Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dāvis Briedis izcīna uzvaru Baltijas motošosejas čempionāta noslēdzošajā posmā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Dāvis Briedis izcīna uzvaru Baltijas motošosejas čempionāta noslēdzošajā posmā
Dāvis Briedis. Foto: Dace Teibe

Aizvadītajā nedēļas nogalē 2.-3. septembrī Igaunijā, Porsche ring trasē, notika Baltijas un Latvijas motošosejas čempionāta pēdējā posma sacensības, kas noslēdzās ar divām godalgotām vietām mūsu sportistiem.

Superbike klase šoreiz bija sapulcējusi ļoti spēcīgu konkurenci, kur uzvaras laurus plūca pašmāju sportists un Porsche ring trases rekorda (1:12.586) īpašnieks Hannes Somers, otro vietu ieguva Ville Valtonens no Somijas, bet trešo vietu igaunis Hanno Velts. Savukārt no Latvijas dalību bija pieteikuši trīs Superbike klases braucēji, no kuriem sesto vietu ieņēma Mārcis Pirtnieks (“SFRT Motorsports”), bet astoto Ivo Vinniņš (“SFRT Motorsports”). Diemžēl Garijs Rožkalns (“Bruno Racing Team”) kvalifikācijas braucienā piedzīvoja kritienu, kā rezultātā stipri tika sabojāts viņa motocikls, tādēļ Garijs sacensībās nestartēja. Superstock 600 klasē Latviju pārstāvēja pieci sportisti, no kuriem pirmajā pieciniekā iebrauca Normunds Kazušs (“Motosport racing club”), ieņemot ceturto vietu.

Savukārt B1200 klasē ātrākais no mūsu motosportistiem bija Alfrēds Lazdiņš (“SFRT Motorsports”), kurš izcīnīja piekto vietu, tūlīt aiz sevis sestā vietā atstājot Ģirtu Zariņu (“SFRT Motorsports”), kurš neatlaidīgi visu sacensību gaitu turējās Alfrēdam astē.

Lielu cīņas sparu apvienotajā C1200 un C600 klases braucienā divdesmit viena dalībnieka konkurencē uzrādīja motošosejas braucēji no Latvijas Dāvis Briedis (Privāti) un Edgars Krūmiņš (Privāti), kā rezultātā Dāvis izcīnīja pārliecinošu uzvaru, bet Edgars, kuram šīs bija pirmās sacensības C1200 klasē, ieņēma trešo vietu.

“Debijas sezonu vērtēju kā izdevušos, tika iztikts bez jebkādiem kritieniem un traumām, uzstādīti potenciāli B klasei konkurētspējīgi apļa laiki. Konkurence bija sīva, tiešie konkurenti lietuvieši neļāva atslābt, cīņa par kopvērtējumu norisinājās līdz pat pēdējam posmam. Blīvie kvalifikācijas laiki parādīja, ka sacensības būs interesantas, bet izdevās izveidot pārsvaru un noturēt to, kas garantēja beigās arī uzvaru,” stāsta Dāvis Briedis.

Apmierināts par nupat aizvadīto pēdējo Baltijas čempionāta posmu stāsta pasākuma organizators Adomas Dautartas: ”Šis bija lielisks sezonas noslēgums, ar ļoti lielu dalībnieku skaitu katrā klasē, it īpaši Superstock 600 klasē, kur bija deviņpadsmit braucēji, neatceros, kad iepriekš tā būtu bijis. Ļoti interesantas sacensības bija Superbike klasē, kur pārsteidzoši ātrs kā jaunpienācējs bija Mārcis Pirtnieks, varam tikai minēt, ko sagaidīt no viņa pēc dažiem gadiem, kad būs uzkrājis pieredzi starp ātrākajiem Superbike braucējiem, viņam acīmredzami ir talants braušanā ar motociklu. Sezona kopumā bija interesanta, daži uzvarētāji bija zināmi jau iepriekš, bet lielākā daļa tika noskaidroti šodien.”

Informāciju sagatavoja:
Linda Rūba-Vinniņa
LaMSF motošosejas pārstāve