Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motegi pirmais finišē Stouners, Rosi spraigā cīņā nosargā trešo vietu

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Motegi pirmais finišē Stouners, Rosi spraigā cīņā nosargā trešo vietu
"Ducati" pilots Keisijs Stouners
Foto: AFP/Scanpix

Moto GP Japānas Lielās balvas izcīņā drošu uzvaru izcīnīja ”Ducati” pārstāvošais austrālietis Keisijs Stouners. Otrais finišēja "Honda" braucējs Andrea Dovicioso, bet labāko trijnieku noslēdza "Yamaha" pilots Valentīno Rosi, kuram ilgu laiku nācās cīnīties ar komandas biedru Horhi Lorenso.

Vakar Japānā nestartējušajam Dani Pedrosam tika veiksmīgi veikta atslēgas kaula operācija, un pēc tās kļuva zināms, ka čempionāta vicelīderis atgriezīsies sacīkšu apritē, ne ātrāk kā pēc divām nedēļām. Spānim nāksies izlaist arī nākamo posmu Malaizijā, taču jau pēc divām nedēļām Austrālijā ”Honda” komanda būs atkal pilnā sastāvā. Pedrosa bija vienīgais braucējs, kurš vēl varēja noķert kopvērtējuma galvgalī esošo tautieti. Tagad ir pilnīgi skaidrs, ka, pēc atgriešanās, Pedrosa augstāk par otro vietu vairs pat teorētiski nevarēs uzlēkt, tādējādi par šīgada Moto GP čempionu kļuvis 23 gadus vecais Lorenso.

Sacīkstes neveiksmīgi iesākās labākajam itāļu duetam – pirmo divu starta vietu īpašniekiem Dovicioso un Rosi. Titulētajam Rosi tūlīt pēc gaismu nodzišanas garām pabrauca austrālietis Stouners. Nepagāja ilgs laiks, un ”Ducati” braucēja spiedienu neizturēja arī Dovi, un čempionāta trešās pozīcijas īpašnieks bija ieguvis līdera statusu. Rosi neveiksmes ar to nebeidzās – trases pirmajā sektorā sešus Moto GP titulus izcīnījušo pilotu apsteidza jaunizceptais čempions Lorenso. Startā piekto pozīciju saglabāja ”Yamaha Tech 3” pārstāvis Kolins Edvardss, savukārt no desmitās uz sesto vietu bija uzlēcis pieredzējušais ”Suzuki” braucējs Loriss Kapirosi.

Otrajā aplī izvērtās cīņa starp amerikāņiem Benu Spīsu un Nikiju Haidenu. Spīss ļoti agresīvi centās nosargāt astoto vietu, taču viss beidzās ar abu iebraukšanu smiltīs. Jeņķu duets zaudēja dārgās sekundes un noslīdēja uz braucēju lejasgalu. Ap to laiku iesākās Rosi centieni apdzīt komandas biedru Lorenso. Sestajā aplī itālis bija ticis garām, bet Lorenso ar to negribēja samierināties. Spāņu motosportists turēja līdzi Rosi tempam un sāka veikt apdzīšanas manevrus. Pēc nobrauktiem 12 apļiem (pusdistances), Stouners pār tuvāko sekotāju Dovicioso bija iekrājis pussekundi lielu pārsvāru, bet pār ”Yamaha” pilotiem – handikaps bija pieaudzis teju līdz divām sekundēm.

Pirmais četrinieks ilgu laiku atradās nemainīgā izkārtojumā. Septiņus apļus finiša līnijas, Lorenso jau bija ticis garām Rosi, taču pēc brīža pieredzējušais itālis savu pozīciju bija atguvis. Pēdējo minūšu laikā starp "Yamaha" pilotiem izvērtās ļoti spraiga cīņa, kādā brīdī abu cīniņš varēja beigties pat ar avāriju. Vairākas reizes Lorenso bija ticis garām Rosi, taču itāļu braucējs bija pietiekami aukstasinīgs un savu pozīciju neatdeva. Pēdējā apļa laikā jaunais čempions veica lielisku apdzīšanas manevru, vienības biedru bija jau apsteidzis, taču pieredzējušais itālis trešo pozīciju neilgā laikā bija atguvis. Kamēr pirmajā pozīcijā finišēja Stouners, otrais - Dovicioso, bet Rosi un Lorenso, esot ciešā atstatumā, finišēja, attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā.

