Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Intervija ar moto kluba "MX Sumata" vadītāju

Jānis Celmiņš

Latvijā ir atsākusies motokrosa attīstība ar jaunu vilni, un atkal sāk atdzimt arvien jauni klubi. Tagad Ventspils, kā vecos labajos laikos var lepoties ar diviem klubiem, jo Ventspilī aktīvi savu darbību ir uzsācis moto klubs „MX Sumata”, kura galvenā zvaigzne šobrīd ir Niks Afelbaums, kurš ir šā brīža līderis Latvijas čempionātā MX1 klasē un līderis arī „Battery Superkauss” sacensībās MX Pro klasē. Piedāvājam interviju ar komandas vadītāju Andri Kajaku

Kā vērtējat savus pirmos startus „Battery Superkauss” lielās balvas izcīņas sacensībās? Šobrīd izskatās, ka Jums nesokas tik labi, kā bija sākumā plānots?
Pirmos startus „Battery Superkausā” vērtējam kā ļoti veiksmīgus, komandu kopvērtējumā dotajā brīdī esam 10. vietā ar labām izredzēm pakāpties pāris vietas augstāk. Galvenais, ka visi braucēji ir sveiki un veseli, un izturējuši pirmo pārbaudījumu pārstāvot MX ‘’Sumata’’ komandu sacensībās. Aizputē trase bija īpaši ekstrēma, jo lietus paveica savu un dubļu tajā netrūka. PRO klasi pulcēja gandrīz visa motokrosa elite no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Neskatoties uz spēcīgo konkurenci, komandas līderim Kingam Afītim (Niks Apfelbaums) spraigajā cīņā izcila uzvara Aizputes posmā, kas deva līderpozīcijas pēc diviem aizvadītajiem posmiem. Komandu mēs izveidojām ar mērķi apvienot Ventspils moto entuziastus, lai dalītos pieredzē un atbalstītu viens otru. Netika izvirzīti mērķi sasniegt virsotnes šogad.

Tagad, kad ir aizvadīti pirmie posmi šajās sacensībās, kādi ir plāni uz atlikušo sezonu?
Sezona vēl tikai sākas un interesantākās cīņas priekšā. Ceram, ka mūsu līderis Niks Afelbaums spēs izcīnīt Latvijas un „Battery Superkauss” čempionu titulus, kā arī pārējie komandas biedri gūs nepieciešamo pieredzi, lai nākamajā sezonā varētu cīnīties jaunā kvalitātē. No kluba paplašināšanas un popularizēšanas viedokļa raugoties, iespējams noorganizēsim kādu sabiedrisku pasākumu Ventspilī.

Jūsuprāt, kas ir nepieciešams, lai komanda stabili varētu cīnīties par pirmo trijnieku “Battery Superkauss” sacensībās?
Spēcīgi sportisti ar labu tehniku un pareizi nostādīts komandas menedžments.

Kā vērtējat sava komandas līdera panākumus šogad motokrosa sacensībās?
Latvijas līmenī sasniegumi ir ļoti labi, kā arī starptautiskajās sacensībās parādīts stabils sniegums. Jau pirmajos posmos Pasaules Čempionātā MX3 un arī Holandes atklātajā čempionātā ir izcīnīti punkti, reāli ir stabili iebraukts TOP 20, kaut gan šī ir pirmā sezona uz MX1/MX3 klases motocikla. Ja turpinās strādāt, mums būs drīzumā vēl viens labs moto sportists, kurš varēs nest Latvijas vārdu pasaulē ar labiem rezultātiem. Šogad ļoti svarīgs starts būs Latvijas GP, kur Niks startēs MX1 klasē, un ceram, ka viņam izdosies parādīt ļoti labu sniegumu.

Kas ir nepieciešams, lai Niks Afelbaums šogad Latvijas posmā varētu cīnīties par pirmo divdesmitnieku?
Laurim Freibergam pagājušajā gadā tas izdevās, strādāsim, lai neatpaliktu.

Jūsu domas par „Battery Superkauss” sacensību līmeni šogad?
Pēc dalībnieku skaita un apmeklētības no skatītāju puses, spraigākais motokrosa pasākums Latvijā.

Kā Jūs domājat, kas būtu vajadzīgs, lai vairāk skatītāju apmeklētu motokrosa sacensības?
Labvēlīgi laika apstākļi, Kasparam vajadzētu uz Dobeles posmu piesaistīt kādu vietējo šamani.

Vai „MX Sumata” plāno rīkot arī kādas citas sacensības?
Tas ir laika jautājums, nākotnē tādi plāni ir.

Kādi ir komandas plāni uz nākotni?
Pārspēt „AP Motokurzemi” budžeta piesaistē (smejas).

Interviju sagatavoja: