Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Strola stila manevri var beigties ar kāda pilota nāvi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Strola stila manevri var beigties ar kāda pilota nāvi"
Lānss Strols pēc avārijas. Foto: f1.com

Žaks Vilnēvs asi nosodījis sava tautieša Lānsa Strola braukšanas manieri iepriekšējā F1 posmā Ostinā, sakot, ka kādudien līdzīgas darbības trasē var beigties ar kāda pilota nāvi.

Aizstāvoties no Fernando Alonso, bet par vēlu mainot trajektoriju, ASV posmā Strols izraisīja sadursmi. Lai gan "Aston Martin" pilota topošais komandas biedrs Alonso to publiski atzina par vienkārši sacīkšu negadījumu, tiesneši Strolam piesprieda starta vietu sodu uz nākamajām sacīkstēm.

1997. gada F1 čempions Vilnēvs uzskata, ka Stolu būtu jāizslēdz no nākamajām sacīkstēm.

"Amerikā mums bija diezgan aizraujoša sacīkste, taču ne vienmēr pareizo iemeslu dēļ," teica kanādietis. "Redzējām pa mazumiņam no visa – meistarīgu braukšanu, kā arī ļoti bīstamas darbības un pilotus, kas brauca slikti. Kad runāju par bīstamu braukšanu, es ar to domāju Lānsu. Par sadursmes izraisīšanu viņam vajadzētu aizliegt piedalīties vienā posmā. Kad runa ir par pilotu trajektoriju maiņām taisnēs, FIA ir ļoti pielaidīga – gan F1 čempionātā, gan zemākajās klasēs. Tomēr tas ir bīstamākais, ko pilots var darīt un pēdējais, ko mēs gribam redzēt. Tas ir nožēlojami un ārkārtīgi bīstami."

Vilnēvs brīdina, ka šādu manevru izpildīšana var novest pie avārijas ar kāda pilota nāvi.

"Šādi tiek apdraudēti citi piloti, iespējams, pat letāli, jo tā var izraisīt milzīgu avāriju," saka bijušais F1 pilots. "Un tā ir apzināta rīcība, nevis kļūda. Tāpēc tas ir nepieņemami. FIA ir jārīkojas un jāpiešķir lielāki sodi par šādiem manevriem, jo mums ir paveicis, ka līdz šim nekas nav nogājis pavisam greizi. Un šādas lietas sākas jau zemākajās klasēs. F4 un F3 sacīkstēs reizēm šķiet, ka viņi brauc kā datorspēlē. Bet autosacīkstes ir bīstamas."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.