Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komanda esot būtiski pārkāpusi tēriņu ierobežojumus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komanda esot būtiski pārkāpusi tēriņu ierobežojumus
Makss Verstapens. Foto: Red Bull Racing

Piektdien F1 aizkulisēs izplatījās neoficiāla, bet droša informācija, ka divas komandas 2021. gada sezonā esot pārkāpušas tēriņu ierobežojumus. Noprotams, ka "Red Bull" vienība, kuras sastāvā par čempionu kļuva Makss Verstapens, iztērējusi krietni vairāk nekā paredz noteikumi.

Pagājušajā gadā budžeta ierobežojumi bija noteikti 145 miljonu USD apmērā. Neoficiāli zināms, ka "Aston Martin" noteikumus pārkāpusi vien minimāli, savukārt "Red Bull" iztērējusi krietni vairāk.

To, ka divas komandas ir pārkāpušas noteiktos tēriņus, žurnālistiem apstiprināja arī "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs. "Red Bull" vadītājs Kristians Horners tikmēr īsi pirms tam kādā intervijā paudis, ka viņa komanda pagājušajā gadā iztērējusi mazāk par atļautajiem 145 miljoniem USD.

"Tas ir smieklīgi, ka Kristians tā saka, jo nedēļām un mēnešiem viņu iespējamie pārkāpumi jau tiek izmeklēti," intervijā "Sky F1" sacīja Volfs. "Varbūt viņš nav runājis ar komandas finanšu nodaļas vadītāju. Atklāti sakot, visas komandas ir rūpīgi pārbaudītas. Cik zinām, ir viena komanda, kuras pārkāpums ir neliels, vairāk procesuāls, un ir komanda, kas ir būtiski pārkāpusi tēriņu ierobežojumu un joprojām tas tiek izmeklēts. Padokā tas ir visiem zināms noslēpums."

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) gan nav skaidri definējusi, kāds sods pienākas par konkrēta mēroga pārkāpumiem tēriņu ierobežojumu pārsniegšanā. Pārkāpums līdz pieciem miljoniem eiro vien nosaukts kā neliels un par to pienāktos naudas sods. "Red Bull" gadījumā šī summa esot lielāka.

Pērnās sezonas F1 komandu finansiālie pārskati būs publiski pieejami nākamnedēļ.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2022-10-01 09:09, pirms 2 gadiem
Ja FIA piešķirs tikai naudas sodu tas būs netaisnīgs lēmums.

     [+] [-]

, 2022-10-01 09:37, pirms 2 gadiem
Es ieteiktu to naudu ko šogad paretērē, lai noņem no nākamā gada budžeta