Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gadu pēc F1 pilota vietas zaudēšanas Mazepins atkal startēs sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Gadu pēc F1 pilota vietas zaudēšanas Mazepins atkal startēs sacīkstēs
Mazepina LMP2 prototips. Foto: 99 Racing

Krievu autosportists Ņikita Mazepins pirmo reizi pēc vairāk nekā gada pārtraukuma atkal stāsies uz starta autosacīkstēs. Viņa plāns ir piedalīties "Asian Le Mans Series" čempionātā.

2021. gadā Mazepins aizvadīja F1 debijas sezonu, bet pēc Krievijas uzsāktā iebrukuma Ukrainā pagājušā gada februārī līgums ar viņu no "Haas" komandas puses tika lauzts.

Pagājušajā gadā līdz ar to Mazepins nekādās autosporta sacīkstēs nestartēja, apsverot, ko darīt turpmāk. Tagad sportists paziņojis, ka jau februārī piedalīsies izturības sacīkšu čempionātā "Asian Le Mans Series".

Mazepins startēs ar LMP2 klases "Oreca 07" prototipu, pārstāvot britu komandu "99 Racing". Viņa komandas biedri būs brits Bens Barnikouts un spānis Fēliss Porteiro. No starptautiski zināmākajiem pilotiem čempionātā brauks arī Pols di Resta, Olivers Džarviss un Nikolā Lapjērs.

Jāpiebilst, ka LMP2 ir šī čempionāta vadošā klase, bet uz starta iziet arī braucēji ar LMP3 un GT klases mašīnām. Pirms vairākiem gadiem "Asian Le Mans Series" sacensībās startēja arī Latvijas autosportists Konstantīns Calko.

Šogad visi "Asian Le Mans Series" posmi norisināsies Apvienotajos Arābu Emirātos. Pirmie divi posmi notiks 11. un 12. februārī Dubaijā, bet trešais un ceturtais posms risināsies 18. un 19. februārī Abū Dabī trasē. Visas sacīkstes būs četras stundu garas.