Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vinniņš uz viena goda pjedestāla ar Biķernieku trases rekordistu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Vinniņš uz viena goda pjedestāla ar Biķernieku trases rekordistu
Ivo Vinniņš. Foto: Andris Smilšarājs

Otrajā un trešajā jūlijā Biķerniekos norisinājās Baltijas motošosejas čempionāta otrais posms. Tajā tika uzstādīts jauns trases rekords motošosejā - 1:36.309. To paveica lietuviešu motosportists Šarūnas Pladas, kurš laboja pats savu rekordu.

Kā atzina arī pasākuma organizators Benas Šimkus, tad visinteresantākās cīņas bija Superbike klasē par otro un trešo vietu, kur beigās otro vietu starp pieredzējušiem Superbike klases braucējiem izcīnīja šoreiz vienīgais mūsu šīs klases pārstāvis no Latvijas - Ivo Vinniņš (''SFRT Motorsports''), kuram šī bija debijas sezona šajā ieskaitē. Pirmo vietu izcīnīja trases rekorda īpašnieks Šarūnas Pladas, bet trešo vietu izcīnīja leģendārais igauņu motosportists Hanno Velts.

Vinniņš stāsta, ka jau sestdien esot sanācis labi uzbraukt, taču svētdien sacensībās viss esot izdevies ļoti labi: ''Bija arī neliels incidents starta pirmajā līkumā, bet tur viss izgāja labi un aizbraucu kā ceturtais no pirmā pagrieziena. Pēc tam ļoti ilgi netiku garām igauņu sportistam, bet beigās tomēr atradu ceļu viņam garām. Prieks, ka arī Veltu izdevās apsteigt un plus vēl pēdējā aplī uzrādīt savu ātrāko apļa laiku un palīst zem 1:40. Tas var teikt bija sapnis. Tā kā ļoti forša nedēļas nogale.''

Superstock 600 klasē izcilus rezultātus uzrādīja Latvijas sportisti. Uz goda pjedestāla kāpa abi brāļi Apiņi. Gints Apinis (''Motoaplis'') jau pašā startā izrāvās vadībā, saglabājot savu līderpozīciju līdz pat finišam, savukārt, Juris Apinis (''SFRT Motorsports'') izcīnīja trešo vietu. Otro vietu ieguva Jonas Stankūnas no Lietuvas.

Karstas cīņas notika arī B1200 klasē, kur iesākumā par otro trešo vietu cīnījās ''Road Racing Riga'' komandas biedri Māris Grīviņš un Kristaps Grietiņš, bet sacensību gaitā Kristapam izdevās apsteigt Māri un vēlāk arī sacensību sākotnējo līderi Tauras Norkūnas no Lietuvas. Labus rezultātus uzrādīja arī Artis Skulte no ''Road Racing Riga'', ierindojoties ceturtajā vietā.

''Sajūtas ir fantastiskas, gonka skarba. Startā atkritu uz piekto vietu, taču cīnījos līdz pēdējam un divus apļus pirms beigām apdzinu Taurasu. Tad bloķējos visos līkumos un tā mēs gājām rats ratā līdz pat beigām. Pēc sajūtām šī ir pelnītākā uzvara kāda man ir bijusi,'' atzīna Grietiņš.

C1200 klasē pirmo vietu izcīnīja Sanders Telve no Igaunijas, bet otro vietu ieņēma latviešu motosportists Gatis Grosgalis, bet trešā vieta tika Romanam Jakubovskijam no Lietuvas. C600 klasē nepārspēts atkal bija Alfrēds Lazdiņš (''SFRT Motorsports''), kurš izcīnīja pirmo vietu pat ar divdesmit sekunžu sodu par falšs startu, aiz sevis otrā vietā atstājot Normundu Kazušu, bet trešajā - Ģirtu Feldbergu (''SFRT Motorsports'').

''Tīrākā veiksme, ka tā var sanākt, ka uztaisa tik ārprātīgu falšs startu un izcīna pirmo vietu. Izrādījās, ka mans pārsvars bija stipri lielāks. Bet nu pavisam skaidrs, ka nākamreiz šādas kļūdas pieļaut nedrīkst,'' secināja Lazdiņš.

Supersport 300 uzvarētāja Selīna Kazakova no Igaunijas stāsta: ''Man ļoti patika trase, jo tā man atgādināja Menas salas TT. Braukt šeit ir ļoti interesanti - tā ir bīstama un, ja nokrīti, tad ir ļoti slikti. Pats sacensību brauciens bija ļoti izaicinošs man, jo otrās vietas ieguvējs Hugo ir ļoti ātrs un viņš prot labi apdzīt. Bet man izdevās iegūt pirmo vietu.''

Baltijas čempionāta ietvaros notika arī Latvijas Street klases kausa otrā posma izcīņa, kur uzvaras laurus plūca Dāvis Briedis, aiz sevis otrā vietā atstājot Edgaru Krūmiņu, bet trešā vietā Kristapu Akuli.

Arī pasākuma organizators Benas Šimkus bija apmierināts ar nedēļas nogali: ''Šodien bija diezgan laba diena, salīdzinām ar vakardienu, kad trasē bija daudz negadījumu. Arī laikapstākļi bija lieliski. Viskarstākā cīņa, manuprāt, bija Superbike klasē par otro trešo vietu. Šodien tika uzstādīts arī trases rekords.''

Nākamais Baltijas čempionāta posms notiks 20. - 21. augustā Nemuno Žiedas, Lietuvā, kamēr Latvijas čempionāta ceturtais posms notiks tepat Biķerniekos 23. - 24. jūlijā.

Pilnie sacensību rezultāti: ŠEIT

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/vinnins-uz-vie...

     [+] [-]

, 2022-07-05 08:45, pirms 2 gadiem
Leitis monstrs, vismaz 3,5 sekundes aplī ātrāks par pārējiem. Otro vietu apsteidzas par 37,8 sekundēm.