Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Superkauss atbalstīs Latvijas motokrosa izlasi Eiropas Nāciju kausā

Superkauss atbalstīs Latvijas motokrosa izlasi Eiropas Nāciju kausā
Ivo Šteinbergs
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šī gada 3.oktobrī, Markelo trasē (Nīderlandē), notiks Eiropas Nāciju motokross solo motociklu klasēm MX1, MX2 un Open ieskaitēs, kurā piedalīsies arī Latvija. Šobrīd vēl nav zināms, kuriem pilotiem būs tas gods pārstāvēt Latviju.

Viens ir skaidrs – tie piloti, kuri pārstāvēs Latviju, būs pazīstami piloti, un mēs varam būt tie, kuri ieteiks pēc sava skatījuma izlases dalībniekus Latvijas izlases menedžerim Eiropas Nāciju motokrosā Tomasam Cīrulim. Uzreiz jāsaka, ka minētie izlases kandidāti ir gana spēcīgi un pieredzējuši braucēji – Toms Macuks, Roberts Justs, Reinis Čudarāns, Niks Apfelbaums, Mikus Pētersons, Lauris Freibergs, Kaspars Kraulis, Ivo Šteinbergs, Dāvis Ivanovs, Gundars Gaušis un Didzis Gorbenko.

Par to, kā norit gatavošanās gaidāmajām sacensībām, stāsta Latvijas izlases menedžeris Eiropas Nāciju motokrosā Tomass Cīrulis.

''Kādu dienu Kaspars Cveiģelis (Superkausa organizators) man piezvanīja un jautāja, vai nevēlos no viņa pārņemt šo "projektu", ko sākumā realizēt viņš bija uzņēmies pats. Pāris dienas apdomāju šo piedāvājumu un piekritu. Noslēdzu vienošanos ar Latvijas Motosporta federāciju par komandas izveidošanu un nogādāšanu uz sacensībām, un sāku darbu.''

Kādi būs atlases principi sportistiem, lai tiktu uz Nāciju Kausu?
''Lai sportists varētu kandidēt uz vietu izlasē, viņam ir jāsaņem Latvijas Motosporta federācijas licence, jābūt Latvijas pilsonim vai pastāvīgajam iedzīvotājam, un jābūt attiecīgā vecumā, lai drīkstētu piedalīties motokrosa sacensībās (MX2 klasē vismaz 14 gadi, MX1 vismaz 16 gadi). Lai iekļūtu izlases sastāvā, sportistam jāuzrāda iespējami labākos rezultātus Latvijas, Eiropas vai Pasaules motokrosa trasēs, jābūt tik veselam, lai varētu uzrādīt maksimāli labu rezultātu, jābūt fiziski izturīgam (īpaši tam braucējam, kurš startēs MX2 klasē, jo būs jāveic divi braucieni pēc kārtas), jāprot darboties komandas interesēs, kā arī jābūt apveltītam ar dažādām cilvēcīgām īpašībām, lai būtu pelnījis vilkt mugurā izlases kreklu. Izlases dalībnieka rīcībā jābūt arī konkurētspējīgai moto tehnikai, jo diemžēl izlases resursi pagaidām neļauj uz Eiropas Nāciju motokrosu sagādāt jaunus braucamos vai vismaz "pārlasīt" sezonā nobrauktos motorus.

Vai jau ir kādas prognozes par to, kuri būs tie sportisti, kas šogad brauks uz NK?
Uz trijām vietām izlasē šobrīd pretendē vairāk nekā desmit Latvijas motokrosistu, kuru izredzes šajā atlases posmā ir līdzvērtīgas. Diemžēl jāatzīst, ka vairākus izlases kandidātus šobrīd ir piemeklējušas traumas, kas viņiem liedz pilnvērtīgi trenēties un piedalīties sacensībās, taču visi ir apņēmības pilni līdz fiziskās pārbaudes testiem savu veselību savest kārtībā.

Kādas prognozes par mūsu sportistu panākumiem NK, sekojot līdzi citu valstu sportistu sekmēm Eiropas sacensībās?
Prognozes neizteikšu, bet uz Holandi dosimies ar pietiekami ambicioziem plāniem - izcīnīt vietu labāko pieciniekā. Līdz šim labākais Latvijas izlases rezultāts ir 9.vieta, kas tika sasniegts 2006.gadā. Šogad to vajadzētu uzlabot, bet, ņemot vērā ierobežoto gatavošanās laiku un resursus, vismaz atkārtots izlases starts tiks uzskatīts par neveiksmīgu, ja tā ierindosies ārpus labāko desmitnieka. Spēcīgākās Eiropas motokrosa valstis uz Eiropas Nāciju motokrosu visbiežāk sūta savas valsts talantīgākos jaunos braucējus. Dažādu valstu izlasēs savulaik ir startējuši liela daļa no šī brīža pasaules motokrosa zvaigznēm tādi kā M.Nagls, D.Filiperts, K.Rocens, J.Herlings, J.Bobriševs, M.de Rīvers, D.Verbrugens un citi. Herlings bija Holandes izlases sastāvā arī pagājušogad un palīdzēja tai izcīnīt uzvaru. Holandieši ir gatavi titulu aizstāvēt arī šogad savās mājās, tāpēc veic nopietnu gatavošanos.

Superkausa organizatora Kaspara Cveiģeļa komentārs:
"Sākotnēji biju uzņēmies realizēt šo projektu, bet, par cik došos uz ASV Pasaules Nāciju kausu, tad nolēmu piedāvāt Tomasam uzņemties vadību un, spriežot pēc viņa aktivitātēm, lēmums ir bijis pareizs. Mums katram savu spēju robežās jāpieliek roka, lai motokrosu paceltu jaunā līmeni. Pagājušajā gadā atbalstījām izlasi un arī šogad palīdzēsim ar 500 lvl, tādejādi katrs Superkausa pilots un skatītājs pastarpināti ir devis savu ieguldījumu izlases atbalstīšanā."

Superkauss vēl sportistiem veiksmi un izturību!

Izmantotie resursi:
Moto-X: Sākums