Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kurš spēs apturēt Lauri Freibergu?

Kurš spēs apturēt Lauri Freibergu?
Lauris Freibergs
Foto: Mārtiņš Plūme

10.aprīlī Ķegumā moto centrā ''Zelta Zirgs” ar ''Baltijas Jūras Izaicinājuma kauss” motokrosa sacensībām tiek dots starta šāviens 2011.gada motokrosa sezonai.

Jau iepriekš informējām, ka šīs sacensības, kā jau katru gadu, solās būt ar vērienīgu skaitu ārvalstu sportistu līdzdalību. Tā, piemēram, tikai no Somijas dalību pieteikuši jau 63 (!) dalībnieki. Kopumā šobrīd sacensībām ir reģistrējušies jau vairāk kā 150 sportisti, un sagaidāms, ka katrā no klasēm būs pilna starta barjera. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs tādi atzīti motokrosa meistari kā Eiropas čempions Lauris Freibergs, jaunie un talantīgie Toms Macuks, Dāvis Ivanovs un citi, līdz ar to ir pamats optimismam, skatoties no valstu komandu kopvērtējuma prizmas.

Uz papīra esam spēcīgi

Karaliskajā MX1 klasē piedalīsies vairāki mūsu valsts vadošie sportisti. Neapšaubāms mūsu līderis būs šī brīža Latvijas ātrākais MX1 klases sportists Lauris Freibergs. MX1 klasē startēs arī Toms Macuks no „Rodeo MX RacingTeam” komandas, kurš šajās sacensībās triumfēja pagājušajā gadā, bet tas tika paveikts MX2 klasē. Savukārt Dāvis Ivanovs izteicis gatavību startēt gan MX2 klasē, gan arī MX1 klasē, tādējādi mēģinot pierādīt savu dzelzs izturību šajā tehniski sarežģītajā un smagajā „Zelta Zirgs” moto trasē. Mūsu tautiešiem pretī stāsies Lietuvas ātrākais motokrosa meistars Vitautas Bučas, kā arī spēcīgi sportisti no Igaunijas un Somijas, kā, piemēram, Tomas un Juri Trīsas, Ardo Kaurits, kā arī citi.

MX2 klasē šobrīd ir pieteikušies visvairāk sportistu (57!), un mūsu galvenās cerības tiek saistītas ar Dāvi Ivanovu, kurš centīsies sevi apliecināt divās motociklu klasēs, tāpēc viņam trases malā būs vajadzīgs dubultliels atbalsts no skatītājiem. Vēl šajā klasē piedalīsies pēdējo divu gadu „Baltijas izaicinājuma kausa” titula īpašnieks 85cc klasē Kārlis Sabulis. Šogad viņš sacensībās piedalīsies ar 125cc divtaktu klases motociklu, tāpēc būs interesanti pavērot, kādus rezultātus šis jaunais sportists spēs sasniegt nu jau vīru savstarpējās cīņās. Mūsu sportistu galvenie konkurenti būs no Somijas, kuri plāno Latvijā ierasties ļoti kuplā skaitā (pieteikušies 34 dalībnieki!). Pagaidām vēl sacensībām nav pieteikušies Igaunijas „spēcīgais gals”, bet, zinot, ka dalībai reģistrēties iespējams arī sacensību dienā, tad varam būt droši, ka starp pretendentiem uz uzvaru MX2 klasē būs arī mūsu ātrākie Ziemeļu kaimiņi.

85 ccm3 klasē savu dalību ir pieteicis šīs klases neapšaubāms līderis ne tikai Baltijā, bet arī visā Skandināvijā - Pauls Jonass. Šis mūsu talantīgais jaunietis šogad sacensībās piedalīsies ar KTM markas motociklu, un ir pilns apņēmības uzvarēt. Viņam konkurenci centīsies sastādīt Tomass Šileika, Rihards Bārenis, Kristers Drevinskis no Latvijas, Dmitrijs Urickis no Krievijas, Arminas Jasikonis no Lietuvas, kā arī spēcīgais Igaunijas sportists Karels Kutsars un Somijas meistars Lari Jukola. Domājams, ka tie nebūs vienīgie pretendenti, kuri centīsies darīt visu iespējamo, lai pierādītu savu varējumu trasē un mēģinātu sagādāt „galvassāpes” mūsu līderiem.

Šogad, salīdzinoši ar iepriekšējo sezonu, mums ir pamats cerībām uz labiem rezultātiem arī 65 ccm3 klasē, jo Latvijā ir izauguši daži jaunās paaudzes censoņi, kuri jau rāda atzīstamus rezultātus. Labu sniegumu šajā klasē varam sagaidīt no Dmitrija Goršanova („CAMK Latgale”) un Rainera Žuka („Motosports – Elkšņi RacingTeam”), kuriem būs sīvi jācīnās ne tikai ar Igaunijas un Somijas pārstāvjiem, bet arī ar sportistiem no Krievijas.

Vai latvieši spēs izcīnīt uzvaru komandu vērtējumā?

Redzot, cik labi šogad Latvijas komanda ir nokomplektēta visās klasēs, mums ir lielas cerības, ka Latvija varētu pacīnīties par uzvaru arī starpvalstu vērtējumā. Pagaidām, skatoties „Baltijas jūras Izaicinājuma kausa” dalībnieku sarakstu pēc iepriekšēja pieteikuma, izskatās, ka šajās gaidāmajās sacensībās mūsu galvenie konkurenti būs Somijas sportisti, bet reģistrācijai vēl ir laiks, un pilnīgi noteikti arī Igaunijas „nometne” būs viena no favorītēm.

Visi, kuri izsalkuši pēc aizraujošām, spriedzes un adrenalīna pilnām motokrosa sacensībām pēc ieilgušās ziemas, noteikti tās varēs izbaudīt pēc pilnas programmas, ja 10.aprīlī apmeklēs „Baltijas jūras Izaicinājuma kauss” sacensības. To pirmais posms norisināsies Austrumeiropas lielākajā un modernākajā moto centrā „Zelta Zirgs”, kas atrodas tepat netālu no Rīgas, Ķegumā.

Vairāk informācijas par gaidāmajām sacensībām un dalībniekiem Ievads un msport.ee - Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon

Informāciju sagatavoja:
Artis Grinbergs

  -1 [+] [-]

, 2011-04-02 12:47, pirms 13 gadiem
un kur ta karro, vinsh tak pa mx2 peraas.