Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pauls Jonass pirms ''MXGP of Latvia'' startēs LČ posmā Aizputē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pauls Jonass pirms ''MXGP of Latvia'' startēs LČ posmā Aizputē
Pauls Jonass
Foto: Ray Archer - KTM Images

"Red Bull KTM Factory Racing" komandas sportists Pauls Jonass otrdien uzvarēja pasaules motokrosa čempionāta Krievijas posmā, tādējādi nostiprinot vadību čempionāta kopvērtējumā. Kā portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja Pauls, tad pirms ''MXGP of Latvia'' viņš piedalīsies Latvijas motokrosa čempionāta posmā Aizputē.

Pauls bija ātrākais gan kvalifikācijas braucienā, gan arī abos braucienos. Pateicoties šim panākumam, Jonass sezonas vērtējumā pārsvaru pār komandas biedru Horhi Prado palielināja līdz 20 punktiem.

“Prieks, ka izdevās aizvadīt stabilu nedēļas nogali. Jau pēc treniņbraucieniem jutos ļoti labi. Kvalifikācijā izdevās izcelt startu un kontrolēt braucienu, kas beigās ļāva uzrādīt ātrāko laiku. Pirmajā braucienā no stata aizgāju kā otrais, piekāpjoties Prado, taču jau pirmā apļa beigās apdzinu viņu. Turpinājumā kontrolēju braucienu, kas ļāva izcīnīt uzvaru. Otrajā braucienā izcēlu startu un trasē aizgāju kā līderis. Biju iekrājis pārsvaru, taču tad nedaudz atslābu, kas Prado ļāva pietuvoties man. Taču, neskatoties uz to, nosargāju uzvaru arī otrajā braucienā,” savus braucienus portālam ''Sportacentrs.com'' komentē Pauls Jonass.

Pauls atzīst, ka iepriekšējos posmos bija neliela fiziskā bedre, taču pēc kārtīgiem treniņiem sportists šobrīd jūtās ļoti labi. “Šobrīd jūtos ļoti labi. Itālija un Portugāle man bija neveiksmīgi posmi - biju tādā kā fiziskā bedrē. Taču pirms šī posma ļoti smagi pastrādāju – gan fiziski, gan arī braukšanas ziņā. Prieks, ka tas atmaksājās un ka šajā posmā varēju justies ļoti labi. Šobrīd esmu ļoti labā formā.”

Pirms “MXGP of Latvia”, kas 12. un 13. maijā jau devīto reizi notiks Latvijā, “Zelta Zirga” mototrasē Ķegumā, Pauls piedalīsies Latvijas motokrosa čempionāta 1.posmā, kas 6.maijā notiks Aizputē.

“Šonedēļ turpināšu treniņus, lai jau 6.maijā izietu uz starta Aizputē. Pēc tam turpināšu trenēties un gatavoties “MXGP of Latvia”. Šīs man būs īpašas sacīkstes, jo man vienmēr ir prieks braukt savu skatītāju priekšā, kuri vienmēr mani atbalsta. Līdz šim man nav izdevies uzvarēt “MXGP of Latvia” posmā, tāpēc darīšu visu, lai svētdien visi kopā varētu nodziedāt Latvijas himnu.

Atgādināsim, ka lielākais šī gada “MXGP of Latvia” jaunums ir tas, ka pirmo reizi 27 gadu laikā sportisti sacīkstes aizvadīs, braucot pretējā virzienā tam, kāds bijis ierasts Ķeguma trasē. “Domāju, ka braukšana būs forša un interesanta. Trase būs citādāka, tāpēc visiem braucējiem tas būs jaunums,” saka Pauls.

“MXGP of Latvia” norisināsies divas dienas. Viss sāksies jau sestdien, 12. maijā, kad no 8:00 līdz 13:00 notiks brīvie treniņbraucieni visām četrām klasēm - EMX125, EMX250, MX2, MXGP. Vēlāk sekos MX2 un MXGP kvalifikācija, bet sestdiena tiks noslēgta ar EMX250 klases pirmo finālbraucienu.

Svētdien, 13. maijā, Ķegumā motori sāks rūkt jau plkst. 9:45, kad savas cīņas aizvadīs EMX125 un EMX250 klases braucēji. Kulminācija visam sekos no plkst. 13:00, kad trasē dosies MX2 un MXGP klases braucēji, kuri aizvadīs pa diviem finālbraucieniem.

Gan sestdien, gan svētdien būs padomāts arī par bērniem, jo trases teritorijā darbosies bērnu piepūšamās atrakcijas, būs balansa velosipēdi, modelīši un citas izklaides iespējas gan lielākiem, gan mazākiem. Trases teritorijā pulcēsies arī dažādi ēdinātāji. Tāpat būs padomāts arī par hokeja faniem, jo 12. maija hokeja spēli starp Latvijas un Vācijas nacionālajām izlasēm varēs vērot uz lielajiem ekrāniem, kas atradīsies trasē.

Pasākums ir bez vecuma ierobežojuma. Jauniešiem vecumā no 10 līdz 16 gadiem un senioriem ieejas biļetes cena uz abām dienām būs 25 eiro, bet pieaugušajiem biļete maksās 45 eiro. Tāpat iespējams iegādāties VIP paketi, kuras cena ir 250 eiro. Auto caurlaides cena būs 5 eiro. Tikmēr bērniem vecumā līdz 10 gadiem, kā arī invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs bezmaksas ieeja.

Papildus ir pieejama B autostāvieta, kas atradīsies blakus trasei. Šīs stāvvietas cena būs 20 eiro. Tāpat iespējams iegādāties arī kempinga vietu, kuras biļetes cena ir 25 eiro. Kempings tiks atvērts piektdien sākot no plkst. 12.00.

Šis būs viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā, kas notiks, pateicoties Latvijas Republikas valdības un Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstam.

Trase ieejai tiek atvērta 12. un 13. maijā no plkst. 7:00.

Sīkāku informāciju par “MXGP of Latvia” un motocentru “Zelta Zirgs” iespējams atrast sacensību mājaslapā FIM Motocross World Championship MXGP Latvia..., bet plašāku informāciju par Pasaules čempionātu motokrosā - MXGP oficiālajā mājaslapā Home | MXGP Biļetes “MXGP of Latvia” apmeklēšanai iepriekš iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU..., kā arī pasākuma norises laikā pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs".