Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

R.A. Gaļcins triumfē motokrosa sacensībās Lietuvā

R.A. Gaļcins triumfē motokrosa sacensībās Lietuvā
Ričards Alens Gaļcins

9.aprīlī startēja Lietuvas motokrosa čempionāts, kura 1. posmā ļoti sīvā 15 motosportistu konkurencē, gados jaunajam ogrēnietim Ričardam Alenam Gaļcinam divu braucienu summā izdevās izcīnīt vietu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Kā ziņo motobraucēja pārstāvis Andrejs Gaļcins, motocikla tehniskais stāvoklis neesot bijis apmierinošs jau pēc Latvijas motokrosa čempionāta 1. posma (tur Ričardam otrā vieta), kā rezultātā jau Lietuvas čempionāta ievadposmā ogrēnietis kvalifikācijas braucienā uzrādīja tikai ceturto ātrāko laiku.

"Līdz sacensību pirmajam braucienam bija atlikušas mazāk par divām stundām un visu šo laiku aizņēma motocikla remonts. Zinājām, ka ar šādu tehniku pirmās divas pozīcijas mums nesasniegt, taču 3. vietu Ričards cīņā ar braucēju no Baltkrievijas noturēja. Uzreiz pēc finiša turpinājām motocikla remontu, veicot regulēšanu, uzlikām arī ātrākus zobratus," par notikumiem ārpus trases stāsta A.Gaļcins.

Ričarda pārstāvētās komandas tehniskais personāls izrādījās uzdevumu augstumos, jo veiktie uzlabojumi ļāva ogrēnietim būt konkurētspējīgākam, vēlāk finišu sasniedzot uzvarētāja statusā.

Ņemot vērā, ka Lietuvas sportists, kurš pirmajā braucienā finišēja pirmais, bet otrajā braucienā ierindojās trešajā vietā, ar identisku bilanci, pateicoties otrajā braucienā gūtajam panākumam, uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Ričards Alens Gaļcins.

"Tagad turpināsim meklēt mocim defektus un gatavosimies Igaunijas posmam, kas norisināsies 16.aprīlī. Ļoti ceru, ka izdosies novērst motocikla motora defektus, kuri šobrīd ir pat nesaprotami..." ar cerīgu skatu Igaunijas virzienā raugās Andrejs Gaļcins.

Autors: Andrejs Galcins