Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies otrais Latvijas čempionāta posms enduro

Jānis Celmiņš

Noslēdzies otrais Latvijas čempionāta posms enduro
Foto: LaMSF Enduro komisija

30. un 31. jūlijā Limbažu novada Vidrižos, starptautiski zināmajā un atdzītajā enduro trasē norisinājās Latvijas čempionāta enduro 2. posms un Baltijas čempionāta enduro 5. posms. Kā ierasts Vidrižos pulcējās labākie enduristi no visas Latvijas, kā arī plaši tika pārstāvētas kaimiņvalstis Lietuva, Igaunija, Krievija un Somija. Un arī šoreiz, līdzīgi kā iepriekšējā čempionāta posmā Ogrē, sacensībās startēja Pasaules enduro čempionāta dalībnieki no Somijas Lauri un Valtteri Salonen, kā arī pazīstamais motokrosa braucējs Martins Leoks no Igaunijas. Tomēr arī šoreiz mūsu sportisti sīvi turējās pretī nopietnajai konkurencei un ne vienā vien klasē apsteidza pazīstamos motosportistus.

Lai arī laikapstākļi visas nedēļas garumā trasi nebija žēlojuši un Vidrižos bija nolijusi mēneša lietus norma, trasi padarot par kārtīgu slidotavu, kā jau īsti enduristi, sportisti par braukšanas apstākļiem nesūdzējās un atdzina sacensības par ļoti labi noorganizētām, par ko saka, lielu paldies klubam ,,Moto A-Z’’ un galvenajam sacensību organizatoram un tiesnesim Jānim Baunim.

Latvijas čempionāta ieskaitē E1 klasē uzvaru izcīnīja Edgars Siliņš (Motosports Racing Team), kurš arī šoreiz apsteidza pieredzējušo Pasaules čempionāta enduro dalībnieku Lauri Salonen (KaMoKe, Somija), savukārt trešais E1 klasē Henry Olenius (Igaunija). E2 klasē pirmajā sacensību dienā triumfēja Jānis Vinters (Jāņa Vintera Mototeam Rīga), bet diemžēl, otrajā dienā, Jānim izdevās izcīnīt tikai trešo vietu, līdz ar to arī abu dienu kopvērtējumā pirmo vietu nācās atdot somam Valtteri Salonen (SIMK), Jānim paliekot otrajā vietā, bet kā trešais finišēja Martin Leok (Sōmerpalu Motoklubi, Igaunija). E3 klasē nemainīgi goda pjedestāla augstāko pakāpienu ieņēma Kristaps Bajārs (CSC Telecom/Dienvidu motoparks), aiz sevis otrajā vietā atstājot Marko Leponiemi (Somija), bet trešajā vietā Sandri Kļaviņu (Motosports Racing Team). Senioru klasē pirmais Einārs Vinters (Jāņa Vintera Mototeam Rīga), otrais Artūrs Robežnieks (L.R.K.), trešais Jurģis Bergs (Motodroms).

LaMSF kausa izcīņas ieskaitē Hobiju klasē divu dienu kopvērtējumā vienādu punktu summu izcīnīja kluba Moto A-Z braucējs Ģirts Ārstenieks un igaunis Egon Ypraus, bet tā, kā saskaņā ar nolikumu, pirmo vietu iegūst tas sportists, kurš labāku rezultātu uzrādījis otrajā sacensību dienā, tad šoreiz uzvara Egonam. Trešais Hobiju klasē Ģirta kluba biedrs Jurijs Žižkuns (Moto A-Z). Savukārt C klasē par vietu sadalījumu pirmajā trijniekā atkal cīnījās brāļi Neimaņi un Mārtiņš Vinters (Jāņa Vintera Mototeam Rīga). Attiecīgi ātrākais Vidrižos izrādījās Rolands Neimanis, otrais Mārtiņš , bet trešais otrs brālis Ričards Neimanis. Veterānu klasē pirmais Ričardas Duonelavičius (Baltijos Motoklubas, Lietuva), bet otrais Reijo Kivela (KaMoKe, Somija). Rallija klasē šoreiz uzvaras laurus plūca Lietuvas sportists Gintautas Igaris aiz sevis otrajā vietā atstājot savu tautieti Kestuti Gurčinas, bet trešais Kaspars Sietnieks (MPK apPasaule). Kvadru klasē abās sacensību dienās maksimālo punktu summu un attiecīgi arī uzvaru sacensību kopvērtējumā savā klasē ieguva Gatis Preimanis, otrais Artūrs Vēvers (apPasaule), bet trešais Mārtiņš Bernards (Moto A-Z).

Klubu komandu vērtējumā pirmā vieta kluba ,,Motosports Racing Team’’ komandai, otrā vieta kluba ,,Moto A-Z’’ komandai, bet trešā vieta kluba ,,L.R.K.’’ komandai.

Nākošais 3. Latvijas čempionāta enduro posms notiks 20. un 21. augustā Salacgrīvā. Savukārt jau no 8. līdz 13. augustam, Somijas pilsētās Kotha un Hamina norisināsies Internacionālās Sešu Dienu Enduro sacensības (ISDE), visiem interesentiem tā ir lieliska iespēja klātienē vērot šīs aizraujošās pasaules līmeņa sacensības.

Informāciju sagatavoja
Agnese Evarsone
LaMSF Enduro komisija