Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

''Yamaha'' prezentē savu jauno modeli

''Yamaha'' prezentē savu jauno modeli
Horhe Lorenso un Valentīno Rosi
Foto: AFP/Scanpix

Vakar Malaizijā, Sepangas trasē, ''Yamaha'' komanda prezentēja savu jauno ''YZR-R1'' modeli, ar kuru šogad brauks Valentīno Rosi un Horhe Lorenso.

Šo modeli komanda prezentēja tieši pirms Sepangas trasē paredzētajiem testu braucieniem. Komandas šefs Davids Brivio atzīst, ka šī modeļa būtiskākās izmaiņas ir skārušas dzinēju, jo MotoGP, ņemot par piemēru F-1, šogad būs ierobežots dzinēju daudzums uz visu sezonu.

''Pie jaunā modeļa tika strādāts galvenokārt pie divām lietām – šasijas un dzinēja,'' saka Brivio. ''Šosezon mums būs pieejami tikai seši dzinēji, kas nozīmē to, ka dzinēji jāveido tā, lai tie varētu kalpot ilgāk un, lai ar tiem varētu nobraukt pēc iespējas vairāk. Dzinējam jābūt gan ātram, gan arī izturīgam, un to panākt nav viegli. Šī sezona noteikti parādīs, cik labi mēs esam pastrādājuši. Pagājušais gads ''Yamaha'' komandai bija lielisks. Būs grūti tādus panākumus atkārtot arī šogad, taču mēs esam ieinteresēti tos atkārtot.''

Atgādināsim, ka pagājušajā sezonā Rosi izcīnīja 306 punktus, bet viņa komandas biedrs Lorenso tika pie 261 punkta.

Izmantotie resursi:
autosport.com

     [+] [-]

, 2010-02-04 12:10, pirms 14 gadiem
Nu ko, kvalitāti noteikti šis ierobežotais dzinēju skaits pacels. Tiesa, nekas nav minēts par sankcijām, ja pārsniedz 6 dzinējus? Nebūs jau tā, ka neļaus izlikt moci uz sacensībām?
Nedomāju, ka kaut kas būs radikāli mainījies pa šo starpsezonu un Yamaha varētu dominē konstruktorā, jo ar abu vadošo pilotu pūlēm tas ir reāli iespējams. Cita lieta ir par Rossi kārtējo titulu, jo tur tas pats Lorenso alkst sevi pierādīt kā čempiona cienīgu!