Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī: "Tie bija sāpīgākie apļi manā karjerā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī: "Tie bija sāpīgākie apļi manā karjerā"
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

"AlphaTauri" komandas pilots Pjērs Gaslī svētdien notikušajā F1 čempionāta otrajā posmā Saūda Arābijā izcīnīja astoto vietu, taču skatītājiem nebija redzams, cik grūtā ceļā francūzim tas nāca. Sacensību noslēgumā viņam radušās veselības problēmas, taču Gaslī spēcīgās sāpes varonīgi pacieta.

"Pēdējie 15 apļi šajās sacīkstēs bija sāpīgākie visā manā karjerā," atzīst Gaslī. "Nezinu, kas bija noticis ar manām zarnām, bet bija sajūta, ka es mašīnā vienkārši nomiršu. Sāpju dēļ pat kliedzu. Katrā kreisajā pagriezienā bija sajūta, ka kāds man dur zarnās. Pēdējos piecus apļus burtiski notika izdzīvošana. Sāpēja ļoti stipri, tāpēc vienkārši skaitīju apļus līdz finišam. Esmu priecīgs, ka izdevās finišēt astotajā vietā."

Kopumā "AlphaTauri" komandai šī sezona iesākusies ar mainīgām sekmēm. Kad jaunā mašīna darbojas, abi piloti sacenšas par punktiem, taču ir daudz tehnisku problēmas. Juki Cunoda pirmajā posmā Bahreinā iekļuva "Top 10", kamēr Džidas trasē auto pievīla jau kvalifikācijā, bet pēc tam apstājās, kad sportists bija ceļā uz startu. Gaslī pirmajā posmā spēkrats pat aizdegās, kā rezultātā uz šīm sacīkstēm tika aprīkots ar jaunu motoru un tā komponentēm.

"Es teiktu, ka no izturības viedokļa sezonas pirmā nedēļa mums bijusi ļoti sarežģīta," neslēpj Gaslī. "Testos gāja ļoti labi. Bahreinā zaudējām punktus no manas puses, bet šoreiz Juki nevarēja pabeigt kvalifikāciju un pēc tam arī nestartēja sacīkstēs. Kā komandai, mums ir ļoti sāpīgi uz to noraudzīties, bet esmu drošs, ka to atrisināsim."

Konstruktoru kausā "AlphaTauri" pašlaik starp desmit komandām ieņem septīto vietu.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...