Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mizano uzvaru izcīna Pedrosa

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Mizano uzvaru izcīna Pedrosa
"Honda" pilots Dani Pedrosa
Foto: AP/Scanpix

Moto GP Sanmarīno Lielās balvas izcīņā pārliecinoši triumfēja Dani Pedrosa no "Honda". Otrajā vietā palika čempionāta līderis, "Yamaha" pilots Horhe Lorenso, savukārt trešo vietu izcīnīja cits "Yamaha" braucējs, tituliem bagātais Valentīno Rosi.

Sacīkstes Pedrosa iesāka ļoti veiksmīgi, saglabājot pirmo vietu. Savu vietu noturēt nespēja kvalifikācijas vicelīderis Lorenso – spānim garām patraucās no trešās vietas startējušais Keisjis Stouners. Rosi nespēja pietuvoties pirmās rindas braucējiem un saglabāja ceturto vietu. Tikmēr ar apdzīšanas manevriem lejasgalā centās izcelties ”Ducati” pilots Nikijs Haidens, taču eksčempiona centieni beidzās ar ieskriešanu Lorisa Kapirosi motociklā. Līdz ar to, abiem pieredzējušajiem motosportistiem Sanmarīno posms bija beidzies. Kamēr Haidens devās uz boksu celiņu, ”Yamaha” braucēji bija jūtami ieskrējušies – pirmā apļa beigās Lorenso bija ticis garām pāridarītājam Stouneram, savukārt Rosi austrālieti sāka aizvien aktīvāk apdraudēt.

Sākoties trešajam aplim, Pedrosa no sava tautieša Lorenso bija atrāvies vairāk kā par sekundi. Trīs apļus vēlāk ”Honda” braucēja handikaps bija jau pieaudzis līdz 2,5 sekundēm. Trešās vietas īpašnieks Stouners nespēja turēt līdzi spāņu dueta tempam, turklāt aizmugurē ļoti ātrs bija Rosi. Itālis brauca ļoti aukstasinīgi un 11. aplī, pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem, tika garām ”Ducati” pārstāvim. Stounera nedienas ar to nebeidzās – pāris minūtes vēlāk viņu apdzina cits mājinieks Andrea Dovicioso.

Pāris apļu laikā Rosi pozīcijas bija kļuvušas pavisam nedrošas. Ļoti strauji labāko trijniekam bija pietuvojies minētais "Honda" pilots Dovicioso. Sākot ar 16. apli, bija vērojami 24 gadus vecā braucēja centieni tikt garām slavenākajam Moto GP braucējam. Kamēr visu uzmanība bija pievērsta cīņai par trešo vietu, priekšā braucošie spāņi brauca drošā atstatumā, viens no otra - Pedrosa bija iekrājis nepilnu piecu sekunžu pārsvaru, savukārt Lorenso no tuvākajiem sekotājiem ieturēja teju trīs sekunžu handikapu.

Atlikušajos apļos pirmā piecinieka izkārtojums nemainījās - Pedrosa svinēja pārliecinošu uzvaru, Lorenso palika otrais, savukārt Rosi bija atrāvies no Dovicioso. Piekto vietu izcīnīja Stouners, bet sesto - Indianapolisas Grand Prix veiksmīgi startējušais Bens Spīss.

Līdz Moto GP 2010. gada sezonas beigām atlikuši vēl seši posmi, un pārliecinošā vadībā, ar 63 punktu pārsvaru atrodas Lorenso. Šis gads "Yamaha" pilotam bijis ļoti veiksmīgs, un nekas neliecina, ka turpmākajos posmos varētu sākties strauja lejupslīde. Spāņa sliktākais sasniegums ir Indianapolisā izcīnītā trešā vieta, un ļoti iespējams, ka "tik zemu" spānis šosezon vairs nebrauks. Pedrosa var braukt ļoti ātri, tomēr vilciens, visticamāk, jau pagājis. Kamēr kopvērtējuma vicelīderim tagad jābrauc, cik labi vien var, Lorenso nav iemesla iespringt, un čempionāta uzvarētaja godā viņš nonāks pat tad, ja pāris reizes paliks ārpus labāko piecinieka. Pat izstāšanās kādā posmā "Yamaha" vienībai lielas raizes nesagādātu. Tā, ka čempiona vārds ir teju skaidrs...

Nākamais Moto GP posms tiks aizvadīts pēc divām nedēļām Aragonā, Spānijā.

Sanmarīno Grand Prix rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Dani PedrosaHonda44'22.059
2.Horhe LorensoYamaha+1.900
3.Valentīno RosiYamaha+3.183
4.Andrea DoviciosoHonda+6.454
5.Keisijs StounersDucati+18.479
6.Bens SpīssYamaha Tech 3+28.385
7.Kolins EdvardssYamaha Tech 3+34.934
8.Alvaro BautistaSuzuki+38.157
9.Hektors BarberaAspar Ducati+40.943
10.Marko MelandriHonda Gresini+42.377
11.Aleix EspargaroPramac Ducati+45.906
12.Hiroši AojamaInterwetten Honda+46.394
13.Rendijs De PunjēLCR Honda+50.481
14.Marko SimončelliHonda Gresini+1'23.143

Nefinišēja

PilotsKomanda
Mika KallioPramac Ducati
Nikijs HaidensDucati
Loriss KapirosiSuzuki

Pilotu kopvērtējums, Top 5

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Horhe LorensoYamaha271
2.Dani PedrosaHonda208
3.Andrea DoviciosoHonda139
4.Valentīno RosiYamaha130
5.Keisijs StounersDucati130

Vai Dani Pedrosa čempionāta kopvērtējumā apsteigs Horhi Lorenso?

  • 11

  • 46


  -3 [+] [-]

, 2010-09-05 16:05, pirms 14 gadiem
letals gadijiums ieprieksheja brauciena,skumji,bet e-sporta kavejas zinas.skumji!

  -4 [+] [-]

, 2010-09-05 16:07, pirms 14 gadiem
YouTube
- Tomizawa Redding Alex de Angelis...
lūk video,diezgan čābīgi sanāca