Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Neesmu pateicis, ka aizeju pavisam..."

Stupelis: "Neesmu pateicis, ka aizeju pavisam..."
Kaspars Stupelis vēl kantējot Māra Rupeika blakusvāģi Foto: www.rupeiks.lv

Aiz loga sāk parādīties pirmās pavasara vēsmas, kas liecina tikai par vienu - sniega sega uz Latvijas motokrosa trasēm kļūst plānāka un jau pavisam drīz motokrosa sezona sāksies arī Latvijā.

Pagājušā gadā piekto vietu pasaules čempionātā motokrosā ar blakusvāģiem izcīnīja Māris Rupeiks ar kantētāju Kasparu Stupeli, taču janvāra beigās kļuva zināms, ka šogad Rupeika blakusvāģi vairs nekantēs Stupelis, kurš nolēma pamest komandu. Šobrīd viens no visu laiku izcilākajiem blakusvāģa kantētājiem Stupelis strādā ar Latvijas motokrosa jauno maiņu, taču viņš nav izslēdzis iespēju atgriezties un vēlreiz startēt augstākajā līmenī.

Vairākus gadus startēji pašā augstākajā līmenī blakusvāģu klasē. Divreiz esi sasniedzis augstākās virsotnes pasaulē. Pēc pagājušās sezonas tavi un Māra Rupeika ceļi šķīrās – vai tas nozīmē, ka šajā sezonā mēs tevi neredzēsim startējam pasaules čempionātā blakusvāģu klasē?
Jā, esmu GP nostartējis desmit gadus un šajā laikā divas reizes izdevies izcīnīt pasaules čempiontitulu, divas sudraba medaļas, kā arī vienu reizi izdevies kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Esmu startējis kopā ar abiem ātrākajiem pasaules blakusvāģu braucējiem, un arī Māri uzskatu par ļoti labu braucēju. Ar Māri nešķīrāmies pēc sezonas, bet gan janvāra beigās, kad jau biju uzsācis gatavošanos jaunajai sezonai pēc traumas. Pagaidām nav plāns būt GP blakusvāģos uz starta, bet, kas zina...

Kas bija galvenie iemesli, kāpēc nolēmi neturpinājāt sadarbību arī šajā gadā?
Kā galvenais iemesls jau laikam jāmin nauda, jo situācija ar atbalstītājiem neizvērtās tā, kā cerēts. Nav tā, ka mēģināju izveidot lielākas prasības kā pagājušajā sezona, bet apzinos, kas vajadzīgs, lai sagatavotos līmenī, kādā visi pieraduši mani redzēt. Man nav vairs 18 gadi...

Vai ir plāns atgriezties pasaules čempionāta apritē? Varbūt kopā ar kādu citas valsts ekipāžu?
Šobrīd tāds reāls plāns nav, bet, kas zina, jo "nē" nekādā gadījuma neesmu pateicis. Ja vajadzēs kādu aizstāt un piedāvājums būs interesants, tad izvērtēšu un, iespējams, piekritīšu.

Zinām, ka tu katru ziemu cītīgi strādā ar Latvijas jauniešiem un palīdzi viņiem darbā pie fiziskās sagatavotības pilnveidošanas. Vai tas nozīmē, ka savu nākotni saisti ar aktīvu trenera darbību, līdz ar to saviem profesionālajiem startiem augstākajā līmenī zināmā mērā esi licis punktu?
Kā jau teicu, pie malas neko neesmu metis. Joprojām ļoti smagi trenējos katru dienu. Piedalos distanču slēpošanas sacensībās, kas, ticiet man, nav viegli. Šobrīd man ir sava sportistu grupiņa, ar kuriem strādāju un mēģinu mūsu motokrosistus uztaisīt par sportistiem.

Tu ne tikai esi lielisks kantētājs blakusvāģī, bet arī visai straujš uz solo motocikla. Ir dzirdēts, ka, iespējams, tevi redzēsim startējam Latvijas ātrākajās motokrosa sacensībās ''Battery Superkauss”!? Cik tas ir reāli, ka redzēsim tevi starp Baltijas ātrākajiem solo motokrosa meistariem pie starta barjeras?
Ir tāda lieta, ka man ļoti tuvu sirdij ir solo motokross. Izmantoju katru iespēju braukt un startēt, bet apzinos, cik daudz stundu jānobrauc, lai veiksmīgi startētu sacensībās. Starp Baltijas labākajiem mani noteikti neredzēsiet, jo tādam līmenim neesmu ne tuvu, bet laiks rādīs kā viss iegrozīsies…

Izmantotie resursi:
www.superkauss.lv

     [+] [-]

, 2011-03-02 13:15, pirms 13 gadiem
Rupeika uzvārdu pie bildes"Kaspars Stupelis vēl kantējot Māra rupeika blakusvāģi Foto: www.rupeiks.lv", lūdzu uzrakstam ar Lielo burtu. Paldies!