Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Japānas kvalifikācijā ātrākais Dovicioso

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Japānas kvalifikācijā ātrākais Dovicioso
Kvalifikācijas uzvarētājs Andrea Dovicioso (priekšplānā)
Foto: AFP/Scanpix

Motegi trasē notiekošā Moto GP Japānās Lielās balvas kvalifikācijā pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Honda" pilots Andrea Dovicioso. No otrās pozīcijas sacīkstes rīt sāks titulētais itālis Valentīno Rosi no "Yamaha", bet pirmo starta rindu noslēgs "Ducati" braucējs Keisijs Stouners. Kopvērtējuma pirmās vietas īpašnieks Lorenso palika ceturtais, savukārt Pedrosa vakardien piedzīvotā kritiena dēļ šonedēļ uz starta neizies.

Pirms kvalifikācijas, par tās galvenajiem favorītiem tika uzskatīti abi ”Yamaha” komandas piloti – piektdienas treniņu uzvarētājs Rosi un rīta sesijā nepārspētais Lorenso. Abos braucienos, tūlīt aiz uzvarētāja finišēja ”Honda” pilots Dovicioso, tādēļ daudziem līdzjutējiem radās pamatotas cerības, ka 24 gadus vecais motosportists šī posma laikā varētu atkārtot sezonas sākumā iespēto, iekļūstot labāko trijniekā gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs.

Riņķojumus pirmais uzsāka Rosi un iepriekšējā posma uzvarētājs Stouners. Minūti vēlāk par sevi centās atgādināt traumas sadziedējušais Loriss Kapirosi, taču pieredzējušā ”Suzuki” mērķtiecīgie centieni beidzās ar kritienu. Par laimi, itālis tika cauri sveikā. Pa to laiku ātrāko apļa laiku bija sasniedzis Lorenso. Baleāru salās dzimušā braucēja rezultātam tuvojās titulētais komandas biedrs Rosi, taču seškārtējā Moto GP uzvarētāja mēģinājumi iegūt līdera statusu bija nesekmīgi. Zīmīgi, ka itālis kvalifikāciju veica ar uzlabotu moci, kamēr Lorenso nācās samierināties ar veco. Neskatoties uz to, ļoti ilgu laiku ātrāks bija spānis.

”Yamaha” pirmās divas pozīcijas saglabāja apmēram 20 minūtes. Viss mainījās, kad starp Lorenso un Rosi iekļāvās pieredzējušais Kolins Edvardss. Nepagāja pat minūte, kad otro ātrāko apļa laiku bija uzrādījis Dovicioso. ”Honda” pārstāvis neapstājās, un pāris apļus vēlāk sasniedza labāko rezultātu. Lorenso gan veica atbildes gājienu, un drīz atguva vadību. Pedrosas komandas biedrs nebūt nepadevās, un desmit minūtes vēlāk pārspēja Lorenso – tikai par trim sekundes tūkstošdaļām.

Kamēr lielākā uzmanība bija pievērsta līderu duelim, par sevi atgādināja ”Ducati” pārstāvošais Stouners. Aragonas veiksminieks ieguva pirmo pozīciju, tomēr eksčempiona prieki nebija ilgi – Dovicioso drīz vien viņu apsteidza. Atlikušajā laikā itālis savu pirmo pole position nosargāja, un rīt sacīkstes sāks no pirmās vietas. Pēdējās minūtēs, uz sevi liktās cerības attaisnoja Rosi, kurš sasniedza otro labāko rezultātu. Savukārt Lorenso nespēja panākt priekšā esošo Stouneru, un kvalifikāciju noslēdza ceturtais.

Japānas kvalifikācijas rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Andrea DoviciosoHonda HRC1:47.001
2.Valentīno RosiYamaha Factory+00.054
3.Keisijs StounersDucati Marlboro Team+00.104
4.Horhe LorensoYamaha Factory+00.205
5.Kolins EdvardssYamaha Tech 3+00.463
6.Bens SpīssYamaha Tech 3+00.647
7.Rendijs De PunjēHonda LCR+00.751
8.Marko SimončelliHonda Gresini+00.913
9.Alvaro BautistaSuzuki MotoGP+01.001
10.Loriss KapirosiSuzuki MotoGP+01.067
11.Nikijs HaidensDucati Marlboro Team+01.181
12.Marko MelandriHonda Gresini+01.237
13.Aleikss EspargaroDucati Pramac+01.370
14.Hiroši AojamaHonda Interwetten+01.421
15.Hektors BarberaDucati Aspar+01.534
16.Mika KallioDucati Pramac+02.479

Neskatoties uz Pedrosas prombūtni, "Honda" komanda, ar Dovicioso priekšgalā, parādīja, kurš Motegi ir ātrākais. Protams, Lorenso tagad ir visas iespējas priekšlaicīgi izcīnīt čempionu titulu. Katrā ziņā, vismaz cīņā par Japānas goda pjedestālu, spānim neies viegli. Iespējams, pie savas pirmās uzvaras rīt varētu tikt Dovicioso. Itālim, pēc veiksmīgā sezonas sākuma, sākās dažādu neveiksmju un likstu periods, pēdējā posmā kopvērtējuma piektās vietas īpašnieks izstājās, taču tagad vienīgajam "Honda" pārstāvim ir ļoti labas izredzes labot šogad pieļautās kļūdas. Uzvarot, Dovicioso kopvērtējumā varētu tikt garām titulētajam tautietim Rosi, no kura pole position ieguvējs atpaliek par vienu punktu.

Japānas Grand Prix izcīņa sāksies rīt plkst. 9 pēc Latvijas laika.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja