plānotās sacīkstes Indijā un Japānā.

Šī sezona Bastianini izvērsusies neveiksmīga. Arī pirmajos piecos posmos veselības apsvērumu dēļ viņš nestartēja, bet turpmāko sacensību laikā nebija finišējis augstāk par astoto vietu. Prognozējams, ka viņa vietu "Ducati" komandā uz prombūtnes laiku ieņems testpilots Mikele Pirro.

Arī otrs "Ducati" braucējs Frančesko Banjaja Barselonā krita, negadījumam notiekot tā paša pirmā apļa nākamajā līkumā. Lai gan čempionāta līdera kājai pārbrauca Breds Binders, Banjajam paveicās, ka nav gūtas nopietnas traumas. Viņš visticamāk varēs startēt jau šonedēļ gaidāmajā posmā.

Pirms nākamajām cīņām Banjaja kopvērtējumā ir 50 punktus priekšā tuvākajam sekotājam Horhem Martinam no "Pramac Ducati" komandas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...