Japānas Grand Prix rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Keisijs StounersDucati Marlboro Team43:12.266
2.Andrea DoviciosoHonda HRC+ 3.868
3.Valentīno RosiYamaha Factory+ 5.707
4.Horhe LorensoYamaha Factory+ 6.221
5.Kolins EdvardssTech 3 Yamaha+ 27.092
6.Marko SimončelliGresini Honda+ 30.021
7.Alvaro BautistaSuzuki+ 31.826
8.Bens SpīssTech 3 Yamaha+ 35.572
9.Rendijs De PunjēLCR Honda+ 47.564
10.Hiroši AojamaInterwetten Honda+ 49.598
11.Marko MelandriGresini Honda+ 49.999
12.Nikijs HaidensDucati Marlboro Team+ 50.703
13.Hektors BarberaAspar Ducati+ 51.422
14.Aleikss EspargaroPramac Ducati+ 52.843
15.Mika KallioPramac Ducati+ 1:14.668

Nefinišēja

PilotsKomandaApļu skaits
Loriss KapirosiSuzuki21

Moto GP pilotu kopvērtējums, Top 10

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Horhe LorensoYamaha Factory297
2.Dani PedrosaHonda HRC229
3.Keisijs StounersDucati Marlboro Team180
4.Andrea DoviciosoHonda HRC159
5.Valentīno RosiYamaha Factory156
6.Bens SpīssTech 3 Yamaha139
7.Nikijs HaidensDucati Marlboro Team129
8.Rendijs De PunjēHonda LCR88
9.Marko SimončelliGresini Honda86
10.Kolins EdvardssTech 3 Yamaha81

Līdz sezonas beigām atlikuši vairs tikai četri posmi. Lorenso šis bijis ārkārtīgi veiksmīgs gads - spānis ārpus labāko trijnieka palicis vienīgi šoreiz un pirms divām nedēļām Aragonā. Lai gan čempiona tituls "Yamaha" pilotam rokā, uzvaras tāpat viņam neviens nedāvās, pat vietu uz pjedestāla ne. Šajā posmā bija vērojama ļoti azartiska un aizraujoša cīņa, un tā tikai apliecināja motobraucēju gatavību cīnīties par uzvarām, neskatoties uz situāciju kopvērtējumā. Atliek cerēt, ka atlikušajā laikā nāksies piedzīvot vēl intriģējošākus cīniņus par šodien redzēto.

Moto GP intrigas atsāksies pēc nedēļas Sepangas trasē Malaizijā.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-03 09:48, pirms 14 gadiem
vnk Fantastiska cīņa starp Rosi un Lorenso!!

Malacis Rosi,ka spēja noturēt 3.vietu!

     [+] [-]

, 2010-10-03 10:03, pirms 14 gadiem
moto GP.ir loti intresanta un notikumiem bagata,daudzas apdzishanas!!F-1.pat ļoti neintresenta,reta sacensiba ir kada intriga...

  -1 [+] [-]

, 2010-10-03 15:59, pirms 14 gadiem
Ahmeds rakstīja: moto GP.ir loti intresanta un notikumiem bagata,daudzas apdzishanas!!F-1.pat ļoti neintresenta,reta sacensiba ir kada intriga...
mocis ir tomēr drusku šaurāks braucamais, nekā formula, tapēc vairāk iespēju apdzīt kļūdas vairāk maksā, kas dod papildus iespējas visu sagriest kājām gaisā

     [+] [-]

, 2010-10-03 23:12, pirms 14 gadiem
bet uz moci vajag vairak meistaribu un drosmi!formula tu esi paslepts samera droshi bet uz moča ko????

     [+] [-]

, 2010-10-05 22:58, pirms 14 gadiem
Rosi parādija kas ir kas!