Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Matīsa Karro tēvs Ainārs izveido ''Zelta mopēda'' čempionātu

Matīsa Karro tēvs Ainārs izveido ''Zelta mopēda'' čempionātu
Matīss Karro trasē ar mopēdu
Foto: Madara Jakobsone

2016.gada sezonā tiks atklāts LaMSF ''Zelta mopēda'' čempionāts motokrosā, ko rīkos motoklubs „Karro MX” jeb talantīgā latviešu motokrosa pārstāvja Matīsa Karro tēvs Ainārs. Sacensības būs stimuls jauniešiem vilkt ārā šķūņos iesūnojušos mopēdus, lai cīnītos par tituliem.

Sacensībās būs iespējams pārstāvēt sešas dažādas klases: Jauniešus, dāmas, standarta klasi, 2A, sporta klasi vai retro klasi. Ainārs Karro atzīst, ka mopēdu sacensības motokrosā Latvijā pēdējā laikā mazinājušas savu ievērību, tādēļ viņš vēlas atgriezt mopēdu skaņas trasē un pulcēt ikvienu, kuras šis sporta veids šķiet interesants:

''Lielākais uzsvars sacīkstēs tiks likts uz jauniešiem. Galvenais uzdevums ir piesaistīt jaunatni, lai datora vietā viņi izvēlētos startu sacensībās un šāda veida atpūtu. Svarīgi, lai jaunā paaudze iesaistās un novērtē sacensības, tādēļ arī izveidotas dažādas klases. Šo čempionātu vēlos rīkot galvenokārt jauniešu dēļ, bet priecāšos par ikviena sportista startu,” saka Ainārs Karro.

Viņš aicina sportistus un organizatorus doties pie pašvaldībām pēc atbalsta: ''Vēlos iedrošināt interesentus meklēt atbalstu pašvaldībās. Domāju, ka šīs ir vienas no sacensībām, kur to varam darīt, piemēram, dalības maksu, licenču apmaksai.”

Šogad sacensībām paredzēti pieci posmi – pirmais 22.maijā norisināsies Apē, bet otrā posma norises vieta tiks precizēta, bet norises laiks ir plānots 6.jūnijs. Trešo posmu sagaidīsim 31. jūlijā Cēsīs, ceturto 13.augustā Ikšķilē, bet noslēdzošo piekto posmu aizvadīsim 24.septembrī Vecumniekos.

Vairāk informācijas drīzumā varēs redzēt draugiem.lv un facebook.com lapās.

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF